Македонските спортисти во Лондон

Статус
Затворена за нови мислења.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Ја читам дискусијата на нашите спортски коментатори на фејсбук и решив да ви ја постирам:

Taki Boskoski
ЛОИ ЛОНДОН 2012 на МТВ
Bev zabajle vo Aquatics centarot da ja gledam nasata pretstavnicka...ete, mi bese drago da se pojavam, da podrzam...zavrsi trkata, navednav glava i bez da kazam na nikogo od kade sum izbegav....Pa dobro be, kako moze na Olimpijada da plivas 35 sekundi poslabo od svoeto najdobro vreme?!?!?!?!?!?!

• Dare Smilanov СРАМОТА :/

• Dragan Nikolovski Стварно да не знае човек што е подобро за државава - ич да не нема на ЛОИ, или вака да не има....

• Martin Serafimov Ich da ne nema jas mislam e podobro

• Леон Лазаровски znaev deka dzam ke svitkase, kaj mozat nasive 800 m da isplivaat..
      пред околу еден час · Ми се допаѓа

• Goran Pinza Edno ne mi e jasno...ako nastap na olimpijada (poklonet) ne im e najgolem motiv da go postignat svoeto najdobro vreme i da dadat se od sebe-koga li ke go napravat toa????I kade se celnicite na MOK da prezemat odgovornost i da ni kazat sto e nivnata zadaca i zosto od olimpijada na olimpijada imame se pomalku pretstavnici (ovoj pat-samo turisti).

• Dragan Nikolovski Види кој е претседател на ОК на Србија и со колку спортисти одат тие, па кој е 20 години претседател на МОК и со колку нормирани спортисти одиме ние. Време е да си оди целото раководство на МОК!
      пред околу еден час · Ми се допаѓа · 1

• Goran Pinza na toa i jas aludirav Dragane ama vo nasata zemja ocigledno nekoi likovi traat vecno i smetaat deka se prirodno nadareni za odredeni funkcii pa ne se delat od niv....a prezemanje na odgovornost e mislena imenka !

• Ivica Angelovski Успех е што не се удавила :(((

• Trajče Zdravkov Sekogas sme bile i ke bideme amateri i turisti na golemi natprevaruvanja kako sto se atletika,plivanje,gimnastika i tkn.
      Edinstveni sansi za dobar plasman ni se vo Borenje i Karate.
      Vo borenjeto se odzemeni mesta na evropa i se dodeleni na drugite kontinenti taka da se obezbedi mesto na olimpijada treba mnogu trud i pari da se vlozat vo potencijalen ucesnik na olimpijada.... a za Karateto da se nadevame deka vo idnina ke stane olimpiski sport zasto stvarno imame kvalitetni karatisti.

• Igor Trpeski Goran ... за зал "вечните" челници на МОК уво ги заболе за резултатите. Нив ги интересура само како са лапнат некој "швајцарец" од ИОК.
      Неодамна прочитав "спортскиот директор имал право да ПРЕСЕЧЕ кому ќе му додели вајл ларта" ... абе човекот пресече ама повеќе од јасно е дека освен одбојка НЕ МУ СЕЧЕ за друг спорт.
      А, за господин ЌЕ (читај Тупурко) па поарно ЌЕ биде следниот пат. Нели на пресот со кошаркарите ЌЕ најави дека од септември "ќе" прават нова стратегија ...
      Знам дека неличи си оглед на мојата професија, па ако саката и како јавна лучност, но, како граѓанин на оваа земја и вљубеник во спортот за МОК морам да напушам ... МОРЕ НЕК СЕ НОСАТ У ПИ..У МА..Р, ПРЕКУ ТАКВОТО И ОД НИВ...
      - децата (спортистите) не ги обвинувам, току им е можноста, а ако се потсетиме и на условите (самофинансорање) или пак оние малку кои останаа да пливаат во "вардар" што повеќе да очекуваме од нив.
      - за крај. Вина гледам и кај нас спортските новинари. Зошто? Па ајде кажете кој од нас последнове 4 години кажа (пиша) збор два за фактичката состојба на потенцијалните олимпијци!
      -Кој од нас се обиде да промовира македонски спортист, а со тоа и барем малку за ги заинтересира нашите "голми бизнисмени" да фрлат некое евро!?
      - Кој од нас запна од петни жили да и урови во глава на државата дека така наречениот Олимписки базен алооо Олимписки е се освен базен и дека е редно некој да стави крај на таа морбидна приказна!?
      Е НИКОЈ

R

Rigel Kent

Гостин
Igorce :
Знам дека неличи си оглед на мојата професија, па ако саката и како јавна лучност, но, како граѓанин на оваа земја и вљубеник во спортот за МОК морам да напушам ... МОРЕ НЕК СЕ НОСАТ У ПИ..У МА..Р, ПРЕКУ ТАКВОТО И ОД НИВ..

