eBay (официјална тема)

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Може ли некој да ми помогне ,како да ставам некоја работа на аукција на ebay,дали може тоа од кај нас и дали може тоа да биде исплатено во нашава држава ?
Контактирај ме во ПП да ти кажам како да регистрираш paypal и да си подигнеш пари :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Контактирај ме во ПП да ти кажам како да регистрираш paypal и да си подигнеш пари :)
Во едноставни чекори пиши тука, чисто колку утре кога некој друг кога ке му треба помош да има од кај да види :)
Мислам како сакаш, мое е да ти дадам идеа :)

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
И јас сум исто заинтересиран за продажба на Ибеј, па ако може некој поупатен да напише овде како иде процедурата.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Во едноставни чекори пиши тука, чисто колку утре кога некој друг кога ке му треба помош да има од кај да види :)
Мислам како сакаш, мое е да ти дадам идеа :)
а да отворам нова тема? Или има веќе таква?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Не може да се продава од македонија !! еве што излага кога ке го средиш огласот и за да го внесиш!

Please read. Your response is required.
As a precaution, we have limited the activity on your eBay account until we receive additional verification information from you. We sometimes need to do this to make sure that eBay remains a place where members can buy and sell with confidence.
To have this restriction lifted, you need to become PayPal Verified* and then link your verified PayPal account to your eBay account. Once you've completed this process, you'll be able to sell on any eBay site worldwide.
If you're already PayPal Verified, you just need to link your verified PayPal account to your eBay account. For instructions, please click the link below for the eBay site you're registered on.
Australia | Austria| Belgium| Belgium French| Canada| Canada French | France | Germany| Hong Kong| India | Ireland| Italy| Malaysia | Netherlands| New Zealand | Philippines| Poland| Singapore | Spain | Switzerland | Taiwan | United Kingdom| United States| Other
*If you're registered on Germany, Austria, or Switzerland, you can complete verification through PostIdent or ID Verify instead of PayPal. Please click the link for the site you registered on for instructions.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Кликнете тука ако сакате да дознаете како да се регистрирате на PayPal!

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не може да се продава од македонија !! еве што излага кога ке го средиш огласот и за да го внесиш!

Please read. Your response is required.
As a precaution, we have limited the activity on your eBay account until we receive additional verification information from you. We sometimes need to do this to make sure that eBay remains a place where members can buy and sell with confidence.
To have this restriction lifted, you need to become PayPal Verified* and then link your verified PayPal account to your eBay account. Once you've completed this process, you'll be able to sell on any eBay site worldwide.
If you're already PayPal Verified, you just need to link your verified PayPal account to your eBay account. For instructions, please click the link below for the eBay site you're registered on.
Australia | Austria| Belgium| Belgium French| Canada| Canada French | France | Germany| Hong Kong| India | Ireland| Italy| Malaysia | Netherlands| New Zealand | Philippines| Poland| Singapore | Spain | Switzerland | Taiwan | United Kingdom| United States| Other
*If you're registered on Germany, Austria, or Switzerland, you can complete verification through PostIdent or ID Verify instead of PayPal. Please click the link for the site you registered on for instructions.
Точно, и мене ми се случи истото. Плус мене ми го банираа/суспендираа и ebay акаунтот по брза постапка само 5 минути откако пробав да продадам нешто.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Јас имам валиден и верифициран Пај пал. Како јас би можел да продавам нешто (или купувам) од ебај. Дали треба да се регистрирам на американскиот или на некој европски и како одат работите со испораки и слично...
--- надополнето: 17 август 2012 во 18:50 ---
Јас имам валиден и верифициран Пај пал. Како јас би можел да продавам нешто (или купувам) од ебај. Дали треба да се регистрирам на американскиот или на некој европски и како одат работите со испораки и слично...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
--- надополнето: 17 август 2012 во 18:50 ---
За купување можеш да купуваш од кој сакаш американски , англиски , германски .. .а за продавање доколку ти е пејпалот со картичка од македонија не може да продаваш ..

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
За купување можеш да купуваш од кој сакаш американски , англиски , германски .. .а за продавање доколку ти е пејпалот со картичка од македонија не може да продаваш ..
Картичката и пајпалот ми се романски и на романска адреса.

Мене ме интересира како јас на пример што ке продадам нешто ќе го пратам некаде колку пари ке кошта... пошто не сум добро запознаен со ебајот. Дали би ми се наплатила царина за нешто што ќе порачам и сл... т.е. кажете искуства ако ги имате и начини за неплаќање на давачки, ддв...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Картичката и пајпалот ми се романски и на романска адреса.

Мене ме интересира како јас на пример што ке продадам нешто ќе го пратам некаде колку пари ке кошта... пошто не сум добро запознаен со ебајот. Дали би ми се наплатила царина за нешто што ќе порачам и сл... т.е. кажете искуства ако ги имате и начини за неплаќање на давачки, ддв...
Значи вака сега ... ако продаваш нешто треба да му ставиш цена и поштарина значи колку пари би коштало ке прашаш во пошта за да го пратат пример до америка .. и ке ја ставиш таа поштарина и го праќаш по пошта на купувачот а парите ти ги плаќаат на пејпал , а ти ако сакаш да купуваш може да купуваш до 45 е (вкупно со поштарината) за да не платиш царина ни ддв .. се што е над 45 е се плаќа царина и ддв :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Овака.... Сакам да купам патики и што е тоа VAT ? exVAT ? Данок некој ? Треба и тој да го платам ? Ако знае некој да ми каже

Kajgana Shop

На врв Bottom