League of Legends

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
abe ne da vi hejtam na temava.. ama nekako vo lol ne doajgat do izraz skillot(igraci so gi imet probano dveve igri ke kazet) ko pojke bazirano na fightoj e.. mn e pobrz gejmplejov i sve naednas se desavat ama aj ke i dajme sansa.. ako ne ke prodozlime so HON :D
><
ЛоЛ побрзи тепачки од ХоН? Не ме смеј. На ХоН еден да се нафида (било кој) и GG е. One man army. Херој тепа херој со 2 удара. Влага сам на 5 души, ги коље, и си иде. Иди нафидај се на ЛоЛ и влези им на 3ца, не на пет, и не умирај.

Иначе, не доаѓа израз скилот? Базирано е на фајтови? А на шо да е базирано? На крипање? Скилот е скриен у крипањето? Не ме јеби.
--- надополнето: 7 август 2012 во 14:41 ---
Нема врска тоа колку си ливнал по ред.
После секоја партија имаш опција репорт за секој играч. Има репорт за ливер, афк, флејмање, спамање, некомуницирање и слично. Оние играчи кои ке добијат повеке репортови одат на т.н. Трибунал каде што комјунитито ги разгледува нивните партии каде што биле репортувани и одлучува дали ке ги казни или не.

За повеќе информации .. http://euw.leagueoflegends.com/tribunal/
Има и LeaverBuster систем друже. Не мора да те репортнат за да јадеш бан за ливање.
--- надополнето: 7 август 2012 во 14:48 ---
^ okej normalno deka nemozam od 3-4 partii da svatam zato prasvam :D demek mid najcesto odet casteri a gore carry/tank taka ? i neli imat 2 igri Classic i Dominon so e ova ustvari Dominon ili da go igrate ?
Иначе да. Најчесто:
-мид: кери (АП најчесто а некад и АД зависност од типот на херојот, пример caitlyn не е мид кери, пошо пасивната и е за грмушки) неговиот рол е да се нафида од крипови шо повеќе, да фати голем левел и да помага по страни (и да ја носи играта покасно)
-бот: кери и сапорт, керито секој крип треба да го ласт хитува, сапортот му мести убиства и ко дадилка му изиграва, го лечи, штити, лечи мана итн итн..
-топ: брузер/ад кастер/танк (најубаво танк), некој шо праи медиум демиџ и има медиум хапе, и најубаво е да има стун или некое такво CC, он ќе биде иницијатор у групните тепачки, ќе го јаде демиџот (ама мора и да прави демиџ иначе нема да го таргетуваат)
-џангл: некој со добар демиџ брст, уште подобро ако има блинк магија за да се убацува ептен брзо да ганка ко улав

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Треба некој да направи листа на Summoner names од сите кајганџии да одиграме неколку кастом 5в5 for fun :D

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Треба некој да направи листа на Summoner names од сите кајганџии да одиграме неколку кастом 5в5 for fun :D
Дечково од погоре е на East иначе баш сакав да го шлапнеме малце изглеа дека го бива :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
><
ЛоЛ побрзи тепачки од ХоН? Не ме смеј. На ХоН еден да се нафида (било кој) и GG е. One man army. Херој тепа херој со 2 удара. Влага сам на 5 души, ги коље, и си иде. Иди нафидај се на ЛоЛ и влези им на 3ца, не на пет, и не умирај.

Иначе, не доаѓа израз скилот? Базирано е на фајтови? А на шо да е базирано? На крипање? Скилот е скриен у крипањето? Не ме јеби.
--- надополнето: 7 август 2012 во 14:41 ---
neznam brat mene ne mi se svigjat eve ti primer.. jas denes pocnav da ja igram ova mi e 4ta partija i vidi so se desavat, pa daj mu na nekoj pocetnik dota pa i protiv najgolemite nuboj da igrat nemat sansi olku da tepat use eden dokaz kolku e bezveze i polesna barem spored mene

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
neznam brat mene ne mi se svigjat eve ti primer.. jas denes pocnav da ja igram ova mi e 4ta partija i vidi so se desavat, pa daj mu na nekoj pocetnik dota pa i protiv najgolemite nuboj da igrat nemat sansi olku da tepat use eden dokaz kolku e bezveze i polesna barem spored mene
Toa e пошо LoL има matchmaking system, кој е по левели и победи итн итн...
Продужи да играш вака ќе те стави со по профи момци.
И боље е вака него да играш дота и да влезеш у игра со некои мрсни професионалци шо играат осум години и да се одкажеш одма.
Toa се вика learning curve.

