Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Па,да намалам бодифат,колку можам,во рок од 2-3 недели со тие суплементи,теретана и ЏКД и + секојдневна активност....и нормално,со IF.
--- надополнето: 13 август 2012 во 16:54 ---

Така се кинат и последните масти во телото...неможам да ти објаснувам,пиши на јутуб IF и ќе сфатиш :)
Колку и линка да најдам, пак ми нема логика ова твоево :). Знаеш колку е битен оброкот пред тренинг и колку се битни бројот и оддалеченоста на оброците, а со теоријава поништуваш све. Уште па и џанк фуд да јадеш :D И ќе јадеш на половина саат? И кога си гладен, и кога не си? :D За ослабнување може да е корисна методава, али не во твојот случај

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Нема да ти објаснувам што зашто и како ама нема теорија да ги внесеш дневните макронутриенти во рок од 6-7 часа, па еве и да речеме да ги внесеш нема да имаат ист ефект доколку бидат распоредени протеините преку цел ден а јаглехидратите кога е неопходно за некоја активност, во спротивно ќе изгубиш многу повеќе мускул отколку боди фет
Мускул нема да изгуби се додека ги внесува потребните дневни макронутриенти.. Без разлика што е сменето времето за јадење.. Звучи просто али така е.. Испробај го читни низ нетов осети на твоја кожа ќе сватиш што ти зборам.. IF,LeanGains..

Посетија и Т натион мислам беше страната кај што видеа и совети дава еден келав дечко, Тој па оди на екстремно со 1 оброк дневно.. Али тој оброк обично му ги содржи сите протеини,јх и масти што му се потребни..

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Мускул нема да изгуби се додека ги внесува потребните дневни макронутриенти.. Без разлика што е сменето времето за јадење.. Звучи просто али така е.. Испробај го читни низ нетов осети на твоја кожа ќе сватиш што ти зборам.. IF,LeanGains..

Посетија и Т натион мислам беше страната кај што видеа и совети дава еден келав дечко, Тој па оди на екстремно со 1 оброк дневно.. Али тој оброк обично му ги содржи сите протеини,јх и масти што му се потребни..
Друже нема човек кој направил повеќе грешки од мене, јас на почетокот јадев само 3 оброка и внесував колку што е потребно ама не видов ни Н од напредок. Милош Шарцев на својот семинар спомнува дека правеле истражување на тројки, едниот јадел 1 оброк, вториот 3 оброци а третиот 5, количината им била иста но поделено на повеќе оброци на останатите и најголеми бенефиции од макронутриентите се забележани кај третиот. Мускул реков дека ќе изгуби во спротивно ако не внесе доволно што би дошло како резултат од тоа што е премногу храна за мал период. Исто така премногу калории се внесуваат кој не верувам дека ќе бидат потрошени во наредните неколку саати што ќе резултира со складување на маснотии, додека после 12 саати наредниот ден сабајлето телото ќе нема извор на енергија и прво ќе почне да користи од гликогенот во мускулите што ќе резултира со губење на мускулна маса

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Друже нема човек кој направил повеќе грешки од мене, јас на почетокот јадев само 3 оброка и внесував колку што е потребно ама не видов ни Н од напредок.
Aма кажими дали на почетокот броеше калории,протеини,јх и масти ? : ) Те уверувам дека било до тоа.. пошто вака веќе цела година јадам.. имаш мал милион слики од луѓе со нови успеси.. Зборам градење мускул или пак губење на вишок масти со овој начин..

Дечкото од Т- натион глеј колкав е.. мислиш дека ако ова било лага би се постирало на интернетов? Се постира за да се разбијат тие митови од 6 оброци на ден.. и да се гледа на бодибилдингот како нешто што ќе уживаш да не се оптоваруваш секој ден да готвиш по 5-6 оброци.. Али секој за себе ако ти одговараат повеќе оброци тогаш држи се до тоа.. ипак секој има различно размислување..

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Aма кажими дали на почетокот броеше калории,протеини,јх и масти ? : ) Те уверувам дека било до тоа.. пошто вака веќе цела година јадам.. имаш мал милион слики од луѓе со нови успеси.. Зборам градење мускул или пак губење на вишок масти со овој начин..

Дечкото од Т- натион глеј колкав е.. мислиш дека ако ова било лага би се постирало на интернетов? Се постира за да се разбијат тие митови од 6 оброци на ден.. и да се гледа на бодибилдингот како нешто што ќе уживаш да не се оптоваруваш секој ден да готвиш по 5-6 оброци.. Али секој за себе ако ти одговараат повеќе оброци тогаш држи се до тоа.. ипак секој има различно размислување..
Броев јадев по 500г стек на ручек и уште толку компири, доручек пржени лепчиња јајца сирења ама само масти натоварив, се што сакам да кажам немој да експериментирате да ги следите другите, туку одете по книгата и логиката. Не се оптоварувам јас од сабајле 2 саати готвам се што ми е потребно во текот на денот и секогаш имам при рака. На интернет има многу работи кои се пуштаат само за да се придобие внимание меѓутоа не сум чул за некој бодибилдер да се храни на таков начин ниту пак медицинско лице ќе ви препорача

Член од
18 јуни 2012
Мислења
9
Поени од реакции
0
Дали е здраво да се вежба 6 дена во неделата ?
И кои вежби да ги праам со тегови за трцепс и грб по 3 групи, п.с вратилото го вежбам ми требаат уште 3 за грб, фала од напред.

