- Член од
- 12 август 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 2.031
Интересна е Халкбанк. Да не беше еуростандард сигурно тука би штедел.немам никакво искуство со нив, едноставно во мојот град нема ...
Интересна е Халкбанк. Да не беше еуростандард сигурно тука би штедел.немам никакво искуство со нив, едноставно во мојот град нема ...
Не е качено ништо, напротив каматите паднаа во Јуни.И јас ја користам Еуростандард сега за сега се ок. Само во мај ми беше каматата 6,9% за 24 месеци сега изгледа качиле нешто.
--- надополнето: 14 август 2012 во 11:08 ---
Зошто имаш некое лошо искуство?
Не, мене ми е договорот 6.9 а сменето е на 7%. Еве ја листата во денар плус побарај.Не е качено ништо, напротив каматите паднаа во Јуни.
Разликата во каматната стапка помеќу тебе и Др-Жмиго е тоа што каматата е прогресивна во зависност од депозитот. Најверојатно тој има повеќе нули на салдото.
Што знам, јас орочив депозит на 9.5 лани во Ноември, моментално истиот е 7.5. Ме изненадува фактот дека се поткренале депозитите на каматните стапки.Не, мене ми е договорот 6.9 а сменето е на 7%. Еве ја листата во денар плус побарај.
Никој!.... Дури ни на планетава Земја.Има некој претстава како ќе се движат каматите за денари во наредниве 2 години?
Навистина добра понуда од Халкбанк.... и најбитното осигурени се парите во фондот како и во секоја реномирана Банка, така да нема некое значение сто не е толку позната или голема банка.... Дури и по една логика многу подобро! Ако пропадне ХалкБанк штедачите сигурно ќе ги земат парите до 30,000 штеден влог... Но што би се случило со влоговите, ако пропаднат КБ и СТБ.... ај поубаво да си молчам!Интересна е Халкбанк. Да не беше еуростандард сигурно тука би штедел.
НЛБ одамна не е тоа што беше.До пред некое време беше каматата 7-8 % за денари...одам некни прашувам во НЛБ, 4.5?!?! Ќе би ебам штедењето ќе ви ебам...
и унибанка имаат слични камати ...Интересна е Халкбанк. Да не беше еуростандард сигурно тука би штедел.
Само не пишува дека се осигурани во фонд за штедни влогови, најверојатно не се....
Осигурани се во фондот, барем на оваа страна за штедни влогови така пише:Само не пишува дека се осигурани во фонд за штедни влогови, најверојатно не се....
Значи може човек да ги распредели штедните влогови во повеќе банки ...Осигурани се во фондот, барем на оваа страна за штедни влогови така пише:
http://www.unibank.com.mk/categories/view/391
инаку, добри каматни стопи во однос на повеќето банки!
Dr Zmigo спомна за СТБ и КБ...јас барем мислам дека од сите банки се осигурани влоговите ... дали некој знае во која банка не се осигурани ...?