Примаат 190 вкупно, повеќе од тоа не, со тоа што оставаат можност за на втор уписен рок да се запишат неколку.. А тоа дека е зголемена квотата, зголемена е од минатите години кога примале 150-160..Имам слушнато нешто дека во скопје ја проширувале квотата дека пирмале повеке отколку што е истакнато во конкурсот. Дали тоа е точно?
stip ili skopje na mediciname interesira od predmetite koi gi polagavme za matura, konkretno za mojot slucaj jas bidejki ucev sredno zaben tehnicar i imav izbrano biologija i eden strucen bidejki nemase izbor da mozam da zemam hemija za polaganje bidejki sakam da se zapisam na opsta medicina, i sega strucniot predmet mi e mobilna protetika, dali se odzemaat poeni i po kolku?? bidejki kako sto gledav vo programata za strucnite ucilista potrebno e da imame izbrano biologija ili hemija i eden strucen predmet od srukata sto znaci ne bi bilo logicno da se odzemaat poeni sto mislite vie??
skopjestip ili skopje na medicina
Зависно од конкуренција е се, ама лани 98.8 мислам дека беше последниот од државна квота .dali znaete kolku e godinava privatna kvota na medicina? i so 95.402 boda vo koja kvota bi me primila na opsta medicina? fala viii *
Даваат пример од уплатница мислам на самиот факултет.dali nekoj ja znae ziro smetkata za stomatoloski fakultet, i nacin kako da se uplati??
Сељаци само што се вратив,организација катастрофа!Кои бруки беа денес, невидено...
Не верувам на други места вака да е било, чекав од 11 до 3. Битно имаме добри колешки!Сељаци само што се вратив,организација катастрофа!
Не да имаНе верувам на други места вака да е било, чекав од 11 до 3. Битно имаме добри колешки!