Па Јол баш затоа го зеде, не му треба него подвижен напаѓач, има таков (Родаљега), му треба некој ко Бербатов. Му треба креатор на шанси, асистент... Имаше Берба еден продор кога го изврте тој бекот на ВХ, после на нога му ја намести на Родаљега овој статива удри. Фергусон ја смени тактиката и Бербатов не одговараше на таа, но не значи тоа дека не е квалитетен.
еден продор ?!?!
и му ја намести ....
Тоа е се што можеше во овие 45 минути да стори ?
Така се надеваше и Ферги и затоа и го продаде
Не сум знаел дека треба да спие во средината па да креира шанси , браво , за креирање шанси ти треба многу пот , а не дремење на теренот па да асистира , одлично ме просветли , кој знае дали знае да шутне и долги топки .....
А која тактика ја сменил , ако можеш кажи ми , и која е причината што не можеше да се адаптира ?
И ти самата ќе си откриеш одговорите на твои прашања ....
Дечкото секогаш играл така, тој му е стилот, ама можеш да ја видиш статистиката која ја има зад себе, и ако влезе во ритам, 10-15 гола сезонава не му бегаат
Фергусон да не го седеше толку многу на клупа, тој во јунајтед, сигурно ќе имаше просек 20 и нешто гола по сезона
Ама сега го нема керик , сколс , кагава , андерсон па да му асистираат и да погодува голови ....
ова е друг тим , друг клуб , друга игра се преферира , баш ме интересира како ќе се снајде или пак ќе си бара друг клуб , како што направи манчестер ....
Еден ми збори за асистирање , друг за давање голови ...
Што е следно ?