Класици и култни филмови кои не ви се допаѓаат

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
А Жикина Династија спаѓа тука???
Оти мене во филмов с од смешно ми нема!
Не почнувај со комедии, нема доволно карактери за 1 пост да ме закрпат...

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Од тие што ги имам гледано
Најголемото срање-секако Титаник
Blade Runner-ништо посебно,освен тој познатиот дел , џабе време губев
Easy Rider-или многу очекував или стварно е глуп филмов,али мислам второво
Eternal Sunshine of the Spotless Mind-:confused:
Eraserhead (1977) dafuq

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Godfather серијалот - 10 саати тупење мозок.
Taxi driver - цело време очекував да има некој пресврт ама немаше ништо посебно и крајот беше тиња (а и цел филм у глобала).
Clerks - срање у црно-бела варијанта
Space Odyssey 2001 - филм од пола саат што трае 2 ипол саати.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Godfather серијалот - 10 саати тупење мозок.
Taxi driver - цело време очекував да има некој пресврт ама немаше ништо посебно и крајот беше тиња (а и цел филм у глобала).
Clerks - срање у црно-бела варијанта
Space Odyssey 2001 - филм од пола саат што трае 2 ипол саати.
ајде се е до вкус,а и темава е стрикно субјективни мислења,ама
Godfather-не заебавај.Ако си ги гледал сите наеднаш и ти збоктисало,тоа не значи дека не се добри,ај третиот и не е нешо нај нај ама 1 и 2 (y)
Space Odyssey 2001-сите се жалат оти е долг филмов ама ни најмалце не е за потценување.Филмов е 68ма,со таа технологија ти да направиш такви ефекти,да направиш гледачот да се почуствува ко да е у вселената.. :) не заебавај.Башка има добра/интересна сторија,за тоа како е создаден човекот.Сцените со почетокот на времето-the beginig,pa the dawn И како и да беа,долги развлечени,со цел да ти доловат "како било тогаш" cheers

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Space Odyssey 2001-сите се жалат оти е долг филмов ама ни најмалце не е за потценување.Филмов е 68ма,со таа технологија ти да направиш такви ефекти,да направиш гледачот да се почуствува ко да е у вселената.. :) не заебавај.Башка има добра/интересна сторија,за тоа како е создаден човекот.Сцените со почетокот на времето-the beginig,pa the dawn И како и да беа,долги развлечени,со цел да ти доловат "како било тогаш" cheers
Во тоа време бил добар, браво за него, а не гледам причина зошто денес да го гледаш бидејќи некогаш бил добар. Барем кога станува збор за научна фанастика треба ефекти пред се, а ефективе во филмов се 0 во споредба со новиве 2010+, а и да не го споредуваш со поновиве, пак има (или па ич нема?) лоши ефекти
Одисејата само како психоделичен филм е добар. Демек напафкај се/испијанчиј се и гледај го

И IMB PC-то беше најдобро во 80-тите. Со таа технологија, во тоа време да направиш таков компјутер... зошто не го користат денес тој компјутер? :)

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
ајде се е до вкус,а и темава е стрикно субјективни мислења,ама
Godfather-не заебавај.Ако си ги гледал сите наеднаш и ти збоктисало,тоа не значи дека не се добри,ај третиот и не е нешо нај нај ама 1 и 2 (y)
Не ги гледав сите наеднаш, ама додека ги гледав не уживав. Премногу се развлечени.

И не реков дека филмот е за потценување, туку дека трае прееееемногу долго. Се што сакал да ни раскаже Кјубрик можел да го направи за пола саат. Ама пошто нели, филмот е од 68ма и сакал да се пофали со спектакуларното доловување на вселената повеќе од 2 саати.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Во тоа време бил добар, браво за него, а не гледам причина зошто денес да го гледаш бидејќи некогаш бил добар. Барем кога станува збор за научна фанастика треба ефекти пред се, а ефективе во филмов се 0 во споредба со новиве 2010+, а и да не го споредуваш со поновиве, пак има (или па ич нема?) лоши ефекти
Одисејата само како психоделичен филм е добар. Демек напафкај се/испијанчиј се и гледај го

И IMB PC-то беше најдобро во 80-тите. Со таа технологија, во тоа време да направиш таков компјутер... зошто не го користат денес тој компјутер? :)
? wtf за првиов болд-уште е добар !
кажи ми некој филм шо така убаво има обработено сцени од вселената-ТОЛКУ РЕАЛНИ,реткост е тоа веруј.Па музиката,како се вклопува само..наброј ми бар 2 понови филма,кај шо поубаво се обработени сцените од 2001
@old_School_mk-мора да сватиш дека кјубрик е режисер,што не се замарал со тоа да прави тркачки филмови или блокбастери или да полни касите ..го правел стриктно тоа шо го сакал !2,30 или полсаат,он така замислувал да биде и така било.Значи-негови пари,негова замисла-негово дело :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Не ми се верува што читам на темава :D

Ај еве мои филмови кои не ме импресионирале или не ми се допаѓаат:
1. One flew over the...
2. 2001: A Space..
3. A Clockwork orange
4. Seven
5. Magnolia
6. Реквиумот

Може има уште некој, не ми текнува моментално...

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
@old_School_mk-мора да сватиш дека кјубрик е режисер,што не се замарал со тоа да прави тркачки филмови или блокбастери или да полни касите ..го правел стриктно тоа шо го сакал !2,30 или полсаат,он така замислувал да биде и така било.Значи-негови пари,негова замисла-негово дело :)
Истото и јас го кажав, дека он сакал на негов начин да ни ја прикаже вселената. Ама малце повеќе забегал...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.840
Не ми се верува што читам на темава :D

Ај еве мои филмови кои не ме импресионирале или не ми се допаѓаат:
1. One flew over the...
2. 2001: A Space..
3. A Clockwork orange
4. Seven
5. Magnolia
6. Реквиумот

Може има уште некој, не ми текнува моментално...
Да гласеше темава направи листа од омилени филмови, вака некако би одело кај мене :D Некогаш copy paste употребувам на постов, зато ми се допаѓа/

Kajgana Shop

На врв Bottom