- Член од
- 20 јули 2010
- Мислења
- 909
- Поени од реакции
- 2.228
Малце закаснето ама да си одговорам, се пронаоѓам во прашањето.Ќе земам една хипотетичка ситуација:Како ќе се чувствувате во мај во случај да завршиме во ТОП 4 и притоа освоеме уште некое трофејче? Дали во себе ќе чувствувате "срам" што се плукале по тимот во меѓувреме? Бидејки тогаш сите од песимисти ќе се претворат во оптимсити со главен изговор дека сето тоа во меѓувреме било само добронамерна критика......
Како прво, никој навивач поготово не јас, на кој во крвта му е Ливерпул, не плука по тимот! Сите ние песимисти не плукаме по тимот, туку едноставно критикуваме. 20 години во Премиер Лигата, и плус 3-4 на цело ниво, тимот не функционира како шо треба! Мене то многу ме боли, и неможам да се прам дека се е во ред, кога не е. Неможам да гледам како Ливерпул губи од ВБА, Свонси, Норич, Фулам итн. Јас му давам апсолутна поддршка на тимот, и едвај чекам да игра утакмица, светот да се руши јас ќе останам дома да ја догледам утакмицата. Ама поентата е дека веќе преку К** ми е од "YNWA! па ШО НАВИВАЧИ СТЕ ТАКВИ, ДА НЕ СЕ ДАВАЛО ПОДРШКА НА ТИМОТ, ОДИ НАВИВАЈ ЗА СИТИ итн... Ние вака сложно после секој пораз викаме ај другата, ај другата, газдите гледат дека сме сложни, дека не вреѓаме никој, дека можат да не колат и дерат и си играт мајтап со нас. Треба да се застани со протести, негодувања, да се врати под итно Ливерпул на старите патеки, да се купи во секој трансфер период во наредните 2 години по еден млад, скап, и прејак играч, пр: Нејмар и слични, кој за 2 години со сите 4 засилувања, плус неколку играчи шо имаме од свецка класа да се освој титула, а не да се купват преплатени играчи, па да се продават по една година.
И друго, дали ти се чивствиваш заспрамено со то шо еве 3 години јас сум во право со то шо сум песимист, а ти оптимист, и клубот завршва на ужасно 6-8 место???
Е сеа околу Керол. Има лек за чоеко сигурен сум, ама треба некој да го најди. Не памтам кога кај нас последен пат успеал млад играч. Ги купваме и ги пуштаме така да играт раштимани. Абе треба да се работи со нив, треба да напредват а не да се потпираме на талентот нивни. Треба трениери асолни плус менаџерот, да водат тренинзи од кој нешто ќе научат, а не туку така да се шетат по терен, колку да се речи тренинг.
Доколку се работи со Керол не се сомневам дека можи да постигнува многу голој, нешто како Крауч шо праеше со подршка од Торес. Треба да се базира играта околу Керол, да се има прецизни топки, за шут или за спуштање за вториот напаѓач. Арно ама кај нас нема таков, Даунинг преку стадион центрира, другите неможат да ја подкренат топката, трети на памет центрира и ништо. На европското Џерард еднаш го погоде Керол во глата и Керол даде гол од шеснаесетник. Така да, треба некој да го погоди, а не Керол да ја брка топката во облаци.