Девизно или денарско орочено штедење?

• Креатор на темата Креатор на темата ViM
  • Време на започнување Време на започнување
И јас ја користам Еуростандард сега за сега се ок. Само во мај ми беше каматата 6,9% за 24 месеци сега изгледа качиле нешто.
--- надополнето: 14 август 2012 во 11:08 ---

Зошто имаш некое лошо искуство?

Не е качено ништо, напротив каматите паднаа во Јуни.
Разликата во каматната стапка помеќу тебе и Др-Жмиго е тоа што каматата е прогресивна во зависност од депозитот. Најверојатно тој има повеќе нули на салдото.

Не е качено ништо, напротив каматите паднаа во Јуни.
Разликата во каматната стапка помеќу тебе и Др-Жмиго е тоа што каматата е прогресивна во зависност од депозитот. Најверојатно тој има повеќе нули на салдото.
Не, мене ми е договорот 6.9 а сменето е на 7%. Еве ја листата во денар плус побарај.

Не, мене ми е договорот 6.9 а сменето е на 7%. Еве ја листата во денар плус побарај.
Што знам, јас орочив депозит на 9.5 лани во Ноември, моментално истиот е 7.5. Ме изненадува фактот дека се поткренале депозитите на каматните стапки. :confused:

Има некој претстава како ќе се движат каматите за денари во наредниве 2 години?

Има некој претстава како ќе се движат каматите за денари во наредниве 2 години?
Никој!.... Дури ни на планетава Земја.
Што дојде *добро дојде*... тоа и јас се прашував: што ќе дојде за две години... па поминаа две, па уште две.... и наредниве ќе поминат! Е сега како!? Посно!
Се менуваат каматите значи скоро секојдневно!? Така да за 2 години што ќе биде? Два месеца се долг период.
--- надополнето: 14 август 2012 во 13:06 ---
Интересна е Халкбанк. Да не беше еуростандард сигурно тука би штедел.
Навистина добра понуда од Халкбанк.... и најбитното осигурени се парите во фондот како и во секоја реномирана Банка, така да нема некое значение сто не е толку позната или голема банка.... Дури и по една логика многу подобро! Ако пропадне ХалкБанк штедачите сигурно ќе ги земат парите до 30,000 штеден влог... Но што би се случило со влоговите, ако пропаднат КБ и СТБ.... ај поубаво да си молчам!
Да не даде горниот!

До пред некое време беше каматата 7-8 % за денари...одам некни прашувам во НЛБ, 4.5?!?! :eek: Ќе би ебам штедењето ќе ви ебам...

јас барем мислам дека од сите банки се осигурани влоговите ... дали некој знае во која банка не се осигурани ...?

Back
На врв Bottom