Фан клуб: Роџер Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Федерер ита кон 21 мастерс титула, и големо приближување до all time рекордот на Лендл од 22 мастерси, што реално е бројка која е лесно минлива. Со тоа, скоро и да ќе нема рекорд кој не е срушен. :cuc:

Ќе се смени нешто сеа на АТП во корист на Федерер или слабо?
Прочитав сеа, демек ќе зголемел предноста, што ми се допаѓа ако е така.

Ќе се зголеми, Новак бранеше титула а Федерер не ми текнува лани кога отпадна. :D

Ќе се зголеми, Новак бранеше титула а Федерер не ми текнува лани кога отпадна. :D
Новак лани изгуби во финалето кога му го предаде мечот на Мареј поради повреда, а Федерер испадна во 1/4 финалето од Бердих. Што значи Новак не губи поени, ги одбрани тие од лани а Федерер добива нови 820 поени, бидејќи бранеше 180 поени од лани и сега што освои 1000 тоа се 1000-180=820. :)

Супер е тоа.
Проверуев по нетов. „Нашиов“ во 1/4 отпаднал, а Џоле го болел г‘зот, па се предал у финале. Мареј земал титула. 6-3 3-0
--- надополнето: 19 август 2012 во 22:28 ---
Новак лани изгуби во финалето кога му го предаде мечот на Мареј поради повреда, а Федерер испадна во 1/4 финалето од Бердих. Што значи Новак не губи поени, ги одбрани тие од лани а Федерер добива нови 820 поени, бидејќи бранеше 180 поени од лани и сега што освои 1000 тоа се 1000-180=820. :)

Џолета ќе остане со позитивна „0“, така? Нема да има промени кај него?

q28rg.jpg

2yvmdfd.jpg

Ова беше 76та титула на Федерер, со што е на само една титула од третопласираниот на вечната листа, Мекинроу кој има 77.

1. Конорс 109
2. Лендл 94
3. Мекинроу 77
4. Федерер 76

:cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom