- Член од
- 10 јануари 2011
- Мислења
- 1.658
- Поени од реакции
- 3.322
Малку веројатно дека тоа ќе се случиА ако не најде мрежна win 7 како ке инсталира сам драјвери понатаму ?
Малку веројатно дека тоа ќе се случиА ако не најде мрежна win 7 како ке инсталира сам драјвери понатаму ?
се случува од по нови матични од 2010 па нагоре не се инсталира лан, а и некогаш на постари компјутери не наоѓа мрежна мене ми се има случено на многу компјутери да не инсталира мрежна па да барам драјвери за нејзе па дури и ставам од XP драјвериМалку веројатно дека тоа ќе се случи
Еве колку што гледам сега девојката користи интернет па кажи и како и од каде да ги симне драјверите за нејзината картица и потоа како да ги инсталира ако сметаш дека win 7 нема сам да ги најде.се случува од по нови матични од 2010 па нагоре не се инсталира лан, а и некогаш на постари компјутери не наоѓа мрежна мене ми се има случено на многу компјутери да не инсталира мрежна па да барам драјвери за нејзе па дури и ставам од XP драјвери
Истото и јас го имам. Незнам што е проблемот дали е до бросверите или нешто друго. А и се си мислам дека е до конфигурацијата. Амд атлон 1.8 еднојадрен, 1гб рам, 9400ГТ. Пиши ја и ти конфигурацијата можеби ќе биде од корист за некој. Работам на гугл хром и отворив таск менаџер CPU ми оди до 100% кога скролам.што може да е работава:
кога слушам музика без разлика каде е пуштена дали на youtube или нема врска каде, ми сецка песната ако скролам на фб или по форумов или не е важно по која веб стр.
значи не се прекинува песната туку сецка и ужасно ме нервира, а сето тоа почна од кога си го зедов компјутерот од форматирање. колку иронично.
пред тоа се си беше ок, а сега не само музика туку и какво било видео да е пуштено сецка звукот ако скролам.
Не ми е познато таа графичка дали подржува хард ацелерација али пробајте со оваwwwwww
Истото и јас го имам. Незнам што е проблемот дали е до бросверите или нешто друго. А и се си мислам дека е до конфигурацијата. Амд атлон 1.8 еднојадрен, 1гб рам, 9400ГТ. Пиши ја и ти конфигурацијата можеби ќе биде од корист за некој. Работам на гугл хром и отворив таск менаџер CPU ми оди до 100% кога скролам.
Најчесто на матични со Intel Ethernet контролер.се случува од по нови матични од 2010 па нагоре не се инсталира лан, а и некогаш на постари компјутери не наоѓа мрежна мене ми се има случено на многу компјутери да не инсталира мрежна па да барам драјвери за нејзе па дури и ставам од XP драјвери
Симни Hitman Pro & Malwarebytes, абдејт - скен и чисти што ќе најдат (ако најдат)Имам едно прашање
Се работи за процес во таск менаџер "alg.exe".
Знам за што служи овој процес и се тоа, ама не ми е јасен неговиот Memory Usage.
До прееска Memory Usage на овој процес беше 250К, а сега достигнува вредност од 960К Memory Usage.
Незнам колку е ова нормално, пошто колку што разбрав овој процес треба да се движи некаде од 20-40К Memory Usage..
Било каков коментар и сугестија би биле добредојдени...
Еве од горниот пост,Компјутерот наеднаш ми стана спор како трактор.Ми дава CPU usage 100% и кога седам само на фејсбук.
Има ли шанси да е вирус или шо е работа?
Дај поатоци од Team Viewer преку пп (id и pass) ќе ти го решам проблемот.За разлика од членот погоре мене целиот рам ми го влече Гугл Хромот.
ми дава едно 5-6 процеси од него во таск менаџер и сите влечат премногу,иако ми е отворен само 1 таб.