Според "наши" информации е тоа, дека сака во Арсенал а Мур сака да го прати во ЛФЦ зошто е во одлични односи со Роџерс. Е сега, мнооооогу е поверојатно да биде кај вас зошто тој самиот сака да игра во АФЦ....ама пак, мислам дека за позајмица одлучува клубот, не играчот...зошто клубот кој го поседува му ги плаќа и платите (мада, може и да дојде до договор со другиот клуб околу ова).http://www.marca.com/2012/08/17/futbol/equipos/real_madrid/1345195711.html
преговорите се одложени до наредна недела, исто и тука се потврдува дека Сахин сака во Арсенал, а Реал М во Ливерпул.
што има ново според ваши информации?
As Metro revealed on Thursday, Wenger has been seeking a one-on-one meeting with Song, after learning that his agent has been offering the player around Europe's elite clubs, despite him having three years left to run on his current contract.
Значи Венгер продолжува со ремонтот на клубот, и со право го брка фактичи Сонг после тоа што го направилThis has deeply angered Wenger in a week when he was forced to hand over his captain Robin van Persie to rivals Manchester United for £24million, following another dispute over contracts.
It is understood Song trained with the Arsenal squad this morning ahead of their Premier League opener against Sunderland tomorrow, but met with Wenger afterwards where he asked to leave.
Wenger has now sanctioned the sale, and Song has already cleared out his locker at the club's training headquarters, and said his goodbyes to players and staff.
Arsenal are hopeful of agreeing a deal to sell Song over the weekend, and continued negotiations with Barcelona to find an agreement late into Friday afternoon.
Song, who has already agreed personal terms with the Catalan club, won't now feature against Sunderland on Saturday, as the two sides close in on completing a £17million deal.
Arsenal are hopeful of bringing in Nuri Sahin from Real Madrid as cover, but will also attempt to sign a natural defensive midfielder, with Yann M'Vila, Etienne Capoue, Victor Wanyama, Lucas Biglia and Kara Mbodj among their targets.
Со право можеби го брка... но додека РвП има 29 години и многу пари... за Сонг ни 50 милиони не вреди .... ама ете за помалку и од 29 годишен играч ни заминува најдобриот играч во средината од претходните сезони... Вилшер не сме сигурни дали ќе биде воопшто назад, а единствениот касап друг е веќе втор пат во животот по година дена аут од терените... а има вкупно 20!!! ( Frimpong)Значи Венгер продолжува со ремонтот на клубот, и со право го брка фактичи Сонг после тоа што го направил
Значи го прочита погоре извадокот што го постирав, агентот на Сонг без знаење на клубот цело лето го нудел по клубовите и Венгер нормално изреагирал на тоа и побарал на само да зборува со Сонг и му дал ултиматум или ќе потпишеш нов договор со цел да ја потврдиш лојалноста или ене ти ја вратата. Тоа е она што го барам од Венгер да игра малку построго, доста ги брани веќе играчите само остро со нив . Со оваа постапка дава до знаење до другите дека нема да се трпи вакво однесување во клубот.Со право можеби го брка... но додека РвП има 29 години и многу пари... за Сонг ни 50 милиони не вреди .... ама ете за помалку и од 29 годишен играч ни заминува најдобриот играч во средината од претходните сезони... Вилшер не сме сигурни дали ќе биде воопшто назад, а единствениот касап друг е веќе втор пат во животот по година дена аут од терените... а има вкупно 20!!! ( Frimpong)
Ако нешто ме присетува на тага поврзана со трансфер... не е тоа меморијата од РвП туку ИДНИНАТА на Сонг што ја пропуштаме.
Се лиглиња бе, преку к**от веќе. Од моменталниве 11 мислам дека само Волкот може да го прави истото, и тој е такво лигле. У Ливерпул ќе иделЗначи го прочита погоре извадокот што го постирав, агентот на Сонг без знаење на клубот цело лето го нудел по клубовите и Венгер нормално изреагирал на тоа и побарал на само да зборува со Сонг и му дал ултиматум или ќе потпишеш нов договор со цел да ја потврдиш лојалноста или ене ти ја вратата. Тоа е она што го барам од Венгер да игра малку построго, доста ги брани веќе играчите само остро со нив . Со оваа постапка дава до знаење до другите дека нема да се трпи вакво однесување во клубот.
Ако стварно го правел тоа Сонг како што пиша Canon погоре, не знам зошто го жалиш Сонг толку. Не дека управава ни е најдобра на свет, ама ако не сака да биде у тим нека иде и нека крши глава.Нема овде потреба плукање по Сонг.Овде треба да се плука по управата па донекаде и Венгер.