Naruto

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Не е можно Тоби да е Обито,бидејки Обито е премлад да се бори со четвртиот(Минато).Муабетот дека шаринганот на Тоби е окото на Обито држи вода дека е исто како на Какаши.

Бтв да не знае некој како Какаши го активираше Мангекју шаринган ? o_O
Јас сметам дека Тоби го активира Мангекју Шаринган, и бидејки се истите очи, и Какаши го доби по автоматизам, иначе не е официјално дознаено како, тоа е само моја претпоставка :)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Не е можно Тоби да е Обито,бидејки Обито е премлад да се бори со четвртиот(Минато).Муабетот дека шаринганот на Тоби е окото на Обито држи вода дека е исто како на Какаши.

Бтв да не знае некој како Какаши го активираше Мангекју шаринган ? o_O
тој муабет го правевме веќе ама има шанси Тоби само да го украл окото на Обито а не дека тој е Обито. Какаши веќе долго време го има развиено Мангекју Шаринган и скоро цела Шипунден сезона го има.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.262
Поени од реакции
1.335
Ако тргнеме од теоријата дека Какаши го добил својот MS благодарение на Тоби, тогаш исто така постои веројатност Тоби да го добил својот MS во моментот кога го видел Мадара како умира, т.е. во тој случај Тоби би бил Изуна... Уште една интересна теорија :D

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Мислам дека Тоби е еден од Изуна,Кагами или Шисуи :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас сметам дека Тоби го активира Мангекју Шаринган, и бидејки се истите очи, и Какаши го доби по автоматизам, иначе не е официјално дознаено како, тоа е само моја претпоставка :)
не сум до кај шо сте со епизодите, али какаши има мангекју шаринган уше од коа се тепаше со деидара.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.262
Поени од реакции
1.335
не сум до кај шо сте со епизодите, али какаши има мангекју шаринган уше од коа се тепаше со деидара.
Па да, но Какаши никогаш не откри како го добил сојот MS. Единствено што знаеме е дека за да добиеш MS треба да гледаш како некој од твоите блиски умира. Е сега не знаеме кога видел Какаши, па поради тоа оваа теорија дека го добил MS-от благодарение на Тоби е до некаде веројатна.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Па да, но Какаши никогаш не откри како го добил сојот MS. Единствено што знаеме е дека за да добиеш MS треба да гледаш како некој од твоите блиски умира. Е сега не знаеме кога видел Какаши, па поради тоа оваа теорија дека го добил MS-от благодарение на Тоби е до некаде веројатна.
може да се активирал кога умре Обито..
уште веднаш само полека се развивал

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.262
Поени од реакции
1.335
може да се активирал кога умре Обито..
уште веднаш само полека се развивал
Е видиш и тука имаме некоја веројатност, едноставно премалку знаеме за MS-от, за неговата појава и неговите моќи... Кога сме кај шаринганот имам и уште едно прашање. Што мислите ако секој MS има посебни моќи, на пример Сасуке и Итачи имаат по 3 моќи, дали тоа значи дека и MS-то на Какаши би требало да има 3 моќи? И ако сите MS имаат различни моќи тогаш како е можно и Мадара да ги поседува истите моќи како Итачи и Сасуке?

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Е видиш и тука имаме некоја веројатност, едноставно премалку знаеме за MS-от, за неговата појава и неговите моќи... Кога сме кај шаринганот имам и уште едно прашање. Што мислите ако секој MS има посебни моќи, на пример Сасуке и Итачи имаат по 3 моќи, дали тоа значи дека и MS-то на Какаши би требало да има 3 моќи? И ако сите MS имаат различни моќи тогаш како е можно и Мадара да ги поседува истите моќи како Итачи и Сасуке?
Можно е човек со едно МС да има моќи како Какаши а човек со две МС да ги има моќите на Итачи и Сасуке, оти нели кога Сасуке се тепаше со Килер Би, имаше демек од едното око користи Аматерасу, од другото го гаси а со двете прави Сусаноо, така мислам беше

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
мислам дека има врска потеклото, на пример Обито бил члена на Учиха кланот но неговата фамилија имала послаби моќи. Додека на САсуке и Итачи фамилијата има поголемо наследство на техники па затоа и татко им беше нели прецедател на полицијата на Коноха.. така да мислам дека не значи ако има MS дека сите подеднакво се силни.

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Веројатно техниките на Мангекјо зависат од генетиката – затоа, на пример, Саске, Итачи и Мадара имаат исти техники, а Тоби и Какаши имаат слична (Space Time/Kamui) од очите на Обито. А, дали има само одреден број на техники, не се знае. Веројатно зависи од способностите на личноста колку техники може да развие, и нормално дали има различни очи од повеќе личности или не.

Јас мислам дека Какаши и Тоби (кој мислам, нели, дека е Обито) го добиле Мангекјото на очите од Обито независно еден од друг (ако едниот го добил, не го добил и другиот само поради тоа), но при ист настан (веројатно нешто во врска со Рин).

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Мојата теорија е ваква: Телото на Обито беше уништено, така Затсу му направи тело на Обито и Обито стана Тоби. А Тоби (Обито) ја мрази Коноха и Учиха кланот бидејки некој од Учиха ја убил Рин, и зато му помогна на Итачи и затоа ја мрази Коноха. Ке видиме среда кој е, но според мене, вака треба да биди :D

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Иначе нели со употреба на Иназаги се губи окото?
Тоби со Конан кога се бореше употреби Иназаги и најверојатно го изгуби левото око и подоцна го замени со Ринеган-от на Нагато? Хмм и уште ова Ринеганот се добива со еволуција на Шаринганот т.е после ЕМС или грешка сум?

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Иначе нели со употреба на Иназаги се губи окото?
Тоби со Конан кога се бореше употреби Иназаги и најверојатно го изгуби левото око и подоцна го замени со Ринеган? Хмм и уште ова Ринеганот се добива со еволуција на Шаринганот т.е после ЕМС или грешка сум?
Ако за Мангејку Шаринган знаеме малку, тогаш за Риненган не знаеме скоро ништо

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Јас сум повеќе за тоа дека Обито е само потиснат, па не ги изкажува сопствените мисли и чувства. Се надевам дека наскоро ќе видиме.

Ринеганот веројатно се развива од ЕМС, но не ни е кажано како. Тоби го загуби левото око со употребата на Изанаги, па си го замени со Ринеганот.

Kajgana Shop

На врв Bottom