Crazy in Love
Here's looking at you kid.
Па баш семантика е во прашање, а темава е дефинирана и како општа, па така да социолошките аспекти, изразениот феминизам и обратно, па дури и шовинизмот како секојдневни појави, според мене, доста често и директно влијаат врз доста голем процент од одлуките при абортирање или не. Ама нека ти биде, дека не стигнавме за феминизам per se самошто на странава, туку дискусијата има слоеви и слоеви, и доста круцијален прогрес терминираш.
Според правецот треба да пишеме само да или не, а зошто, па офтопик би било..
Значи не е тоа муабетот, едно е да споменеш како можен фактор, друго е целата дискусија да се врти околу феминизам и шовинизам и истата да забега.
Моментално си и ти оф-топик, ова е последно објаснување, по некое време и овие два поста ќе бидат избришани, значи не знам зошто продолжувате со оф-топик и објаснување, кога одлуката е конечна. Не знам дали забележа, ама последните две страни за се се зборуваше освен за абортусот и причините. Едно е ти да повлечеш паралела, а друго е 16 мислења да бидат поврзани со се, освен со темата.
Таа зборуваме сега за моја филозофија на живеење која од аспект на вера стои строго против нештото, јас стојам како што пиша ти погоре, попластично, не толку строго, бидејќи ете не се согласувам целосно со тоа што го налага верата.
),ова е исто и со наркоманите,машто фајде ако еден,двајца или десет се излечиле и се рехабилитирани кога НЕ КАЖАТ,НЕ ПРЕНЕСАТ на младите што ги очекува,која е заканата за младината и низ што се они поминале додека се излечат,видеата како што и сам виде немаат ефект пардон имаат контраефект мене ме чуди како тоа им е срам со доктор да разговараат посебно девојчињава и тоа да те чуди имале едни две цревца имале жолтеникав вагинален секрет па прашуваат нивни другар да ме праша мене што да прават им кажав мењајте ПХ вредност со содабикарбона и испадна успешно па пријателов ми вика патентирај пронајдокот...ма кој кур да патентирам кога тие две не престануваат да се е*ат а не се ни полнолетни???