Легална борба против ЕВН и Топлификација

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Правниците ти се цицачка професија, нешто слично на политичарите. Непродуктивни, не учествуваат во ниту еден производствен процес, а земаат пари за мрсење муда.
Истото се покажува и на темава, кога најмногу ти требаат нив никаде ги нема.

Туку има на фб некој протест, не мора да се замарате, само приклучете се.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Правниците ти се цицачка професија, нешто слично на политичарите. Непродуктивни, не учествуваат во ниту еден производствен процес, а земаат пари за мрсење муда.
Истото се покажува и на темава, кога најмногу ти требаат нив никаде ги нема.

Туку има на фб некој протест, не мора да се замарате, само приклучете се.

Да протест од цеитгајст комунистите многу добри организатори на протест.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да протест од цеитгајст комунистите многу добри организатори на протест.
Фала богу, оние што ќе се бунат мора да се комуњари, сигурно нема од власта да испаднат на протест, нив и 500% да им ја зголемиш сметката само вазелин ќе си купат и ќе се напупат.
Ако не ти се свиѓаат организаторте, земи организирај? Еве јас на твојот ќе испаднам ајде дај агенда, време и место ме имаш во прв ред.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Фала богу, оние што ќе се бунат мора да се комуњари, сигурно нема од власта да испаднат на протест, нив и 500% да им ја зголемиш сметката само вазелин ќе си купат и ќе се напупат.
Ако не ти се свиѓаат организаторте, земи организирај? Еве јас на твојот ќе испаднам ајде дај агенда, време и место ме имаш во прв ред.
Како прво не може секој да си организира протести посебно ако сакаш да имаш некаков успех.Не е се само ај да протестираме треба и да се организира тоа а јас искрено во моментов за тоа капацитет немам ниту пак имаат овие комуњариве од цајтгаст али сакаат само да искористат момент и гарант на протестот ќе го тупат со нивната реторика али ајде.

Патем и ВМРО и СДСМ се социјалисти заедно со државниот систем.Тоа е факт кој многу го скокаат.Така да ова го гледам како две црвени банди кои се борат меѓу себе кој да ни биде господар а ние уште се палиме и навиваме за едната или другата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како прво не може секој да си организира протести посебно ако сакаш да имаш некаков успех.Не е се само ај да протестираме треба и да се организира тоа а јас искрено во моментов за тоа капацитет немам ниту пак имаат овие комуњариве од цајтгаст али сакаат само да искористат момент и гарант на протестот ќе го тупат со нивната реторика али ајде.

Патем и ВМРО и СДСМ се социјалисти заедно со државниот систем.Тоа е факт кој многу го скокаат.Така да ова го гледам како две црвени банди кои се борат меѓу себе кој да ни биде господар а ние уште се палиме и навиваме за едната или другата.
Ме заболе мене за сдсм и вмро, мене ми иде висока сметка и присилна наплата на парно. Они не ми ја плаќаат. Секој протест во земјава уште во старт е залепен со „комуњари“ навикнете се, во оваа диктаторска земја од сега нема народ кој ќе протестира, сето тоа фино лепо преку Шител ќе се продаде под СДСМ.
Ако сака и Џемо од Тополчани нека организира протест против енормно високите цени јас ќе испаднам. Оти јас плаќам од свој џеб.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ме заболе мене за сдсм и вмро, мене ми иде висока сметка и присилна наплата на парно. Они не ми ја плаќаат. Секој протест во земјава уште во старт е залепен со „комуњари“ навикнете се, во оваа диктаторска земја од сега нема народ кој ќе протестира, сето тоа фино лепо преку Шител ќе се продаде под СДСМ.
Ако сака и Џемо од Тополчани нека организира протест против енормно високите цени јас ќе испаднам. Оти јас плаќам од свој џеб.
Не цеитгашите се навистина комунисти они сонуваат за општество каде нема валути и сите се што ни треба си позајмуваме меѓу себе.А и дека никој нема да работи ако не сака роботи ќе работеле за нас додека ние си го живееме животот и се изразуваме на најдобар можеш начин :D