Ke umram:pos::pos::pos::pos:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Интересни информации за минатото

Македонски освојувачи на медали пред осамостојувањето

Злато: Благоје Видиниќ (фудбал) во Рим 1960, Шабан Трстена (борење) во Лос Анџелес 1984.

Сребро: Благоје Видиниќ (фудбал) во Мелбурн 1956, Благоја Георгиевски (кошарка) во Монтреал 1976, Реџеп Реџеповски (бокс) во Лос Анџелес 1984, Стојна Вангеловска (кошарка), Шабан Трстена (борење) во Сеул 1988.

Бронза: Аце Русевски (бокс) во Монтреал 1976, Шабан Сејди (борење) во Москва 1980 и во Лос Анџелес 1984, Азис Салиху (борење), Милко Ѓуровски (фудбал) во Сеул 1988.

Македонски освојувачи на медали на Параолимписки игри

Злато: Бранимир Јовановски (стрелаштво) во Барселона 1992

Сребро: Ванчо Каранфилов (стрелаштво) во Атина 2004

Бронза: Вангеч Жабев (пливање) два пати во Арнхем 1980.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
^^ Игорче е у право за сВе. Се' ова што го напиша е точно.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Овој Таки Бошкоски е виновен за се... кај и да оди губиме :pos:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
А зашто се вика темата македонските спортисти во Лондон ?
Колку што знам ние имаме само 3-4 туристи таму.......

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Како бе таа кокошката успеала да исплива 20 секунди послабо од сопственото пријавено време???:facepalm:

Член од
20 декември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
85
Интересни информации за минатото

Македонски освојувачи на медали пред осамостојувањето

Злато: Благоје Видиниќ (фудбал) во Рим 1960, Шабан Трстена (борење) во Лос Анџелес 1984.

Сребро: Благоје Видиниќ (фудбал) во Мелбурн 1956, Благоја Георгиевски (кошарка) во Монтреал 1976, Реџеп Реџеповски (бокс) во Лос Анџелес 1984, Стојна Вангеловска (кошарка), Шабан Трстена (борење) во Сеул 1988.

Бронза: Аце Русевски (бокс) во Монтреал 1976, Шабан Сејди (борење) во Москва 1980 и во Лос Анџелес 1984, Азис Салиху (борење), Милко Ѓуровски (фудбал) во Сеул 1988.

Македонски освојувачи на медали на Параолимписки игри

Злато: Бранимир Јовановски (стрелаштво) во Барселона 1992

Сребро: Ванчо Каранфилов (стрелаштво) во Атина 2004

Бронза: Вангеч Жабев (пливање) два пати во Арнхем 1980.
Медалите до распаѓањето на Југославија и' припаѓаат на Србија. :гомце:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Подобро на Србија да и припаднат, срамота на ваква држава злата олимписки да и даваш.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е баш тие медали се гордост за Македонија, не знам јас како се водат ама се доволен доказ дека во Југославија кога имало школи и се работело имало кадар и тука на овие простори... До 2000-2004 имаше кајак, борење солидни настапи имавме дури и за медали, оттогаш навака е тргнато обратно, инаку зарем во пливање или атлетика треба да очекуваме медали?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Е баш тие медали се гордост за Македонија, не знам јас како се водат ама се доволен доказ дека во Југославија кога имало школи и се работело имало кадар и тука на овие простори... До 2000-2004 имаше кајак, борење солидни настапи имавме дури и за медали, оттогаш навака е тргнато обратно, инаку зарем во пливање или атлетика треба да очекуваме медали?
Тројца македонски спортисти освојувачи на медали во 50 години... каков доказ ти е ова?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Еве ја гледав сега ова нашава во атлетика.Резил невиден.Подобро ич да не учествуваме отколку вака да се бламираме.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Еве ја гледав сега ова нашава во атлетика.Резил невиден.Подобро ич да не учествуваме отколку вака да се бламираме.
Нема да ги гледаш како мене и нема да се нервираш :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Нема да ги гледаш како мене и нема да се нервираш :)
Случајно се погоди да гледам,епа ај си реков.Не очекував ништо,ама онаков резил уште помалку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom