eBay (официјална тема)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.507
Поени од реакции
24.284
Ne mozam nisto konretno da odgovram na prasanje "Se"
konreti prasanja konretni odgovri.
Пошто сметам дека има многу заинтересирани за постапката можеби најдобро би било да се отвори нова тема за продавање на ebay па таму полека полека да се објасни како оди постапката, како се одредува поштарината и сите останати прашања, нејаснотии и проблеми со кои можи да се сретниме при продавање од таа страница.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
мкд владе е во право. ако има некој нека отвори тема и нека дава совети ....

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ај некој што се разбира да ми каже, дали треба да платам 53 евра или + 30 евра за тоа exVAT или на тие 53 евра треба да додадам данок од 20% ?

patiki.jpg

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ај некој што се разбира да ми каже, дали треба да платам 53 евра или + 30 евра за тоа exVAT или на тие 53 евра треба да додадам данок од 20% ?

Прегледај го приврзокот 48205
Не важи тоа за македонија .. .оди checkout и ке видиш точно колку те фаќаат патиките ако се над 45 е со патот заедно ке платиш царина ако не ништо не плаќаш .

Член од
4 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
Пошто сметам дека има многу заинтересирани за постапката можеби најдобро би било да се отвори нова тема за продавање на ebay па таму полека полека да се објасни како оди постапката, како се одредува поштарината и сите останати прашања, нејаснотии и проблеми со кои можи да се сретниме при продавање од таа страница.

Ako zapocnes nova tema pisi pa tmau ke objasnam jas kolku sto znam

shady3

Никогаш не вели никогаш..
Член од
22 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
61
Бидејќи темата ми беше избришана и бев насочен кон оваа тема...

Почитувани,

Долго време сакавте да купите некој производ од eBay но незнаевте како и не бевте во можност да го сторите тоа? Од сега ние сме тука. Тимот на “Купувај од eBay“ Ви стои на располагање.

Се што треба да направите е да одберете производ од eBay кој сакате да го купите и да не контактирате ние да ја завршиме останатата работа.

Пред да не контактирате Ве советуваме да купувате од продавачи со над 95% Positive Feedback и да ја има Македонија на листата за испорака. Колку за напомена, производи над 45 евра се подлежни на царинење и трошоците може да бидат зголемени во согласност со тарифникот од Царината на Р.Македонија.

За подетални информации и за порачки, слободно пишете ни.
https://www.facebook.com/KupuvajteOdEBay
Предметите веќе постирани на нашата страна се само примери, нарачуваме СЕ што ќе посакате од eBay.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Бидејќи темата ми беше избришана и бев насочен кон оваа тема...
Тешко ќе ти оди ова овдека. Можеш само на малолетни кои не можат да имаат кредитна картица да ти нарачуваат. Еве и јас правам нарачки за провизија од 100 ден. Најверојатно твојата провизија е многу, многу поголема.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031