Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Годинава бев во Pefkohori,Greece.за 1 пат инаку идев добри 7-8 години во Olympic Beach,можам да кажам дека Pefkohori е претежно за млади има еден куп кафичи , ресторани,кафани паркови и 300 други чуда.Највише што ме изнервира е цената , идам у маркет зиам еден најобичен сладолед којшто кај нас е преку сила 35 денари,она ми го наплаќа 2 евра,остај тоа цената на сладоледот надвор и цената што ми ја куца на каса е сосема различна.Како и да е одличен провод нема да се заебете ако отидете и пробате. :cool:
Цените во цела Грција се зголемени. Не е само во Пефкохори. Они мислат дека сега ако се во криза и немаат пари и треба да ги зголемат цените. О бре браќа, па ни мравка нема да ти иде така ако правиш. Намали ги цените па туристите сами ќе си дојдат и сите задоволни. Лупнале цени ко во Мајами да си.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Момци да прашам некој дали бил во Вила Елени во Ханиоти, некои искуство и сл.

Член од
17 август 2008
Мислења
194
Поени од реакции
3
Здраво,Сакам од Скопје да одам до Солун со автобус, после од солун до првиот крак,се тоа сама режија, е сеа дали имате некоја информација постои ли некој автобус,комбе што оди натака.Или пак имете некое сознание за некоја блиска плажа до солун?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.257
Поени од реакции
18.206
Немаш плажи до солун,а и да има не верувам дека личи на плажа поради тоа што солун е огромно пристаниште.Најблиско место за бањање е Неа потидеа на почетокот на прв крак и Неа модања помеѓу прв и втор крак(бар ја кај што сум бил)..

Член од
11 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
74
ова лето работно ама на слободен ден до пп,бт,ср онака колку на кафе да сменам.

M

macgowan

Гостин
Здраво,Сакам од Скопје да одам до Солун со автобус, после од солун до првиот крак,се тоа сама режија, е сеа дали имате некоја информација постои ли некој автобус,комбе што оди натака.Или пак имете некое сознание за некоја блиска плажа до солун?
Има плажа на периферијата на Солун - кај Agia Triada, после аеродромот. Отвори си на maps ќе видиш каде е. Имаш `градски сообраќај` дотаму колку знам.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Летово изборот падна на Закинтос и дефинитивно подобар избор не можевме да направиме. Такви убавини досега немав видено :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Знам оти не е за лето, помина летото, ама ќе си прашам во темава... :)
Ќе идам за Берлин за брзо па ми требаат предлози за места за посета. За градов знам многу малку и сакам некој што бил да ми даде предлог од искуство, што вреди да се посети, не е истото да читам на сајтови од типот на visitberlin итн. Ќе бидам 10-тина дена, па не се брзам, ќе имам доволно време за шетање и разглед.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Знам оти не е за лето, помина летото, ама ќе си прашам во темава... :)
Ќе идам за Берлин за брзо па ми требаат предлози за места за посета. За градов знам многу малку и сакам некој што бил да ми даде предлог од искуство, што вреди да се посети, не е истото да читам на сајтови од типот на visitberlin итн. Ќе бидам 10-тина дена, па не се брзам, ќе имам доволно време за шетање и разглед.
Прво види ги местата што се секаде препорачани: Рајхстагот, Бранденбуршката Порта,Parizer Platz, улицата Unter den Linden, Alexanderplatz... ОБАВЕЗНО оди во некој од музеите на Museumsinsel, имаат неверојатни изложби, ако имаш доволно време (и пари) посети ги сите, нема да зажалиш. Славната биста на Нефертити е во Neues Museum. Исто би ти препорачала и да отидеш на Checkpoint Charlie и да прошеташ во околината, има еден балон кој се искачува на висина од 150 метри и се гледа цел Берлин од него, а веднаш до балонот е и зачуваниот дел од ѕидот и музејот Topography of Terror кој е на место на најозлогласената полициска станица и централа на Гестапо. Зоолошката е исто така многу интересна и огромна, аквариумот не го бива многу, малечок е и загушлив, да не даваш пари за џабе. :) Прошетај по Kurfürstendamm и влези во KaDeWe. Оди до замокот Charlottenburg, а ако имаш време оди и до Sanssouci, тоа е летниот замок во Потсдам, на 40тина минути од Берлин, има огромен парк и убаво е за шетање. Ова се местата први што ми паднаа на памет, ако ми текне уште нешто ќе допишам :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Некоја понуда од нашиве агенции за Загреб???

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.616
Поени од реакции
711
Оваа година освен во Бугарија отидовме и на островот Тасос. Многу добро поминавме. На островот летуват претежно Бугари, Романци и Срби.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Оваа година освен во Бугарија отидовме и на островот Тасос. Многу добро поминавме. На островот летуват претежно Бугари, Романци и Срби.
Е како бе може убаво да си поминеш со бугари и романци??

Јас си бев на планина, па на езеро, па си турив морска сол у леген.....

Kajgana Shop

На врв Bottom