Нека си гракаат Враните, оваа сезона 2/2 победи за Сандерленд ќе биде. Мартин О'Нил е одличен тренер и сигурно ќе најде повторно победничка тактика.
Еве мој осврт за тоа каков тим ќе имаат сезонава.
Мињолет е солиден голман за во ПЛ. Почна како замена за Гордон и повредата на Шкотот ја искористи максимално и од тогаш не е тргнат од голот. Вествуд уште една сезона на клупа.
О'Шеј и како минатата сезона ќе биде столб на одбраната а сега место Титус Брамбл или Вес Браун, партнер ќе му биде Куелар, за кој не сум многу сигурен дека може да покаже добри игри. Левиот бек Ричардсон никогаш не сум го сакал, зашто 99 посто од времето мисли на нападот и во одбраната остава голема дупка а другите играчи на негова позиција се со таква филозофија. Десен бек во сезонава би била најслаба точка и Бардсли би бил единствен вистински десен бек, освен Ел Мохамади кој е тиква од играч и не знам зашто зема уште плата во Сандерленд.
Средениот ред без Сесењон, Ларсон и Катермол не може да се замисли. Но по доаѓањето на Адам Џонсон, очекувам Ларсон да биде седнат на клупа или да доби нова позиција во тимот т.е. во средината на теренот заедно со Катермол а Џонсон да игра по десната страна а Меклин по левата, додека како полушпиц да биде Сесењон, според мене најдобар играч во тимот. Замените ќе бидат Vaughan, Колбек и Гарднер.
Сезонава нападот ќе биде најмногуброен и за 1 место во тимот (некогаш и 2 ама зависи од противникот) ќе се борат многу играчи. Флечер и Саха, како нови засилувања, сигурно ќе сакаат да играат во првиот тим цело време, додека Кембел, по минатата одлична сезона и Wickham, ќе бара конечно да си го покаже талентот во првиот тим.
Како и да е, очекувам оваа сезона Санделенд, да заврши на подобро место од лани, и секоја позиција над 7мо место ќе биде успех за тимот.