Навистина, зошто би гледал два од дваесетте најдобри филмови било кога снимени?, Matrix, Apocalypse Now ги немам гледано и тешко дека ќе ги гледам
Не почнувај со комедии, нема доволно карактери за 1 пост да ме закрпат...А Жикина Династија спаѓа тука???
Оти мене во филмов с од смешно ми нема!
ајде се е до вкус,а и темава е стрикно субјективни мислења,амаGodfather серијалот - 10 саати тупење мозок.
Taxi driver - цело време очекував да има некој пресврт ама немаше ништо посебно и крајот беше тиња (а и цел филм у глобала).
Clerks - срање у црно-бела варијанта
Space Odyssey 2001 - филм од пола саат што трае 2 ипол саати.
Во тоа време бил добар, браво за него, а не гледам причина зошто денес да го гледаш бидејќи некогаш бил добар. Барем кога станува збор за научна фанастика треба ефекти пред се, а ефективе во филмов се 0 во споредба со новиве 2010+, а и да не го споредуваш со поновиве, пак има (или па ич нема?) лоши ефектиSpace Odyssey 2001-сите се жалат оти е долг филмов ама ни најмалце не е за потценување.Филмов е 68ма,со таа технологија ти да направиш такви ефекти,да направиш гледачот да се почуствува ко да е у вселената.. не заебавај.Башка има добра/интересна сторија,за тоа како е создаден човекот.Сцените со почетокот на времето-the beginig,pa the dawn И како и да беа,долги развлечени,со цел да ти доловат "како било тогаш" cheers
Не ги гледав сите наеднаш, ама додека ги гледав не уживав. Премногу се развлечени.ајде се е до вкус,а и темава е стрикно субјективни мислења,ама
Godfather-не заебавај.Ако си ги гледал сите наеднаш и ти збоктисало,тоа не значи дека не се добри,ај третиот и не е нешо нај нај ама 1 и 2
Space Odyssey 2001-сите се жалат оти е долг филмов ама ни најмалце не е за потценување.Филмов е 68ма,со таа технологија ти да направиш такви ефекти,да направиш гледачот да се почуствува ко да е у вселената.. не заебавај.Башка има добра/интересна сторија,за тоа како е создаден човекот.Сцените со почетокот на времето-the beginig,pa the dawn И како и да беа,долги развлечени,со цел да ти доловат "како било тогаш" cheers
? wtf за првиов болд-уште е добар !Во тоа време бил добар, браво за него, а не гледам причина зошто денес да го гледаш бидејќи некогаш бил добар. Барем кога станува збор за научна фанастика треба ефекти пред се, а ефективе во филмов се 0 во споредба со новиве 2010+, а и да не го споредуваш со поновиве, пак има (или па ич нема?) лоши ефекти
Одисејата само како психоделичен филм е добар. Демек напафкај се/испијанчиј се и гледај го
И IMB PC-то беше најдобро во 80-тите. Со таа технологија, во тоа време да направиш таков компјутер... зошто не го користат денес тој компјутер?
Истото и јас го кажав, дека он сакал на негов начин да ни ја прикаже вселената. Ама малце повеќе забегал...@old_School_mk-мора да сватиш дека кјубрик е режисер,што не се замарал со тоа да прави тркачки филмови или блокбастери или да полни касите ..го правел стриктно тоа шо го сакал !2,30 или полсаат,он така замислувал да биде и така било.Значи-негови пари,негова замисла-негово дело
Да гласеше темава направи листа од омилени филмови, вака некако би одело кај мене Некогаш copy paste употребувам на постов, зато ми се допаѓа/Не ми се верува што читам на темава
Ај еве мои филмови кои не ме импресионирале или не ми се допаѓаат:
1. One flew over the...
2. 2001: A Space..
3. A Clockwork orange
4. Seven
5. Magnolia
6. Реквиумот
Може има уште некој, не ми текнува моментално...