Помош, софтверски проблеми и совети

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Малку веројатно дека тоа ќе се случи
се случува од по нови матични од 2010 па нагоре не се инсталира лан, а и некогаш на постари компјутери не наоѓа мрежна мене ми се има случено на многу компјутери да не инсталира мрежна па да барам драјвери за нејзе па дури и ставам од XP драјвери

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
се случува од по нови матични од 2010 па нагоре не се инсталира лан, а и некогаш на постари компјутери не наоѓа мрежна мене ми се има случено на многу компјутери да не инсталира мрежна па да барам драјвери за нејзе па дури и ставам од XP драјвери
Еве колку што гледам сега девојката користи интернет па кажи и како и од каде да ги симне драјверите за нејзината картица и потоа како да ги инсталира ако сметаш дека win 7 нема сам да ги најде.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Па многу едноставно нека ја пише што матична има па ке и дадеме линк за лан нека си ја симне за секој случај и нека си инсталира windows 7 :D

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
што може да е работава:
кога слушам музика без разлика каде е пуштена дали на youtube или нема врска каде, ми сецка песната ако скролам на фб или по форумов или не е важно по која веб стр.
значи не се прекинува песната туку сецка и ужасно ме нервира, а сето тоа почна од кога си го зедов компјутерот од форматирање. колку иронично.
пред тоа се си беше ок, а сега не само музика туку и какво било видео да е пуштено сецка звукот ако скролам.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
wwwwww
што може да е работава:
кога слушам музика без разлика каде е пуштена дали на youtube или нема врска каде, ми сецка песната ако скролам на фб или по форумов или не е важно по која веб стр.
значи не се прекинува песната туку сецка и ужасно ме нервира, а сето тоа почна од кога си го зедов компјутерот од форматирање. колку иронично.
пред тоа се си беше ок, а сега не само музика туку и какво било видео да е пуштено сецка звукот ако скролам.
Истото и јас го имам. Незнам што е проблемот дали е до бросверите или нешто друго. А и се си мислам дека е до конфигурацијата. Амд атлон 1.8 еднојадрен, 1гб рам, 9400ГТ. Пиши ја и ти конфигурацијата можеби ќе биде од корист за некој. Работам на гугл хром и отворив таск менаџер CPU ми оди до 100% кога скролам.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
wwwwww
Истото и јас го имам. Незнам што е проблемот дали е до бросверите или нешто друго. А и се си мислам дека е до конфигурацијата. Амд атлон 1.8 еднојадрен, 1гб рам, 9400ГТ. Пиши ја и ти конфигурацијата можеби ќе биде од корист за некој. Работам на гугл хром и отворив таск менаџер CPU ми оди до 100% кога скролам.
Не ми е познато таа графичка дали подржува хард ацелерација али пробајте со ова

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Упм да фати значи како се нервирам со вакви работи...наместо цел ЦС6 симнав само Илустратор портабл. И сега кога го стартувам ми вика:
Another instance of Illustrator is currently closing. Please wait for it to finish before launching it again.

одам во процеси...НИКАКВА ЕБАНА ИНСТАНЦА ОД ИЛУСТРАТОР НЕ Е АКТИВНА!

Рестарт на комп. пуштам Илустратор ЗА ПРВ ПАТ! И пак исто :mad:

H

-HRO

Гостин
Имам едно прашање :D
Се работи за процес во таск менаџер "alg.exe".
Знам за што служи овој процес и се тоа, ама не ми е јасен неговиот Memory Usage.
До прееска Memory Usage на овој процес беше 250К, а сега достигнува вредност од 960К Memory Usage.
Незнам колку е ова нормално, пошто колку што разбрав овој процес треба да се движи некаде од 20-40К Memory Usage..
Било каков коментар и сугестија би биле добредојдени...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Најчесто на матични со Intel Ethernet контролер.
--- надополнето: 5 август 2012 во 22:33 ---
Имам едно прашање :D
Се работи за процес во таск менаџер "alg.exe".
Знам за што служи овој процес и се тоа, ама не ми е јасен неговиот Memory Usage.
До прееска Memory Usage на овој процес беше 250К, а сега достигнува вредност од 960К Memory Usage.
Незнам колку е ова нормално, пошто колку што разбрав овој процес треба да се движи некаде од 20-40К Memory Usage..
Било каков коментар и сугестија би биле добредојдени...
Симни Hitman Pro & Malwarebytes, абдејт - скен и чисти што ќе најдат (ако најдат)

Одкако ќе завршиш со нив, рестарт и со Ccleaner ичисти во reigstry/cleaner секциите ( со затворени бровсери)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Компјутерот наеднаш ми стана спор како трактор.Ми дава CPU usage 100% и кога седам само на фејсбук.
Има ли шанси да е вирус или шо е работа?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Компјутерот наеднаш ми стана спор како трактор.Ми дава CPU usage 100% и кога седам само на фејсбук.
Има ли шанси да е вирус или шо е работа?
Еве од горниот пост,

Симни Hitman Pro & Malwarebytes, абдејт - скен и чисти што ќе најдат (ако најдат)

Одкако ќе завршиш со нив, рестарт и со Ccleaner ичисти во reigstry/cleaner секциите ( со затворени бровсери)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
За разлика од членот погоре мене целиот рам ми го влече Гугл Хромот.
ми дава едно 5-6 процеси од него во таск менаџер и сите влечат премногу,иако ми е отворен само 1 таб.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
За разлика од членот погоре мене целиот рам ми го влече Гугл Хромот.
ми дава едно 5-6 процеси од него во таск менаџер и сите влечат премногу,иако ми е отворен само 1 таб.
Дај поатоци од Team Viewer преку пп (id и pass) ќе ти го решам проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom