Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Направи Диск Дефрагмент, избриши сите непотребни програми, избриши еден куп непотребни работи од старт ап, избриши непотребни регистри и глупости....

И ако не се убрзат работите, едно форматче и стави си 7мица...

Имам XP , и сега не сакам да го форматирам а многу ми е бавен .. имам 2 гб рам и пред некое време малце ми сецкаше и го инсталирав Tune UP utilities 2012 и од тогаш компјутеров ми сецка ненормално .. кога повеќе време ќе седам така на пример мозилата и гоогле кромот наеднаш ми даваат како web page is unavalivable .. и tune up го избришав и ништо не се смени .. инсталирав и анти вирус AVG не ми најде ни еден вирус, кажете некое решение .. инаку на компјутеров имам
AMD Sempron(tm) Processor 140 Processor 2.71 GHz
Ram: 2gb
NVIDIA Ge Force 7025/nForce 630a chipset

Симни O&O Defragment, CCleaner, System Mechanic пробај малку од малку да го средиш компјутерот. Јас би ти препорачал да инсталираш 7мица (немора ултимејт, може некоја послаба верзија), имаш доволно ресурси за нормално да работи компјутерот.

Леле како да ми ги читаш мислите :P инаку се рашив сега ќе го форматирам пц во .. па сакав еве тоа да го прашам дали XP или 7 ца .. сепак 7 ца ќе ставам па би требало некои игри да ги фаќа ..

Дали апдејтувањето на драјверите ја подобрува работата на компјутерот? Имам XP, 2 GB RAM, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 GHz, Radeon X1600/1650 series графичка, а некои игри шо не бараат ни пола од ова не ги тера добро. Сега симнав Slim Drivers и незнам дали да ги апдејтирам драјверите.

Дали апдејтувањето на драјверите ја подобрува работата на компјутерот? Имам XP, 2 GB RAM, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 GHz, Radeon X1600/1650 series графичка, а некои игри шо не бараат ни пола од ова не ги тера добро. Сега симнав Slim Drivers и незнам дали да ги апдејтирам драјверите.
Па сеа имаш две опции или ќе биде подобро или ќе биде полошо никој ништо не ти гарантира, прашањето е дали имаш време и нерви да правиш апдејт? Што ако на пример ти снема звук? Ќе треба да го бараш драјверот, да го симнуваш и да го инсталираш од ново!

Па сеа имаш две опции или ќе биде подобро или ќе биде полошо никој ништо не ти гарантира, прашањето е дали имаш време и нерви да правиш апдејт? Што ако на пример ти снема звук? Ќе треба да го бараш драјверот, да го симнуваш и да го инсталираш од ново!
Другите настрана овие за графичката се мислам дали да ги апдејтирам.

Веќе неколку пати ми се рестартира компјутерот од чиста мира додека играм игра (фм)
Од кога ќе направам рачен рестарт,на десктоп се појавува ова

qpnq4n.png

што е проблемот и како да го решам ако можам да го решам ?

Да се самоцитирам,ми се појави истиов проблем сега на истата игра,што може да е фрката и како да ја средам,да не лета преку прозор секој дел одделно.

дали некој знае начин како да избришам конверзација на скајп?

Како да инсталирам виндоус xp на виндоус стартер? Без цд. Не ми давајте линк од теми, не ми помага..не ми е јасно како да дојдам до менито за бирање што сакам да направам, па после next next.

Како да инсталирам виндоус xp на виндоус стартер? Без цд. Не ми давајте линк од теми, не ми помага..не ми е јасно како да дојдам до менито за бирање што сакам да направам, па после next next.
Ако мислиш на Windows Xp mode aka виртуелка да инсталираш u Starter 7ца тоа не е подржано у Стартерот, ке ти треба најмалку ПРО или Ултимејт.

Ако сакаш преку вируелна машина симни си VMware или Virtual Box.

Дали е можно со некоја програма да вратам Excel фајл после форматирање на windowsot.

Gogi-ManUtd
Па може. Мене лично Power Data Recovery ми има завршено работа многу пати. Има и други програми како recuva, r-studio, Recover My Files итн.
Било која програма да ја симнеш одбери deep scan и ќе има да одбереш за кои фајлови да пребарува низ дискот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom