Fringe

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Многу ми е забавно да ги читам старите мислења со предвидувања, кога само што ја изгледав серијава. Искрено се утепав од смеење, ова да ти била најзабавната тема за серија.:pos:

Туку вака сега, Бројлс ми е фаца намбр уан од серијава, го обожавам, мада другиве не заостануваат нешто многу. Оливија единствено не успеав да ја сварам ко што треба, на почетокот не можев ни да ја поднесам. После ја навикнав некако. Моментот кога Вилијам Бел и го запоседна телото и оваа се обидуваше да го изимитира неговиот глас-мајке ми полоша глума амин. Ем се смеев, ем ми идеше да ја телепортирам во некој боливудски паралелен универзум!

Друга работа, дупки серијава има како швајцарско сирење. Уште во прва сезона пази што се случува, Питер претставен како мистериозен момак кој има проблеми со некои мафиози. Они го бараат, па се појавува една типка во ресторан, вика ама Питере лебами, шо бараш овде, ќе ти ја скршат кичмата? Он иде нокаутира тип, за кој никој не дозна што е работата иде даље и ни А ни Б од неговото проблематично минато. Мислам ало, кој го пишувал сценариово требало со ДВД под мишка да шета, да се потсети што пишал претходно како римајндер.

Ова со паралелните универзуми е своја прича. Значи Набљудувачите се појавуваат само во еден универзум, во другиов троа поретко, а некогаш ич, така ќе му дојде. Што друго не можам да им преболам? Да ја проверам листата: Питер се материјализирал од љубов (така рече Набљудувачот)?!? Оливија стана Брус Вилис само со натприродни моќи, само таа може да го спаси светот, на крајов така излезе, после тоа еден тип од цртан филм ко боже требаше да ја убие во иднина, ама типот остаре и се претвори во Волтер, Набљудувачите се појавуваат на поважни настани, за кој ѓавол кога на крај сакаат да ја запоседнат Земјата и онака, што значи не морале да го прават тоа можеле директ опсада...

Ај сега со фино. Се заразив на чисто со серијава и ја изгледав прилично брзо. И покрај дупките има нешто во неа што ве влече да ја гледате. Волтер е една голема причина и секако Набљудувачите. Убав основ за приказна се, се надевам во петта сезона ќе ги подобјаснат поубаво и ќе и дадат еден фин крај. И Џеј Џеј нека не ме убедува дека овде се е објаснето и има смисла, оти нема. Ама ај навикнати сме ние, ќе си трпиме.:icon_lol:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Според мене нема потреба да се истражува дополнително минатото на Питер. Направил превара, му должел пари на некој си Биг Еди и побегнал во Ирак.

Што се однесува до Обсерверите, мислам дека само еднаш се имаат појавено во паралелниот универзум и тоа кога Септември несакајќи му попречи на алт-Волтер во пронаоѓањето на лекот за Питер. Откако сфатиле дека заебале работа можеби решиле повеќе да не се плеткаат таму. Друго, оние набљудувачи кои се појавуваат на важни настани можеби се' уште ја немаат окупирано планетата. Нели и Септември во последната епизода рече дека за нив времето функционира на поинаков начин.

И не знам што е финтата што до сега само лица од женски пол ми се имаат пожалено од Оливија. Не дека имплицирам нешто.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Fringe ќе ја даваат на МТВ.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Од кога ќе оди на мТВ? и колку сеозни?

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Од есен. Поточни информации понатаму.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Па луѓе спремајте се за петата последна и можеби најдобра сезона која почнува од 28 Септември:vozbud:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
После долго молење ја почнав и јас серијава и шта реќи.....ФАКИНГ АМЕЈЗИНГ.
Ја завршив 3та сезона, одамна на финале на серија немам останато со ВТФ момент. Серијава моментално оди во топ 5 серии на сите времиња за мене заедно со Prison Break, Breaking Bad, Game of Thrones и NCIS/Lost.
И единствено лошо е што поради серијава ми отиде испитнава сесија од рака, ама ајде нешто мора да трпи....

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ја догледав и јас пред 15тина минути. Одлична серија, ама само за пополнување време, meaning... не е да падниш во несвест.
Премногу несериозно е настапено од страна на сценаристите и продуцентите во врска со одвивањето на комплетната сторија. Можам да разберам дека е поради рејтинзите и притисоците од телевизиските куќи, но сепак тие "wtf" моменти можело да се постигнат посуптилно и без премногу дупки и бегање од оргиналната замисла.
Јас сум сигурен дека на почетокот на прва, па дури и втора сезона ни самите сценаристи не би претпоставиле дека 5тата сезона ќе е борба против обзерверите, а сите дотогашни преминувања од еден во друг универзум, тајмлајн, пичкесиматерине со Питер, ќе се тривијална работа.

Не сфаќајте ме погрешно, се забавував доста со серијава, има доста интересни моменти и ликови, ќе ја гледам и 5та сезона сигурно. Но сепaк, не ми е ни во топ 10 серии на сите времиња. Ај лека ноќ.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Пред две три недели испровоциран од темава, ги симнав сите четири сезони и ги изгледав.. сега нестрпливо ја чекам петава сезона...
..е ..јбг... како и секоја серија и оваа има немалку неврзани епизоди ради пополнување на простор и одолговлечување... ама затоа тука е предноста што можеш да „моташ“ напред..
... паралелно со оваа серија ги гледав и сите до сега излезени епизоди на WAREHOUSE 13 ... ликовите т.е. карактерите некако ми се слични... и двете серии имаат нешто откачено во себе кое те тера да ги гледаш..

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Аспирин да ти е мерак да ја гледаш :)
Посебно од другиот универзум, без стоп копче е :)
Aстрикс ќе ја гледаме пак на самиот крај од месецов.:)
Dr. Walter Bishop: Astral...
[pause]
Astrid Farnsworth: [slightly annoyed] Astrid!
Dr. Walter Bishop: ...projection...
:pos:
Иде 28ми, спремајте се :)

Kajgana Shop

На врв Bottom