Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sto ja sporeduvas germanija i pruscite i bavarcite nie imavne agresija od strana od druga teritorija 70% bea inflitrirani od kosovo zatoa ne treskaj nesto bez vrskaНајголемиот проблем е што ние мислиме дека сме поинакви уште полошо "подобри" или во суштина "супериорни", Ние Македонците сме можеби најголемите расисти во регионов ( тука негде со Грците ) али што само сме јаки на зборови.
--- надополнето: 13 август 2012 во 21:12 ---
Што не ти е јасно?
Sto ja sporeduvas germanija i pruscite i bavarcite nie imavne agresija od strana od druga teritorija 70% bea inflitrirani od kosovo zatoa ne treskaj nesto bez vrska
Nie sme inertni se zaradi narodot koj ne zastana na nasa strana , a odi prasaj od drugata strana kaj niv kaj uck dali nekoja politicka nivna partija e protiv nivnite barannja isto i nivnite luge se pozadi niv ...sto sakas poveke i tuka jas nebaram i nezboram za nikakvi prava na branitelite nego se raboti tocno za ova sto se slucuva sevkupno so situacijata vo drzavata kako se tretiraat teroristite od uck od strana na drzavata
Ајде бре не драпајте...
Како македонец, не ми одговара тоа. Но ако размислуваме од друга страна, праведно или не, со мучки или без, албанците мудро се изборија за тоа, и овие починати луге се херои за албанците. Првиот чекор на походот го направија успешно. Полека, но сигурно чекорат кон патот до нивната замисла за голема албанија.
Но ние како македонци, секогаш касно си ги гледаме грешките, па се додека ги повторуваме, ке си се карами сами меѓусебно и ке се продаваме за пари.
Тоа е тоа, на еден војвода, четри кодоши.
Денеска делегација на Штабот на АРМ од пет офицери, министерот за одбрана Фатмир Бесими, министерот за правда Блерим Беџети, вицепремиерот Муса Џафери и заменик министерот за внатрешни работи Џелал Бајрами, во Слупчане, положија венци и цвеќе и се поклонија на споменикот на жртвите од конфликтот во 2001-та, припадници на УЧК.
Ова е прв пат, по 11 години од воениот конфликт и потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, институционално да се оддаде почит на припадниците на УЧК.
Слупчане, рече вицепремиерот Муса џафери, е симболично избрано, бидејќи се оддава почит на мачениците, на оние кои ја дадоа крвта за постигнување на мирот.
Како што објави ТВ Алсат, во делегацијата немало ниту еден претставник од коалициската ВМРО-ДПМНЕ и ниту еден од ДУИ, не го објаснил овој удар од ВМРО-ДПМНЕ.
Ставрогин напиша: ↑
It won't help.
Веќе напишав еднаш, еве уште еднаш. Не не бива. Толку е едноставно. Не заслужуваме држава. Фрламе (се разбира вербално) со дрва и камења по политичарите, но тие се слика и прилика на овој народ. Секој кој се дофатил до била каква политичка моќ во оваа држава се однесува како клон на претходниот. Статистички е неверојатно, доколку овој народ имаше било каков квалитет, да не изнедри ниту еден политичар со доблест и визија. Ние сме генетски отпад, помирете се со тоа...
Најдобро е да не нема, и така и ќе биде.
sakas da kazesdeka treba da se zaboravi i da ja sporedis vojnata od 2001 god kako graganska toa li tie celta i neznam zasto stavi primeri so pruscite i so amerite koga ovdeka e sosema razlicna situacijata se dodeka ne svatat nekoi deka imavne nie agresija od druga drzava normalno so podrzka na lokalnoto naselenie e ajde togas da bideme civilizirani nie i da nebideme rasisti da im prepustime se na niv kako i sto e za zal pa da vidime do kade ke stigne drzavata , e moj mil prijatele mozebi takvite kako tebe ziveat podobro so toa razmisluvanje ama se prazni u dusata nemaat honor i gordost ...Тие инфилтрираните од Косово и ден денес живеат тука.Плус тие не би можеле така лесно да се движат без подршка од локалното население која многу очигледно ја имаа.
sakas da kazesdeka treba da se zaboravi i da ja sporedis vojnata od 2001 god kako graganska toa li tie celta i neznam zasto stavi primeri so pruscite i so amerite koga ovdeka e sosema razlicna situacijata se dodeka ne svatat nekoi deka imavne nie agresija od druga drzava normalno so podrzka na lokalnoto naselenie e ajde togas da bideme civilizirani nie i da nebideme rasisti da im prepustime se na niv kako i sto e za zal pa da vidime do kade ke stigne drzavata , e moj mil prijatele mozebi takvite kako tebe ziveat podobro so toa razmisluvanje ama se prazni u dusata nemaat honor i gordost ...
ova da im go kazes na tie deneska so se poklonija a istorijata od zapadot ostavija na strana i te molam ne mi sporeduvaj graganski vojni zasto tuka nemaase vojna megu Bitola i Skopje nego ustednas ke kazam imase AGRESIJAТи знаеш ли воопшто нешто за туѓа историја. Во Јужниот дел на САД едниот од главните генерали на северот Шерман го сметаат за најобичен кољач а Линколн диктатор и тоа после 150 ГОДИНИ и комплетно фалсификување на историските книги.
Имаме 3 опции.
1.Или ќе станеме држава со Дански стандард а кога секој е во најмала рака може да се каже богат не мисли многу на глупости како војни и такви работи. (ова не е можно и под најдобри услови за барем една две декади )
2.Или ќе најдеме некоја заедничка работа/цел и ќе се работи заедно да се отствари ( јас гледам само една али сепак за таа го немаме менталитетот ни на едните ни другите во моментот )
3.Почнете да се вооружувате и разгледајте ја историјата на Либан/Ирак
Ово сега што го имаме ќе пропадне брзо му давам 5 години највеќе,а тоа е купување на социјален мир со државен буџет.
Иако не ми се допаѓа 3тата опција воопшто најверојатно таа ќе си се одбере сама зошто никој не сака ни да размисли да се работи на првата и втората.
ova da im go kazes na tie deneska so se poklonija a istorijata od zapadot ostavija na strana i te molam ne mi sporeduvaj graganski vojni zasto tuka nemaase vojna megu Bitola i Skopje nego ustednas ke kazam imase AGRESIJA