Патем како што кажав не е финтата само да се протестира треба и да се види за што се протестира во случајов овие што организираат се изгубени случаи.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Ако месец август и септември се чувствува толку силно поскапувањето тогаш кај ни е крајот! (да не испадне дека не сме се разбрале дека ја бранам повисокота цена, моето мислење го напишав погоре мислам на 28 страна) Зашто ги спомнувам овие месеци? Прво не се трошат пари на греење ( со исклучок на почеток на август кога во помала количина се троши за ладење) и другото уште побитно е што овие два месеци се месеци на трошење пари (курцање). Официјално македонската економија е најсилна тој период заради во помал дел странските туристи преку лето и клучното (кој не сфатил) е заради гастербајтерите, тие што работат во странство доаѓаат дома за одморите и праќаат пари на нивните семејства, па така се кречи се реновира по дома се купува нешто ново, се доправа куќа и сл. со тоа се стимулира целокупната економија има пари и за другите кои продаваат и сл. Но затоа ноември и првата половина на декември се месеци на македонскиот срвајвр па така ако социјалниот притисок сега е голем замислите како би било во овие месеци а ако на тоа се додаде дека сметките за август ќе стигнат во септември а ќе се платат (по нашата навика ) на крајот на месецот сеп накај октомври, кога и реално ќе треба од џеб да се дадат повеќе пари него вообичајно, тогаш ефектот на незадоволство и чувството на осиромашуање би бил поголем. Ова и како совет до организаторите на протестите да имате во предвид распоредот да ви биде таков да има почести протести кои би биле редовни, би се спроведувале подолг период и би кулминирале во тој период октмоври - ноември кога би дошле и поголем број луѓе и реално шансите да се издејствува нешто би биле поголеми, секако ја подржувам таа акција и сметам дека треба да се започне што побрзо. Јас најавувам дека ќе присуствувам утре на протестот. Поздрав и се надевам утре ќе се видиме во поголем број.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
NELI,, a tebe ti go isklucuvaat parnoto vo 21 casot a komsijata ili ima stari lica ili ima mali deca pa pusta nekakvo grejno telo kaj nego a ti se toplis na negova smetka i sega sto praime
Чекај сеа малце не те разбрав дај малце биди по прецизен ...

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Чекај сеа малце не те разбрав дај малце биди по прецизен ...
nekoi luge ovde vikaat>>>ja li ke im plakam parno se great oni na moja smetka, cevkite pominuvale vo nivniot stan, sidovite se greeele ITN.<<<, ja zboram, koga nivnoto parno ke bide iskluceno vo 21 casot znaci oni ne se great veke na nisto, a dodeka toj sto go ima iskluceno parnoto pustil grealka, termo pecka ili nekoe grejno telo pa taka mu gi gree i negovite sidovi, koj ke mu plati na toj sega za strujata sto ja trosi, a ovoj drugiot sto mu go isklucile parnoto vo 21 casot se gree na negova smetka?

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
ПрактиЧно!
2 јајца се =10денари
да ги свариш треба да платиш уште =10денари.
Ако не им платиш на говедава државни 10ден. математички неможеш да јадеш.(2 јајца за тебе и 2 јајца гратис за партијата на власт за да можеш да јадеш).

Кој ке дојде на протест е добро дојден дал бил за сдсм ,бурунди , путин не ми е гајле. И Кастро ке го гласам само да ги врати варењето на моите јајца за доручек на 1 ден. како што беше. Затоа е политичар да ги исполнува мојте потреби а не неговите партиски.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
nekoi luge ovde vikaat>>>ja li ke im plakam parno se great oni na moja smetka, cevkite pominuvale vo nivniot stan, sidovite se greeele ITN.<<<, ja zboram, koga nivnoto parno ke bide iskluceno vo 21 casot znaci oni ne se great veke na nisto, a dodeka toj sto go ima iskluceno parnoto pustil grealka, termo pecka ili nekoe grejno telo pa taka mu gi gree i negovite sidovi, koj ke mu plati na toj sega za strujata sto ja trosi, a ovoj drugiot sto mu go isklucile parnoto vo 21 casot se gree na negova smetka?
Еј збориш нереални работи како прво незнам дали живееш во зграда и куќа и дали се грееш на парно (изгледа дека не) али не е битно,како можеш со греалката на комшијата ти да се грееш ама те молам објасни ми,едно е парно цевки кои поминуваат низ цела зграда,а друго се електрични грејни тела,сакам да ти објаснам дека овие се вградени во ѕидови и подот доле ...А што праиме што мене ми е парното цел ден до 10 саат? Комшијата да се грее? Според тебе тоа би требало да е така...

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Како мислите да ја пишувате тужбата? Колкава ќе биде вредноста на спорот, во денари? Кој ќе биде носителот на тужбата? Кој точно ќе биде тужен? Имате ли адвокат најдено?
Ваљда не мислите сами да идете на суд?!

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Како мислите да ја пишувате тужбата? Колкава ќе биде вредноста на спорот, во денари? Кој ќе биде носителот на тужбата? Кој точно ќе биде тужен? Имате ли адвокат најдено?
Ваљда не мислите сами да идете на суд?!
Не знам за каква тужба зборуваш, планираме поднесување на граѓанска иницијатива, за која се потребни 100 потписи.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Не знам за каква тужба зборуваш, планираме поднесување на граѓанска иницијатива, за која се потребни 100 потписи.
Јас мислев дека според насловот, значело дека ќе се поднесува тужба, затоа пишав. Еве нека биде иницијатива, како ќе ја организирате?

Kajgana Shop

На врв Bottom