- Член од
- 25 јануари 2005
- Мислења
- 5.274
- Поени од реакции
- 4.158
Јака работа се тие проклетствата, само зависи, на некој не функционираатШто и да се случува, проклетството ќе продолжи: Кога Торес постигнува гол - Челзи не губи финале.
Јака работа се тие проклетствата, само зависи, на некој не функционираатШто и да се случува, проклетството ќе продолжи: Кога Торес постигнува гол - Челзи не губи финале.
Абе овој Манчини која фаца ја има ... имаше еден што возеше бус Скопје = Београд , селска фаца, џигер фризура и цеца музика во позадина !!!
Toa и јас се чудам. Никој за тоа ништо не спомна а се изнајадоја лајна за Хазард за тоа што се лизна. Нека нека, сето тоа ќе го голтаат.Топкава да ја утнеше Торрес 4 месеци ке се пишуваше..
Epic comment is epicШто и да се случува, проклетството ќе продолжи: Кога Торес постигнува гол - Челзи не губи финале.
Што и да се случува, проклетството ќе продолжи: Кога Торес постигнува гол - Челзи не губи финале.
Да не е сепак светот на Венгер то, нели? Тој пошто, „многу нормален“ е нели.Не го замислил Венгер фудбалот така, туку тоа е замисла на целиот нормален фудбалски свет и е нешто за кое
УЕФА силно се ангажира и затоа го донесе и ФФП (во спротивно ако е така како што викаш ти УЕФА немало да се замара да донесува нови правила за ФФП, но и самата таа увидела дека има нешто труло и неодржливо во моменталната ситуација во фудбалот).
Фудбалот треба да се развива по оваа филозофија според мене - Ако си добар тим, ќе играш добар фудбал, ќе освојуваш титули, ќе се популаризираш, ќе привлечеш добри спонзори, ќе изградиш поголем стадион, и парите кои ќе ги заработиш во тој процес ќе ги инвестираш во клубот за уште поголем успех, а не да имаш sugar daddy кој сето тоа ќе ти го овозможи преку ноќ и за ти да можеш после да се однесуваш како разгалено богаташко дете.
Тоа е моја филозофија која мислам дека е најправилна (мислам дека и таму се движи фудбалот). Ти можеш да се согласуваш или не тоа е твое право.
Јас сум се уште во тие. За Ф.А. Куп оти да не со Тотенхем и особено Ливерпул за противници, ама за ЛШ не верував и уште не ми се верува.Голем број од фановите на Челзи до пред некој месец ги критикуваа и играчите и тренер и клуб и се..
Го отпишуваа од секаква трка за секаква титула, дури и во ЛШ никој не веруваше во никаков успех.
И откако Челзи ја освои ЛШ, истите тие започнаа да го вбројуваат Челзи во трката за титулата во ПЛ 2012/13.
Aуу ме наежи интрово. Уште кога го видов Балак на почетокот, и Џо Кол во свој елемент кога решеташе се живо и диво додека Меси му носеше вода на Роналдињо во Барса...Најдоброто интро за Пл ever..Времиња кога на А1 гледавме англиско
Знаев дека муабетот ќе го однесеш во лични навреди и дисквалификации немајќи други аргументи ,затоа немав намера да ти реплицирам но ме изнасмеа фактот што ми ги даваш со спонзорствата. Две работи ќе ти ги кажам пошто гледам не ги разбираш, прво парите од спонзорствата се значително помали од дирекните финансиски инекции на Абрамовиќ, и друго никаде не реков дека Арсенал го игра најдобриот фудбал а Челзи најлошиот, тоа е ствар на вкус и за разлика од тебе не го навредувам спротивниот тим и начинот на кој што игра фудбал.Да не е сепак светот на Венгер то, нели? Тој пошто, „многу нормален“ е нели.
