јок правилото е дека играчот треба да има изиграно 75% од натпреварите во националниот тим ако доаѓа од нација надвор од европската унија или ако е рангирана над 75 место на фифа ранкинг листата за да може да добие работна дозвола во АнглијаМислам дека правилото е тие играчи што се од репрезентации рангирани под 75-то место не добиваат дозвола.
Ама баш никакво значење нема.Конечно победа
Ама баш никакво значење нема.
Супер е ова вака на хартија и у теорија што го збориш.Има подобрување на тимски дух, подобро расположение кај играчите, морално значење, мотивација за наредниот селектор дека со труд се може итн итн
Супер е ова вака на хартија и у теорија што го збориш.
Али праксата* до сеа покажала дека позитивните резултати на пријателските (со репрезентации како Иран, Португалија и др.), заедно со "подобрувањето на тимски дух, подобро расположение кај играчите, морално значење, мотивација...", никако не ни помогнале да не изгубиме у квалификации од Ермении, па и Андори и Луксенбурзи.
Кој кур ми се тие позитивни резултати од пријателски пред квалификации, коа у група завршуеме на пето место?
и така скоро секоја сезона на квалификации...
Дур не видам помрднување од резултатското дно на утакмици кои значат, нема да се радувам нипошто на ова, веќе видено многу, многу пати.
* ги следам сите квалификации до сега
И што ако ги знае играчите? Знае дека се дрва.Затоа и прв пик е кај Илчо Седло.
Јас сакам да биде Седло тренер баш поради причините што ги наведе ти,играчите ги знае предобро,знае нашава напатена лига со какви играчи располага,едноставно знае премногу работи што би биле од помош за репрезентацијата,ама и ќе си бара одврзани раце околу неговата работа,а некој друг да му диригира како да работи и кого да го игра прва постава.
И дајте Тошак не ми го спомнувајте,па човекот цело време го помина во Велс,тука доаѓаше само на три дена колку да се рече дека дошол и пак се враќаше назад,професионализам еднаков на нула.
Башка и ростерот на играчи и играњето на истите
Јас ти реков дека ги следам сите квалификации.Неморало и фуснота да маваш, јасно е дека си во право. Само ништо не губиш ако очекуваш да се сменат нештата и ако почнат да се бираат фудбалери спрема играта а не спрема парите
Тоа е фората, што НЕ се трудат и К. ги заболе... само со успеси на наши надвор... може да се стигне до некоја мотивација за цела раја да успее повеќе... да се потгурне некаде фудбалот!!!Абе што има да се разочарувате за играчиве... прво не игравте вие, ни Хари, ни некој друг за репрезентацијата, туку играат Попов, Пандев, итн... Второ, Попов во последнава година не знам и дали има настап за репрезентацијата, што поради повреди, што поради други причини. Трето, доколку сакаат да му средат да игра сигурно има некаква опција. И Христов и Седлоски играа во Англија кога Македонија беше пласирана под 90 место.