Македонските спортисти во Лондон

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.333
Каква држава таков спорт. Се искраде се во државава, некој ќе плива во домашни базени а пливачите ќе чекаат да дојде лето да осетат вода пошто тие што не искрадоа баш ги боли и за парно во базените и за ОИ. Ма и мене не ме боли к.. веќе, ќе гледам филмови наместо ОИ.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Абе види самото тоа што девојкава е најдоброто што го има МК во моментот, нели малку е, како да кажам, срамно? Не за девојката, таа си работи за себе, туку за државата.
На Олимпијадата пред се' се брани државната гордост, затоа за време на дефилето името на државата е издигнато, а не името на натпреварувачите.
Јас не гледам ни причина воопшто да се праќаат овие вајлд карти сево ова е спонзорирано од пари од даноци плаќање и мислам дека е жално да се фрлаат парите на луѓе кои ќе завршат последно место.Мене не ми значи искрено ништо ако она се прошета под знамето кога пак ќе бидат сите последни.

Сите пак што ќе речат сега "ама ако не вложуваме не можеме да очекуваме резултати ",тоа е се ОК али ајде да видиме што она толку постигнала па и да се вложи нешто во нејзе.Дали победила негде нешто дали барем била во први 5 па да се има надеж за подобрување ?

И Ѓоковиќ се си плаќал сам од свој џеп па мината година беше прв рекет. И Антич не видел ни денар во животот за усовршување освен минтата година што им помогнаа на припремите со кондиција па ете освои титула во Евролигата.Да не мислите дека Војдан добивал некој привилегии од државата кога тренрал.

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Би било помал срам воопшто да не се вее нашето знаме во Лондон отколку овие со вајлд картиве да бидат на 101 место во конкуренција на 100 спортисти во нивната дисцпиплина:eek: . Јас сум за тоа ако нема квалитет воопшто и да не се учествува.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ne, jas sum za da se ucestvuva i da gleda svetot na kakvo deredze e dojden sportot vo edna evropska ambiciozna zemja kakva sto ni ja opisuvaat sekojdnevno. Palestina e pred nas be, Palestina.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
http://brkajrabota.mk/sport/ostanati-sportovi/16765-trajkovski-osvoi-srebro-vo-barselona

ете, доказ дека ако сакаш резултати мораш да тренираш во странство.

сеа овој, нормално, ако продолжи со добрите резултати ќе настапува за Данска... :cenzura:
A за кој да настапува, Македонија ?
Тој не ни знае кај се наоѓа земјата, не да настапува за нас.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е вака сега колку за споредба, Бугарија околу 70 атлети, Србија 100+, Хрватска 100+, Словенија околѕ 70, Црна Гора околу 50, Литванија околу 60, Унгарија 155, Летонија околу 40 и Луксембург 9 :pos:
Ние сме во класата со Бурунди, Кирибати Маршалски острови, Оман, Тувалу, Тонга и останати што ипак е спех мајќи предвид дека атлетика, гимнастика никогаш и не биле афирмирани во оваа држава по Југославија нешто можеби од пливањето и тоа е тоа...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Гледам Албанија, таму пет-шест дигачи на тегови :pos: Абе и црногорците не се којзнае што, среќа што имаат многу силни репрезентации во ракомет и ватерполо.
Инаку за нас, ние сакаме директно кошарка, ракомет... прво треба да се почне со некои поситни спортови, како дремење на форум (како мене), отварање теми (како Види фотос кој за малце ќе го променеше user-ot :D), спиење и пиење кафе на кеј (како 90% од младите), итн, итн... За некој некогаш да настапи на Олимписки игри треба многу откажување, требаат многу пари, макотрпна работа и нешто што голем дел од спортистите во земјава не го почитуваат... водење спортски живот. Малце недостасуваше да имаме барем 30 спортисти на оваа Олимпијада, ова последново не скина.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Гледам Албанија, таму пет-шест дигачи на тегови :pos: Абе и црногорците не се којзнае што, среќа што имаат многу силни репрезентации во ракомет и ватерполо.
Инаку за нас, ние сакаме директно кошарка, ракомет... прво треба да се почне со некои поситни спортови, како дремење на форум (како мене), отварање теми (како Види фотос кој за малце ќе го променеше user-ot :D), спиење и пиење кафе на кеј (како 90% од младите), итн, итн... За некој некогаш да настапи на Олимписки игри треба многу откажување, требаат многу пари, макотрпна работа и нешто што голем дел од спортистите во земјава не го почитуваат... водење спортски живот. Малце недостасуваше да имаме барем 30 спортисти на оваа Олимпијада, ова последново не скина.
Скинати ни за на параолимпијада не сме:D

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Спортски живот?? Спортски живот во Македонија водат двајца Кире Лазаров и Тупурковски штета што вториов е во години инаку ќе го бидеше за фрлање кладиво или диск :D

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.106
Спортски живот?? Спортски живот во Македонија водат двајца Кире Лазаров и Тупурковски штета што вториов е во години инаку ќе го бидеше за фрлање кладиво или диск :D
неможиш така да речиш општо за спортскиот живот..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
неможиш така да речиш општо за спортскиот живот..
А како е имаш чуено за спортки живот кај нас е реткост спортист да го посвети животот за спортот и со тоа и за кариерата, малку се тие што се посветиле и на крајот биле успешни давам пример за Кире Лазаров

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.106
А како е имаш чуено за спортки живот кај нас е реткост спортист да го посвети животот за спортот и со тоа и за кариерата, малку се тие што се посветиле и на крајот биле успешни давам пример за Кире Лазаров
спортскиот живот не значи дека мора да успејш како Кире

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom