Кошарка, Лондон 2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сите се попалиле по Америве а ни А од тим немаат се се индивидуалци здивени кои очигледно тешко може да го надминат дрим тимот. Па уште кога ќе чуеме играле само тие најквалитетен баскет. Прво одбрана не знаат што е фала богу на таков баскет се учени, една споредба со европските екипи во тој дел и се паѓа во вода. Ебате тимот што пуца 32 тројки на меч и што куца на контра без ниедна акција. Јас лично мене ми се одвратни и препотентни створења Америве. Можеби се страшни горили и атлети ама и не е точно дека не може да им се парира. И најбитното како тргна Фиба Европа со изедначување на правилата во иднина, се повеќе ќе им се парира на овие.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Премногу шутери има Америка и на четворица да не им иде уште 4 ца има на клупа.Скоро цел тим освен Чендлер и Вестрбрук е шутерски.

Освен ако не се инспирира некоја екипа како Ангола против нас што беше или Литванија против Србија на светското па да почне да го пуни кошот со тројки од сегде не гледам друга шанса за победа.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.918
Поени од реакции
16.188
Сите се попалиле по Америве а ни А од тим немаат се се индивидуалци здивени кои очигледно тешко може да го надминат дрим тимот. Па уште кога ќе чуеме играле само тие најквалитетен баскет. Прво одбрана не знаат што е фала богу на таков баскет се учени, една споредба со европските екипи во тој дел и се паѓа во вода. Ебате тимот што пуца 32 тројки на меч и што куца на контра без ниедна акција. Јас лично мене ми се одвратни и препотентни створења Америве. Можеби се страшни горили и атлети ама и не е точно дека не може да им се парира. И најбитното како тргна Фиба Европа со изедначување на правилата во иднина, се повеќе ќе им се парира на овие.
Па у тим, секако нема А.:ROFLMAO:

Простете за офф топик.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Премногу шутери има Америка и на 4 рица да не им иде уште 4 ца има на клупа.Скоро цел тим освен Чендлер и Вестрбрук е шутер.

Освен ако не се инспирира некоја екипа како Ангола против нас што беше или Литванија против Србија на светското па да почне да го пуни кошот со тројки од сегде не гледам друга шанса за победа.
Абе шутери... според правилата на FIBA тројката е поблиску за пола метро во споредба со NBA... т.е. во NBA е 7.24 метра, според правилата на FIBA е 6.75. Ќе ги видиме кои шутери се кога овие дистанци ќе бидат изедначени, се надевам во што поскоро време.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
џабе е, и ја сакам да го јадат од некого Американциве, али нема, ќе си освојат играјќи курташак, им се може... :)

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Абе шутери... според правилата на FIBA тројката е поблиску за пола метро во споредба со NBA... т.е. во NBA е 7.24 метра, според правилата на FIBA е 6.75. Ќе ги видиме кои шутери се кога овие дистанци ќе бидат изедначени, се надевам во што поскоро време.
Па тоа ќе биди подобро за Америте пошто веќе навикнати се.

И добар шутер си е добар, без разлика на дистанцата.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па нема сигурно да се изедначат. Крај краева, тоа може да биде само полошо за другиве, што не играат во НБА.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Па тоа ќе биди подобро за Америте пошто веќе навикнати се.

И добар шутер си е добар, без разлика на дистанцата.
Да, ама нема да шутираат како сега со процент на реализација од 65%. Оти моменталнава тројка нив им е како двојка.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Aвстралија води со 7 поени во втора четвртина.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Американкиве се мачат со Австралија...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
САД запна во последна четвртина и осигура финале.Криво ми е за Австралија,супер се држеа до последната четвртина,но заморот и грешките во одбраната и нападот си го сторија своето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom