Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
- Член од
- 9 декември 2009
- Мислења
- 12.162
- Поени од реакции
- 18.203
1.Еве избор со имиња на Албанци/ки, верувам мнозинство Македонци би се согласиле...не сакате име на улица да биде албанско, а само се оправдувате дека не сакате албанци кои убиле македонци.....ОНА била организација која се борела против институциите, а не против населението, ако има колатерална штета тоа не дава право да ја дескредитираш целат организација, ако умреле војници, тоа им е работа, да умрат за некој друг да живее, секој војник знае дека шансите за смрт му се поголеми чим одбрал таква професија...........
ОНА го променил уставот кој ја насочеше Македонија кон пропаст.......(Србија на пример)
Вие велите дека ОНА сакаше територии, тогаш зошто не се подели Македонија, а знаеме кој трчаше по мапи со академици за да ај поделат земјава........
Заради ОНА денеска уште Македонија постои како држава...... ако ќе се поделеше, Македонија ќе останаше премногу мала за да опстане, и тогаш ќе мораше да се обедини или со Србија или со Бугарија, е тогаш навистина ќе имаше македонци........
Сакале или не да признаете, но реалноста е таква.........
Александар Македонски не бил научник, ниту хуманист, туку бил УБИЕЦ........
зошто него го величите?????????????затоа што не убил македонци туку други????затоа што одамн а убил?????????
Во Албанија не живеат 25% македонци................
Борци во 2 Светска Војна
Ибе Паликуќа / Ibe Palikuqi (борец во НОВ од Дебар, народен херој)
Лиман Каба / Liman Kaba (борец во НОВ од Дебар, народен херој)
Бајрам Шабани / Bajram Shabani (борец во НОВ од Липково, народен херој)
Ајредин Мемеди, Инает Кондри и други (борци во НОВ од Струга, првиот претседател на Сојуз на Борци во Струга)
Еве и од 2001-ва
Исак Руфати / Isak Rrufati (војник на АРМ во 2001)
Фејзо Џеладиновски / Fejzo Xheladinovski (војник на АРМ во 2001)
Фикри Елмази / Fikri Elmazi (полицаец на МВР во 2001)
Овие луѓе ќе бидат опфатени и со Законот за посебни права на бранителите.
Хумани луѓе
Сами Нуредини / Sami Nuredini (пред 2 години спаси жена од давење во Вардар, доби награди од Тинекс и вработување + личност на годината на Град Скопје или така нешто)
Спортисти
Шабан Трстена / Shaban Tërstena
Артим Шаќири / Artim Shaqiri
2.ОНА го промени уставот кој Македонија ја затера во правец пропаст.
3.Ако она тогаш не сакала поделба на Македонија, зошто во продолжение велиш дека заради ОНА Македонија уште постоела како држава, значи најверојатно сакала ама се воздржала (ги воздржале)...за поделби постоеја и поддржувачи ‘македонци‘ како тој со дијагноза слична или иста на Ахмети, а верувам и дека исти сили стоеле зад двајцата сеедно.Битно е дека македонскиот народ е контра.
Во опуштен муабет за овие работи со извесен ајде Адем да го наречам, Адем рече :
- ништо не ми е сменето, уште сум на исто работно место и со истиот или полош стандард;
- уште во пасошот и ЛК ми е напишано државјанство на Република Македонија и сум воден како Македонец настрана, само латиничното leternjoftim или pasaportë;
- уште јавно и по дома зборувам на мајчин јазик без проблем и насекаде на македонски со Македонци, турски со Турци и англиски со други луѓе;
- уште ме дупчат и ме прат будала истите политичари како и многу други овде;
- уште не сум завршил во полиција пошто не пробав заработка по кратка постапка;
- уште истите ситуации по локални и државни институции, ако имам врски ќе завршам со време работа, ако не ќе се мафтам 2 недели по шалтери....