Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе има активација и за win 8, само не во скоро време, се чека да почнат да испаѓаат OEM хардвер парчиња за да можат тој дел од активацијата да го анализираат, како што тргнала работата пред септември-октомври кога ќе испадне официјално за сите, тешко дека ќе има добар активатор.

Се ми изгледа дека најдобра опција за сега е да се симне trial верзијата од enterprise и да се вози таа 90 дена, додека да истечат тие 90 дена би требало и активатор да испадне.
http://www.computerperformance.co.uk/win8/windows8-skiprearm.htm
oва нели би требало да работи?

можно е, јас имам 6-7 машини со Виста Офис лиценцирани на US Army - секои 180 дена морам да ги активирам. Можда го прошириле и за обични корисници. зборам за легална Виста на легални машини и легални инсталации.
изгледа ќе се купуваат лиценци и во мк, м? колку ќе е вин8, патем?

Многу по евтин од неговите предходници а дали ке се исплака уште е рано можда ке биде утка невидена уште е рано ке видиме како ке се одвива со текот на времето

Многу по евтин од неговите предходници а дали ке се исплака уште е рано можда ке биде утка невидена уште е рано ке видиме како ке се одвива со текот на времето
Ќе се исплаќа ако не живеевме у Македонија.
Вака нишо не се исплаќа.

Се слагам потполно
јас пак, не се слагам воопшто. ако е „многу поефтин“, подобро е да се купи лиценца. (па дури и оем), а не пола време да се проаѓа во играње мачка и глушец со МS. ние сме се научиле дека софтверот е бесплатен, па сега се е скапо. башка што сега е потешко и потешко човек да се „крие“ од производителите цело време...
ако е 50-тина евра за ОЕМ - зошто да не...?

јас пак, не се слагам воопшто. ако е „многу поефтин“, подобро е да се купи лиценца. (па дури и оем), а не пола време да се проаѓа во играње мачка и глушец со МS. ние сме се научиле дека софтверот е бесплатен, па сега се е скапо. башка што сега е потешко и потешко човек да се „крие“ од производителите цело време...
ако е 50-тина евра за ОЕМ - зошто да не...?
ако е многу поефтин ќе беше бесплатен
само колку да ти доловам шо гомна јадам
просечна плата во америка - 3900 долари - 195 000 денари
просечна плата во македонија - 20 000 денари
ако 50 евра за тебе се малце пари, ондак во америка тие пари “би вределе“ 9.75 пати повеќе или 487 долари

пази некој американец да не купи виндоус ако кошта 487 долари

ако е многу поефтин ќе беше бесплатен
само колку да ти доловам шо гомна јадам
просечна плата во америка - 3900 долари - 195 000 денари
просечна плата во македонија - 20 000 денари
ако 50 евра за тебе се малце пари, ондак во америка тие пари “би вределе“ 9.75 пати повеќе или 487 долари

пази некој американец да не купи виндоус ако кошта 487 долари
дечко, прво џабе рипаш. 50 евра не се многу пари генерално. не ми објаснуј плати ова она и споредби. еднаш у кафана на ручек 4 души и отидоа 3 бона....
50 евра да не се замараш со крекови (кои сега воопшто ги нема) секои 90 дена итн, не се многу. поготово ако заработуваш со тој компјутер, а ти треба да се ебаваш со активирање и реактивирање наместо да печалиш.
на крајот целава дискусија е академска пошто не знаеме колку пари ќе кошта вин8.

а, 50 евра не се многу пари. три месеци одвои по бон и додај 50 тина денари и оп 50 евра!:eek:
--- надополнето: 18 август 2012 во 23:07 ---
Ако имаш купено лиценца за XP/Vista/7 можеш да користиш/купиш Win8 за 39$ *(мислам дека вака беше).

Повеќе
http://windowsteamblog.com/windows/...07/02/upgrade-to-windows-8-pro-for-39-99.aspx
ете 40 долари за апгрејд... гугл вика 32,5 евра. ако имаш оригинален икспе - „ето весеља“

Ironically, јас имам лиценца за Виста :eek:

Таа промоција важела до јануари 2013. Доволно време да се види дали ќе вреди за тие 32,5 евра.

Пробано ли е ова ?
Бугарска верзија ако сака некој англиска нека го бара овој фајл
en_windows_8_x64_dvd_915440.iso или
en_windows_8_x86_dvd_915417.iso

Во нив се двете верзии Windows 8 и Windows 8 Pro ...

Земав да го инсталирам Windows 8 на постар компјутер P4 CPU 2.80 и 2 gb рам, да видам што windows седнувам да инсталирам и сред ботирање error пак уште еднаш пробувам пак error , кога ке видам Windows 8 бара подршка за PAE, NX, SSE2 а минималнато побарување е следново

• CPU: 1 GHZ (PAE, NX, SSE2 подршка)
  • RAM: 1GB за 32-битна верзија и 2GB за 64-битна верзија
  • Графичка карта: Подршка за DirectX 9.0
  • Место на хард-диск: 16GB за 32-битна верзија 20GB за 64-битна верзија
Добро бе нормални ли се, па кој процесор од P4 ја има оваа подршка NX ? или ја сум грешка или они имаат направено грешка за минимални побарувања

Земав да го инсталирам Windows 8 на постар компјутер P4 CPU 2.80 и 2 gb рам, да видам што windows седнувам да инсталирам и сред ботирање error пак уште еднаш пробувам пак error , кога ке видам Windows 8 бара подршка за PAE, NX, SSE2 а минималнато побарување е следново

• CPU: 1 GHZ (PAE, NX, SSE2 подршка)
  • RAM: 1GB за 32-битна верзија и 2GB за 64-битна верзија
  • Графичка карта: Подршка за DirectX 9.0
  • Место на хард-диск: 16GB за 32-битна верзија 20GB за 64-битна верзија
Добро бе нормални ли се, па кој процесор од P4 ја има оваа подршка NX ? или ја сум грешка или они имаат направено грешка за минимални побарувања

XD Bit***

иначе има, п4 630, а има и постари модели шо имаат хд бит.

XD Bit***

иначе има, п4 630, а има и постари модели шо имаат хд бит.

Друго ми беше прашањето, ја знам дека има преку биосот се уклучува
--- надополнето: 22 август 2012 во 01:08 ---

Ја го уклучив ама не ме разбра ама и ја не го поставив убаво прашањето

вака на тој компјутер што земав да го инсталирам ми е така џитнат во архива и не го работам пошто е стар да не го инсталирам на новава машина да не правам експерименти со Win 8

А прашањето ми е кој е тој процесор со CPU: 1 GHZ (PAE, NX, SSE2 ) со 1 GHZ да ја има оваа подршка PAE, NX, SSE2 што ја бараат од microsoft малце им е не реално минималното побарување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom