Напиши слободно, ако те банираат нема да се сруши светот.сакам да напишам,тоа што мислам,ама ќе ме кастрат-банираат
ај одам на друга тема.
napisi slobodno ova e demokratska drzava so prava na govor sekoj si pravi sto si sakaсакам да напишам,тоа што мислам,ама ќе ме кастрат-банираат
ај одам на друга тема.
апатрид е да немаш државјанство на ниедна држава, а не да си имаш тетовирано „либерален сум и кмб“ на грб.Иако сум апатрид, ова е идиотско.
Заебанција од држава .
Грешен термин е апатрид, знам.апатрид е да немаш државјанство на ниедна држава, а не да си имаш тетовирано „либерален сум и кмб“ на грб.
It won't help.Нека дојде 21.12.2012 што поскоро.
Па и еден да е тоа е напредок.После еден уште еден,па уште еден,барем чекор по чекор.Полека но сигурно.Со малку среќа може ќе се најдат белокапци кои не сакаат да го следат стариот систем на однесување кај својата нација и ќе бидат отворени против тој систем и начин на однесување.hahaahhhahahahahaha
sega treba da bides zadovolen, se najde eden koj se smee, nekoj drug? .... anyone?
??????????????????????????? koja graganska vojna ??????? lele ne me nerviraj molimteСекоја држава која имала каков било памет да ја одржи државата најчесто ги бришела граѓанските војни од страниците на историјата.
Ова е сега како Германската канцеларка да отиде и да постави цвеќе на некој споменик на битка помеѓу Прусија и Баварија или пак Обама да отиде и да постави цвеќе на споменикот на Шерман и во двата случаи ќе падне доста крв.
Па и еден да е тоа е напредок.После еден уште еден,па уште еден,барем чекор по чекор.Полека но сигурно.Со малку среќа може ќе се најдат белокапци кои не сакаат да го следат стариот систем на однесување кај својата нација и ќе бидат отворени против тој систем и начин на однесување.
Ако има нешто специфично кај човекот тоа е индивидуалноста,способноста да има слободна волја.Кај албанците не постои слободна волја бидејќи веруваат дека за се и сешто мораат да бидат со еден и единствен став,макар и да бил погрешен ставот.Кога ќе се најде некој од таквиот ред кој ќе се освести нема друг избор освен да направи отпор против системот кој со присила го тера да се однесува како колективот.Ако некој убил некој за белокапска кауза сите мораат да го штитат.За жал на белокапците тие не го сфаќаат поимот слободна волја па не ни очекуваат да се појави предавник во нивните редови.Ваквото размислување е кобно и се додека твојот колектив гледа на слободната волја со потценување ќе се најдат се повеќе и повеќе белокапци кои ќе се побунат против своите бидејќи не сакаат да одговараат за гревови кои други нивни ги сториле.Таквите ќе имаат доволно храброст да се побунат,да ги убијат своите лидери,да ја срушат својата традиција на еден ум и со малку повеќе храброст ќе ги урнат бистите на своите "херои" и ќе го запалат своето знаме на орел кој симболизира шизофренија и дволичност.
Што не ти е јасно????????????????????????????