Дрндрн, блаблаа.....ФФП на кој иницијатори биле Морати, Берлускони и овај Абрамович шо од уста не го вадиш. Кај е овде логиката на твоево ломотење овде тогаш? Шо сака нека биди регулирано, капиталот пак ќе си го најди патот по кој шо имателот замислил да оди. Тоа е, твојов израз да го употребам, нормално.
Ко сме кај Челзи кој од уста не го вадиш и ги труеш луѓето овде како тие биле лоши а Арсенал добри: повели http://www.chelseafc.com/page/SponsorsAndPartnersIndex
Манипулирање, извртување, и така во круг. И одново истото. Првото мотање по тавани - добар фудбал, бре. Ти ќе ми кажиш Арсенал најдобар фудбал играл, ја ќе ти кажам дека нешутирање од 16 метри и продолжување со додавања за мене е одвратно и гушење на тоа шо се нарекува фудбал. Но ете, Арсенал така избрал и нивна работа.
Ама ти ќе ми речиш - то е добар фудбал. То е за тебе добар фудбал, за друг да го мавташ со истото, па пробај шо знам, има и такви шо се лажат.
Накратко, дека Арсенал играл добар фудбал можиш колку сакаш да пишуваш, твоја работа.
Ама дека Челзи биле лошите а Арсенал бил кутриот, ем ги замараш сите овде, ем темава ја носиш во глупи правци, а да е најтрагичното од се, то тврдење е твоја бедна ограниченост и фрустрираност која нема никаква реална основа. Арсенал е кутар во главите на играчите пред се, то се гледа на секој поцврст натпревар, другото е се секундарно, колку и тебе Челзи да ти е крив. Ако сакаш сам да се труеш со то, терај; не ги труј и останатите на форумов.
П.С. : Уште еднаш.
http://www.chelseafc.com/page/SponsorsAndPartnersIndex
Абрамович и Челзи го уништиле фудбалот - ова е твое. Кој си ти да му забраниш на Абрамович да прај со капиталот шо сака, или пак да кажиш дека тоа шо го прави е лошо? Парите од Абрамович се еден вид спонзорства. Зошто да не? Зошто бе па Арсенал соработува со Арапи за нов стадион? Аааама, вложувања, иднина, дрндрн, добар фудбал , квалитет, блабла, визија.... Брееј мајката?! Манчестер Јунајтед и Арсенал беа во суштина најкапиталистички англиски клубови пред Абрамович да влези во Челзи. Тогаш немаше проблем, знам. Смешно лицемерие.Знаев дека муабетот ќе го однесеш во лични навреди и дисквалификации немајќи други аргументи ,затоа немав намера да ти реплицирам но ме изнасмеа фактот што ми ги даваш со спонзорствата. Две работи ќе ти ги кажам пошто гледам не ги разбираш, прво парите од спонзорствата се значително помали од дирекните финансиски инекции на Абрамовиќ, и друго никаде не реков дека Арсенал го игра најдобриот фудбал а Челзи најлошиот, тоа е ствар на вкус и за разлика од тебе не го навредувам спротивниот тим и начинот на кој што игра фудбал.
Побрзо ќе се разбереш со ѕид, него со навивачи како тебе и затоа не планирам да ти реплицирам понатаму, ако не ти се допаѓаат моите постови тоа е твој проблем не е мој, оди реши си го сам не замарај нас овде.
Познато ми е дека сеуште критикуваш некои работи во Челзи и дека ова освојување на ЛШ не ги промени твоите ставови. Ова докажува дека знаеш што сакаш и што бараш од Челзи, за разлика од некои други, на кои мислењето им се променува за 1 час или после еден одигран натпревар.Јас сум се уште во тие. За Ф.А. Куп оти да не со Тотенхем и особено Ливерпул за противници, ама за ЛШ не верував и уште не ми се верува.
И уште сум во тие, како шо реков. Овие „истите“ шо ги викаш, искрено немам такви на форумов приметено, ама пошто помалку листам шо знам, можи.