Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Затоа и ти постирам што да бараш на гугл.. Има бодибилдери.. Гарант си ја посетил некогаш T-Nation .. Ти кажав дечкото јаде само 1 оброк на ден..
Нема врска.. јас ова го зборам зошто го имам осетено на моја кожа..гледам другите имаат доста добри резултати затоа и го постирам тука.. Али како што реков ако некој неможе вака или му смета тоа си е негово : ) позз
Види Арнолд ако каже утре дека јадел по кофа гомна на ден и затоа бил толкав утре некоја будала ке го проба истото. Ниеден успешен бодибилдер не применувал само еден оброк, јас ти кажувам според логиката дека подобро е повеќе оброци во помали количини затоа што е полесно на стомакот, метаболизмот ќе биде побрз и поголеми бенефиции ќе имаш од макронутриентите, дури ти дадов и пример каде што е извршено тестирање, твое си е како ќе јадеш. Изглега имаме различен поглед на тоа 'добри резултати' :) Телото за да не оди во катаболизам мора да има преку целиот ден пристап до аминокиселини, додека јаглехидратите има посебни термини кога треба да се внесат така да премногу јх во време каде што нема да има активност ти се масно ткиво

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
да ти дадам 800 ? :pos:

се зезам :)
ги чуваш уште ?
Да, ги чувам. Неможам да спуштам уште зошто стварно и 900 денари се исплати, инаку таа грамажа би била околу 1700денари.

Г

Гучи

Гостин
Некој ако сака протеин (900 грама - 1500 денари) нека се обрати по пп. ;)

Вкусови: Double Rich Chocolate или Vanilla Ice Cream

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Да, ги чувам. Неможам да спуштам уште зошто стварно и 900 денари се исплати, инаку таа грамажа би била околу 1700денари.
Се зезав друже, ако има 600гр. како што пиша претходно .. и те како се исплати. :)

Јас до крајов на месецов имам нешто работа во Ск., чувај ги за мене, ке ти пишам пред да идам натаму да се договориме ;)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Колку грама е најголемото пакување што може да се најде кај нас(било која фирма) глутамин ? и што пари ? знае некој ?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Од утре почнувам пак со тренинзи, малце имам проблеми со спиење ама јебига, се надевам ZMA ќе ми среди горе доле сонот.

Прашањето ми е, од едно големо бате добив совет после 24 дена невежбање да почнам (после 3 дена кружен тренинг, вежбање се за да вратам колку-толку кондиција) одма со дроп серии за максимален гејн.
Добра идеа му е, или има некој со по ортодоксно решение?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Од утре почнувам пак со тренинзи, малце имам проблеми со спиење ама јебига, се надевам ZMA ќе ми среди горе доле сонот.

Прашањето ми е, од едно големо бате добив совет после 24 дена невежбање да почнам (после 3 дена кружен тренинг, вежбање се за да вратам колку-толку кондиција) одма со дроп серии за максимален гејн.
Добра идеа му е, или има некој со по ортодоксно решение?
Јас ќе убијам некој ради сонов...2 дена легнувам рано,неможам да заспијам до 8 сабајле :mad: ко дебил,лежам со затворени очи а СЕ слушам...

чаре ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Јас ќе убијам некој ради сонов...2 дена легнувам рано,неможам да заспијам до 8 сабајле :mad: ко дебил,лежам со затворени очи а СЕ слушам...

чаре ?
Веројатно не си заморен затоа не ти се спие. Не се нервирај ништо страшно не е, можеш да земеш магнезиум пред спиење тој те смирува и успива или пак како членот погоре што кажа ЗМА. Или пак земи читај си нешто додека да ти се приспие, пример некој бодибилдинг форум :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Веројатно не си заморен затоа не ти се спие. Не се нервирај ништо страшно не е, можеш да земеш магнезиум пред спиење тој те смирува и успива или пак како членот погоре што кажа ЗМА. Или пак земи читај си нешто додека да ти се приспие, пример некој бодибилдинг форум :D
Дефинитивно до тоа ќе е :icon_mrgr: еддвај чекам тег да кренам :D

и читам,ама џабе,не ме успива,само ме тера уште да седам :D

П

Паган-др

Гостин
Дефинитивно до тоа ќе е :icon_mrgr: еддвај чекам тег да кренам :D

и читам,ама џабе,не ме успива,само ме тера уште да седам :D
Стај аларм да станеш у 11-12 сабајле. Издржи го цел ден, вечер сакал - нејќел ќе легнеш 11-12 најкасно. Два-три дена така, ете ти ја навиката.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Стај аларм да станеш у 11-12 сабајле. Издржи го цел ден, вечер сакал - нејќел ќе легнеш 11-12 најкасно. Два-три дена така, ете ти ја навиката.
Хаха да. Проверено работи. Еден ден ако не спиеш саглам следниот има да се комираш 10-12 часа. И Educate dont discriminate пробај со подолги прошетки. Исцрпуваат, и самите те тераат да си легнеш

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520

чаре ?
слично и јас сега после одмор до 5 не можам да заспијам,вчера после тренинг вечерва легнав како покосен одма заспав :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Завчера направив така,не дека сакав,туку дека морав,ја испраќав сестра ми на Аеродром...и што се деси вечерта ? ништо,легнав 2 саат пак,и се вртев до сабајле...сите птици ги дочекав,сите комшии ги испратив на работа...

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256

чаре ?
Земи работи ко мене две и пол смени тешка физичка работа има да викаш после “Е кревету чудесна справо поздрављам те здраво!!! здраво!!!“, нема друго чаре само земи измори се на максимум, јас уште пред да ја допрам перницата сум заспан :)

Kajgana Shop

На врв Bottom