LoL - easy to learn, hard to master
DotA - hard to learn, fuck - i quit

башка дечко, цел тим твој се нафидал, шо трипаш

H

HoT IcE

Гостин
Ако ти е ова аргумент да хејташ по ЛоЛ, треба да се запрашаш колку си навистина сериозен во намерата, и дали имаш потврда за хејтот.
Како првин, играш против играчи од 5лвл најверојатно, целиот тим ти се нафидал, си направил 24 убиства на тотални крипци од играч и мислиш дека ја владееш играва, плус се кладам дека играш на East.
Дојди да играш на West, качи 30лвл, играј ранкед и да видиме колку знаеш и што знаеш, ова мене уопште ништо не ми покажува, јас со Tryndamere имам направено 38 убиства против вакви крипци со ајтеми со кои играм најдобар атак, а против играчи од 20+ лвл, неможам ни дабл кил да направам со исти ајтеми.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Ако ти е ова аргумент да хејташ по ЛоЛ, треба да се запрашаш колку си навистина сериозен во намерата, и дали имаш потврда за хејтот.
Како првин, играш против играчи од 5лвл најверојатно, целиот тим ти се нафидал, си направил 24 убиства на тотални крипци од играч и мислиш дека ја владееш играва, плус се кладам дека играш на East.
Дојди да играш на West, качи 30лвл, играј ранкед и да видиме колку знаеш и што знаеш, ова мене уопште ништо не ми покажува, јас со Tryndamere имам направено 38 убиства против вакви крипци со ајтеми со кои играм најдобар атак, а против играчи од 20+ лвл, неможам ни дабл кил да направам со исти ајтеми.
ne ni mislam deka ja vladeam igrava naprotiv i samiot rekov deka sum beginer moabetov mi bese na dota daj mu na koj bilo pocetnik nemojt olku ubistva da naprajt i vaka da tepat.. normlano moram da ja hejtam posle 5 god igrajne dota nemozam odma da se naviknam na vakov gejmplej.. ednsotavno dota mi e i na strateski plan puba i ramnomerni se site igraci ne ko ovde kupvis heroi,runoj i tamu neznam so..

H

HoT IcE

Гостин
ne ni mislam deka ja vladeam igrava naprotiv i samiot rekov deka sum beginer moabetov mi bese na dota daj mu na koj bilo pocetnik nemojt olku ubistva da naprajt i vaka da tepat.. normlano moram da ja hejtam posle 5 god igrajne dota nemozam odma da se naviknam na vakov gejmplej.. ednsotavno dota mi e i na strateski plan puba i ramnomerni se site igraci ne ko ovde kupvis heroi,runoj i tamu neznam so..
Епа не играј и крај, ама не соли памет овде, темава е за League of Legends фанови, ако си ти Дота фан, имаш тема за Дота, вака само не замараш да ти објаснуваме а нејќеш да сфатиш и да се помириш со фактот дека ЛоЛ е перфекција за Дота.
Дота не е на стратешки план подобра, и тоа неможеш да тврдиш затоа што сеуште не си ни почнал стратешки да играш ЛоЛ, кога ќе имаш тим на ранкед, или играш ранкед, тогаш тука пишувај дека Дота била стратешки подобра, до тогаш не хејтај оти ме нервираш и мене и сите други овде што играме ЛоЛ, баш затоа што си почетник, не си видел ни 5% од играта а тврдиш некои работи.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Епа не играј и крај, ама не соли памет овде, темава е за League of Legends фанови, ако си ти Дота фан, имаш тема за Дота, вака само не замараш да ти објаснуваме а нејќеш да сфатиш и да се помириш со фактот дека ЛоЛ е перфекција за Дота.
Дота не е на стратешки план подобра, и тоа неможеш да тврдиш затоа што сеуште не си ни почнал стратешки да играш ЛоЛ, кога ќе имаш тим на ранкед, или играш ранкед, тогаш тука пишувај дека Дота била стратешки подобра, до тогаш не хејтај оти ме нервираш и мене и сите други овде што играме ЛоЛ, баш затоа што си почетник, не си видел ни 5% од играта а тврдиш некои работи.
okej sve to ama aj kazi mi 3 pricini kako lol e perfekcija za dota ko samata lol i hon se bazirana na dota nemoj vakvi gluposti ziti se.. na dota vo teamfight imas combo heori,magii,timski itemi pojke mislejne barat lol mi izgledat ko po detska mal cd na magiite,malce mana, mn ubistva nz bezveze mi e ednsotavno i aj pojke ne ve zamaram :D

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
А да се собереме играчи на West да изиграме некоја custom game?! :) аdd - zhanac

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Абе имате проблеми на West сервериве денеска?

Kajgana Shop

На врв Bottom