Член од
20 декември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
2
Нема веза тоа колку масти внесуваш,ако јадеш масти не значи дека ке се здебелиш ке се здебелиш ако јадеш премногу калории,а воа другото си има други последици

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
decki vo juni zedov kombinacija od Iso Sensation (Protein 2,3 kg), Horse Power, i
(http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=382) , vaka bev mn zadovolen od ovaa kombinacija, ама после тоа прекинав да вежбам некаде после 21 јуни морав да одам на пракса и на работа исто и јули и август и многу паднав на мускулна маса и покачив пак на сало, од септември се враќам повторно во скопје и ќе можам да земам пак суплементи и да вежбам повторно, со намера сум и да трчам рано наутро на празен стомак а воедно да пијам и комбинација од (минерална вода со исцеден лимон) читав дека помагало во топењето на мастите, да средам исхрана...е сега ме интересира дали ќе може да одам со оваа комбинација по 25-30 дена од кога ќе почнам да вежбам сакам да земам некој протеин и креатин (ама дајте предлог кој, некој кој би ми дал слични ефекти како хорсот али поевтин), и откако ќе ги испијам нив да земам само БЦА или пак некои други амино како Леутор или Аргинин (целта ми е да продолжам да се чистам и да одржувам на мускулна маса), бидејќи нема да можам да издржам со финансии и за исхрана и за скапи суплементи секој месец. Дај кажете комбинацијаспоред вас најдобро месец (ова)...па нареден (ова) ....според вас најдобра комбинација за да го дотопам салото и да кревам на мускулна маса и предлог начин на исхрана да не внесувам повеќе од 1300-1500 калории дневно.

П.С Грејп Фрут има сега на пазар? бидејќи не сум сретнал одамна и дали е вистина дека помага многу во топење на мастите..читав некој постови на Jay Cutler тој го препорачува....:)
Ај некој од поискусните ако можете да ми дадете совет, фала ви однапред.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Броев јадев по 500г стек на ручек и уште толку компири, доручек пржени лепчиња јајца сирења ама само масти натоварив, се што сакам да кажам немој да експериментирате да ги следите другите, туку одете по книгата и логиката. Не се оптоварувам јас од сабајле 2 саати готвам се што ми е потребно во текот на денот и секогаш имам при рака. На интернет има многу работи кои се пуштаат само за да се придобие внимание меѓутоа не сум чул за некој бодибилдер да се храни на таков начин ниту пак медицинско лице ќе ви препорача
Затоа и ти постирам што да бараш на гугл.. Има бодибилдери.. Гарант си ја посетил некогаш T-Nation .. Ти кажав дечкото јаде само 1 оброк на ден..
Нема врска.. јас ова го зборам зошто го имам осетено на моја кожа..гледам другите имаат доста добри резултати затоа и го постирам тука.. Али како што реков ако некој неможе вака или му смета тоа си е негово : ) позз

S

Stef Bachatero

Гостин
Затоа и ти постирам што да бараш на гугл.. Има бодибилдери.. Гарант си ја посетил некогаш T-Nation .. Ти кажав дечкото јаде само 1 оброк на ден..
Нема врска.. јас ова го зборам зошто го имам осетено на моја кожа..гледам другите имаат доста добри резултати затоа и го постирам тука.. Али како што реков ако некој неможе вака или му смета тоа си е негово : ) позз
За мене гладување е најдобро да го применам кога не правам апсолутно ништо одмарам и шетам.Ама без јадење тренинг е многу тешка работа.3-4 пати пробав ако не ставив една доза протеин пред тренинг перфомансите ми се намалија.Затоа за мене подобро е 2 дена во неделата да не јадам кога не вежбам отколку да не јадам и да вежбам на празен стомак.1 оброк е премногу терет за стомакот јас имам пробано и потоа добив пролив,пробав со 3 оброци пак добив пролив.За мене најдобро е 5-6 оброци и деновите кога не вежбам да не јадам.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
За мене гладување е најдобро да го применам кога не правам апсолутно ништо одмарам и шетам.Ама без јадење тренинг е многу тешка работа.3-4 пати пробав ако не ставив една доза протеин пред тренинг перфомансите ми се намалија.Затоа за мене подобро е 2 дена во неделата да не јадам кога не вежбам отколку да не јадам и да вежбам на празен стомак.1 оброк е премногу терет за стомакот јас имам пробано и потоа добив пролив,пробав со 3 оброци пак добив пролив.За мене најдобро е 5-6 оброци и деновите кога не вежбам да не јадам.
Ахахахахахах... Па чоек сам си кажа не ти било добро пошто си имал пролиф а не дека оброците ти биле малку .. Ахахха.. Да добиеш пролив ако јадеш 3 оброци ова првпат го читам.. па 80 посто од луѓето јадат вака значи сите би имале пролиф според твојата теорија..

Ако ви смета вака не јадете што да ви кажам ова е само 1 начин да манипулирате со калориите..

Kajgana Shop

На врв Bottom