Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
една борусија д. им ја еба мамата на баерн веќе со ред,и тоа со по 5 гола,а тие умрените ни ги умрсија сметките за 10тата :D

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Гледам и на фејсбук профилот на Спорт Клуб има многу поплаки oд гледачите за тоа дека шпанското ќе го даваат претежно на Прајм..

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
една борусија д. им ја еба мамата на баерн веќе со ред,и тоа со по 5 гола,а тие умрените ни ги умрсија сметките за 10тата :D
Далеко од тоа дека се умрени. Имаат многу јака средина и играат игра со посед, односно многу лесно ја одземаат топката од противникот, и притоа крилата им се многу пробивни каде се одвиваат повеќе од нападите. Лани единствено нешто што ги поеба беше немањето замена за Гомез. Да беше некој подобар техничар од него во најмала рака ќе извадеа нерешено на Бернабе, бевме прилично среќни во второ полувреме. Истото се дешава и за со Дортмунд, Гомез ги кочеше многу.
Сега зедоа нови играчи во одбрана и напад, плус ланскиот костур им стои сега веќе со поискусните Крос, Густаво и Алаба. Искрено оваа година не сакам да ни се паднат во ЛШ, да имаме среќа да се вкрстат со Барса, некако ќе стигнеме до финале па може и ќе земеме. Конкуренцијата оваа година е страшна, пред се Сити кој очекувам да се соземат оваа година. Секако главни претенденти ќе бидат Баерн и Барса за следнава сезона, се додека не покажеме подобра игра против таквите средини.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Real Madrid Info ‏@RmadridInfo
Kaka has agreed personal terms with AC Milan. They are waiting for Modric's deal to be completed [SportMediaset]

Често точни вести се споделуваат од профилов

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Madrid-Tottenham: el dinero ya no es problema
http://www.as.com/futbol/articulo/madrid-tottenham-dinero-problema/20120813dasdaiftb_25/Tes

Парите повеќе не се проблем, трансферот на Модрич влегува во завршна фаза. Главниот проблем досега беа парите што ги бараа Тотенхем, но благодарение на разговорите во последните денови тој проблем е решен. Неизбежен е трансферот на Модрич во Реал, и тој би требало да чини околу 32 милиони.

Е сега, Марка нема апсолутно ништо напишано со ова, па можно е овие од АС само да шпекулираат за ако испадне нешто тие да бидат првите што го дознале ова. Во наредните 48 часа би требало се да се знае, сакам да заврши што побрзо ова, не поради тоа што го сакам Модрич толку во тимот, туку преку глава ми е веќе со секојдневните шпекулации..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.728
Него, каталонциве од „Педерски Спорт“ шпекулираат дека Чаби нема да го продолжи договорот, т.е. одбил продолжување.

Е сеа иако е од нивна страна ова и знаеме колку е за верување јас мислам дека у ова има вистина.

Оти !? Оти баш Алонсо е третиот чиј договор истекува набргу. Ласс и Гранеро имаат до 2013, Алонсо до 2014та. Сите што имаа до 2014 договори ги продолжија, очекував и Алонсо да се најде у пакетот со Арбелоа и Албиол али го немаше.

Тука се поклапа и она што ви го зборев за Модриќ, дека он се доведува како долгорочна замена за Алонсо. Генералов веќе ја гази 30ката и догодина нема шанси да издржи со темпо ко изминативе три сезони, да игра на 99% од натпреварите. Мислам дека и затоа сезонава се напиња да се донесе Модриќ и полека да се вклопи во тимот.

Пак ќе пишам, ова е само шпекулација од Sport, но според мене има и дел вистина во сето ова, т.е. не е од оние тотално утнати шпекулации. :)

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Него, каталонциве од „Педерски Спорт“ шпекулираат дека Чаби нема да го продолжи договорот, т.е. одбил продолжување.

Е сеа иако е од нивна страна ова и знаеме колку е за верување јас мислам дека у ова има вистина.

Оти !? Оти баш Алонсо е третиот чиј договор истекува набргу. Ласс и Гранеро имаат до 2013, Алонсо до 2014та. Сите што имаа до 2014 договори ги продолжија, очекував и Алонсо да се најде у пакетот со Арбелоа и Албиол али го немаше.

Тука се поклапа и она што ви го зборев за Модриќ, дека он се доведува како долгорочна замена за Алонсо. Генералов веќе ја гази 30ката и догодина нема шанси да издржи со темпо ко изминативе три сезони, да игра на 99% од натпреварите. Мислам дека и затоа сезонава се напиња да се донесе Модриќ и полека да се вклопи во тимот.

Пак ќе пишам, ова е само шпекулација од Sport, но според мене има и дел вистина во сето ова, т.е. не е од оние тотално утнати шпекулации. :)
Добро сето то....ама дали само јас мислам дека Сахин е подобро(вака од груба скица,ко тип на играч....Мурињо то нормално појке од мене го знајт :) ) решение на местото до Чаби,него ли Мордич ?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
Дечки абе кој фудбалери татко и син играле за Реал?

Член од
17 август 2011
Мислења
256
Поени од реакции
184
Дечки абе кој фудбалери татко и син играле за Реал?
Manuel Manolo Sanchis - тој е синот и играше во легендарниот тандем со Hierro, на овој многу добро се секјавам пошто го пратам Реал етен од пооданма. Го дигна трофејот против Јуве и против Валенсија во ЛШ.
Manuel Sanchis Martinez - ovoj e tatkoto.

Инаку играле и за Реал Мадрид и за Шпанија.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
Еј фала.
Се сеќавам на Санчиз ама никогаш немаше да најдам дека и татко му играл за Реал.
Едит:
И Кике Санчес Флорес и татко му Исидро влегуваат во оваа категорија.

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Pepe pod znakom pitanja za premijerni meč

Portugalac Pepe neće nastupiti za nacionalni tim u srijedu na prijateljskom meču protiv Paname.

Pepe osjeća bolove u predjelu desnog stopala, zbog čega će možda propustiti i prvi meč Real Madrida u novoj sezoni protiv Valensije.

Познато ви е ова?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490

МУРИЊО: БЕВ „ПОСЕБЕН“, СЕГА Е ВРЕМЕ ДА МЕ ВИКАТЕ „ЕДИНСТВЕН“

Ни е посебен ни е единствен, али дека има харизма и уникатност, има. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom