Македонска фудбалска репрезентација

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
И мене ми падна чудно, на ниеден сајт не видов дека не добил работна дозвола. Којзнае и овја што разбрале, ни на нив неможеш да им веруеш.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
Изгледа на Попов не му дале работна дозвола од прва, ама ќе поднеселе жалба и очекувале после тоа да нема никакви проблеми.

Член од
4 мај 2012
Мислења
671
Поени од реакции
522
Е па голем проблем за Попов е тоа што сме рангирани под 100ката. Колку послабо рангирана е репрезентацијата, толку поригорозни се во Англија околу работните дозволи. Ај да се надеваме дека на крај сепак ќе му одобрат.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Мислам дека правилото е тие играчи што се од репрезентации рангирани под 75-то место не добиваат дозвола.

Член од
30 јануари 2009
Мислења
489
Поени од реакции
433
Мислам дека правилото е тие играчи што се од репрезентации рангирани под 75-то место не добиваат дозвола.
јок правилото е дека играчот треба да има изиграно 75% од натпреварите во националниот тим ако доаѓа од нација надвор од европската унија или ако е рангирана над 75 место на фифа ранкинг листата за да може да добие работна дозвола во Англија :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ама баш никакво значење нема.

Има подобрување на тимски дух, подобро расположение кај играчите, морално значење, мотивација за наредниот селектор дека со труд се може итн итн

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.374
Има подобрување на тимски дух, подобро расположение кај играчите, морално значење, мотивација за наредниот селектор дека со труд се може итн итн
Супер е ова вака на хартија и у теорија што го збориш.
Али праксата* до сеа покажала дека позитивните резултати на пријателските (со репрезентации како Иран, Португалија и др.), заедно со "подобрувањето на тимски дух, подобро расположение кај играчите, морално значење, мотивација...", никако не ни помогнале да не изгубиме у квалификации од Ермении, па и Андори и Луксенбурзи.
Кој кур ми се тие позитивни резултати од пријателски пред квалификации, коа у група завршуеме на пето место?
и така скоро секоја сезона на квалификации...

Дур не видам помрднување од резултатското дно на утакмици кои значат, нема да се радувам нипошто на ова, веќе видено многу, многу пати.

* ги следам сите квалификации до сега

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Супер е ова вака на хартија и у теорија што го збориш.
Али праксата* до сеа покажала дека позитивните резултати на пријателските (со репрезентации како Иран, Португалија и др.), заедно со "подобрувањето на тимски дух, подобро расположение кај играчите, морално значење, мотивација...", никако не ни помогнале да не изгубиме у квалификации од Ермении, па и Андори и Луксенбурзи.
Кој кур ми се тие позитивни резултати од пријателски пред квалификации, коа у група завршуеме на пето место?
и така скоро секоја сезона на квалификации...

Дур не видам помрднување од резултатското дно на утакмици кои значат, нема да се радувам нипошто на ова, веќе видено многу, многу пати.

* ги следам сите квалификации до сега

Неморало и фуснота да маваш, јасно е дека си во право. Само ништо не губиш ако очекуваш да се сменат нештата и ако почнат да се бираат фудбалери спрема играта а не спрема парите

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Затоа и прв пик е кај Илчо Седло.
Јас сакам да биде Седло тренер баш поради причините што ги наведе ти,играчите ги знае предобро,знае нашава напатена лига со какви играчи располага,едноставно знае премногу работи што би биле од помош за репрезентацијата,ама и ќе си бара одврзани раце околу неговата работа,а некој друг да му диригира како да работи и кого да го игра прва постава.
И дајте Тошак не ми го спомнувајте,па човекот цело време го помина во Велс,тука доаѓаше само на три дена колку да се рече дека дошол и пак се враќаше назад,професионализам еднаков на нула.
Башка и ростерот на играчи и играњето на истите :pos:
И што ако ги знае играчите? Знае дека се дрва.
Нас ни треба тактички мајстор, некој кој ќе знае да вади добри резултати со слаб тим, види Трапатони што прави со Ирска.
Не очекувам тренер од рангот на Трапатони да дојде, но нас ни треба тренер со големо искуство на Балканот, најдбра опција би била Ќиро Блажевиќ.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
У КУРАЦ НЕКА ИДЕ ОВА СО ПОПОВ!
ТИ ЕБАМ И ХАРИ И ЈОНУЗ И КУРТОШАК И СИТЕ!
ПА ЌЕ ЗИМАЛЕ ПОСЛЕ ДРУГИ ДРЖАВЈАНСТВА,ФАЛА БОГУ БЕ ,ЗАШТО ЈА ДА НЕ МОЖАМ ДА ЗАИГРАМ ЗА ЈУНАЈТЕД ДА РЕЧЕМЕ? Заради скапанава наша репрезентација? Море марш у ...:mad:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.374
Неморало и фуснота да маваш, јасно е дека си во право. Само ништо не губиш ако очекуваш да се сменат нештата и ако почнат да се бираат фудбалери спрема играта а не спрема парите
Јас ти реков дека ги следам сите квалификации.
Можам и да постирам слика со карти од сите утакмици на домашен терен што сме ги изиграле на домашен терен у квалификации (ги чувам).
Знаеш колку квалификации се тоа (од првата утакммица со Данска па наваму)?

Што значи сето ова?

Тоа значи дека преку кур ми е више секоја ебана сезона да се надевам и да гледам како на сите им се побитни личните интереси од репрезентацијата! Друго е младичу ти од википедија да ги глеаш уназад бруките, а друго е да си лично сведок на секоја. И така више од 94-та до сега. еееееј скоро дваес години бруки!
Овој филм со добри резултати на пријателски и шиткања на цели квалификациони циклуси кои значат, сум го гледал миљарда пути по ред.
И ти велам дека ама баш ништо не значи оваа победа.

Памти ми го муабетот коа заедно ќе плачеме на есен, а на пролет више нема ни да ни значат утакмиците.

Иначе апсолутно те разбирам за надежта и тоа.... И ја поминав низ таа фаза.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
По разочаран од земјава и управите ширум неа никогаш до сега... би сакал да може некако да му се помогне на Попов дури и со отпис од репрезентација само за да може да успее човекот во својот живот..а не да тенчи нерви зашто својата репрезентација е мизерна =.0

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
Абе што има да се разочарувате за играчиве... прво не игравте вие, ни Хари, ни некој друг за репрезентацијата, туку играат Попов, Пандев, итн... Второ, Попов во последнава година не знам и дали има настап за репрезентацијата, што поради повреди, што поради други причини. Трето, доколку сакаат да му средат да игра сигурно има некаква опција. И Христов и Седлоски играа во Англија кога Македонија беше пласирана под 90 место.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Абе што има да се разочарувате за играчиве... прво не игравте вие, ни Хари, ни некој друг за репрезентацијата, туку играат Попов, Пандев, итн... Второ, Попов во последнава година не знам и дали има настап за репрезентацијата, што поради повреди, што поради други причини. Трето, доколку сакаат да му средат да игра сигурно има некаква опција. И Христов и Седлоски играа во Англија кога Македонија беше пласирана под 90 место.
Тоа е фората, што НЕ се трудат и К. ги заболе... само со успеси на наши надвор... може да се стигне до некоја мотивација за цела раја да успее повеќе... да се потгурне некаде фудбалот!!!
Потоа, како што си кажа не играл, па и не ќе игра кога Тошак и Хари ги играат оние што плаќаат да играат...така?
Сега се молам нешто да биде променето, и по оваа ништожна победа над Литва да се променат колку толку работите во таборот...

Kajgana Shop

На врв Bottom