Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Стотици милиони евра влегуваат во буџетот од акцизи и даноци на енергенсите. Не мора за струја да кажам колку е само ќе кажам дека речиси со 40% учествуваа акцизата и данокот во цената на нафтените деривати(Македонија не е ислкучок кај некој земји е и поголем тој %) но во Македонија има простор да се намали акцизата и царината за енергенси .Кај нас и да го намалат % на царина и акциза државата ќе ги има исти приливи од акциза и царина како пред неколку години затоа што основицата односно цената на енергенсите е покачена , вака со секое зголемување на пазарната цена на енергенсите за ист % и државата ќарува.
Хехе, весела математика, детска логика користиш.
Сигурен си дека си експерт по економија?

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Сите кукаат за поскапувањето на струјата , а никој ништо не превзема за тоа , и си ги плаќат сметките .. И нормално дека овие на секои 4 месеца ќе опнуваат по 10 % зголемување и ќе го цицаат народот колку што можат ..

Но колку и да поскапе струјата пак нема да плаќаат луѓето што живеат во овие населби и ниту ќе им ја исклучат ниту пак извршител ќе им наплати долг...

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Хехе, весела математика, детска логика користиш.
Сигурен си дека си експерт по економија?
Ако за тебе намалувањето на % на акцизата и царината што го зема државата се намали заради прогресивното растење на цените за дојде во баланс со апсолутната сума што ја земала држава пред да се покачат цените на енергенсите за тебе е весела математика тогаш треба да се вратиш во основно или средно по часови за математика.
А за тоа дали сум експерт или не ќе го прашам утре бордот на директори ако ме прашат зошто ќе кажам ме праша еден заинтересиран форумџија. Чим сум зголемил приходи и сум отворил нови пазари , и сум ја зголемил ефикасноста во компанија ваљда не сум семкар.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ако за тебе намалувањето на % на акцизата и царината што го зема државата се намали заради прогресивното растење на цените за дојде во баланс со апсолутната сума што ја земала држава пред да се покачат цените на енергенсите за тебе е весела математика тогаш треба да се вратиш во основно или средно по часови за математика.
А за тоа дали сум експерт или не ќе го прашам утре бордот на директори ако ме прашат зошто ќе кажам ме праша еден заинтересиран форумџија. Чим сум зголемил приходи и сум отворил нови пазари , и сум ја зголемил ефикасноста во компанија ваљда не сум семкар.
Пази да не завршиш во апс од толку знаење, во последно време многу експерти менуваат Армани одела за пругасти одела со бројка.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Пази да не завршиш во апс од толку знаење, во последно време многу експерти менуваат Армани одела за пругасти одела со бројка.
Ти благодарам за твојата искрена загриженост. И не се секирај си плаќам данок ги почитувам законите на оваа држава и мирно спијам.
П.с Не значи дека сите луѓе што успејале се криминалци, патем типот од твојот аватар ако ти е идол не ти пожелувам иста судбина како него.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ти благодарам за твојата искрена загриженост. И не се секирај си плаќам данок ги почитувам законите на оваа држава и мирно спијам.
П.с Не значи дека сите луѓе што успејале се криминалци, патем типот од твојот аватар ако ти е идол не ти пожелувам иста судбина како него.
Доживеал 75 години, најверојатно го отрула жена му. :D

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Тато плајча ама за кој тато правиш моабет? Едниот тато е богат него исти кур му е дали ке плати 5000 или 7 000 , него со другиот тато шчо праиме што зима 200 евра просечна плата??
А бе на сите ем не ни чини ем чутиме ко пички пред пц само кукаме. Така нештата никогаш нема да се промена. Ете ко не му чини на народо нека излези јавно и јасно и гласно или во ред е му кажаја од партија дека за взима донација че има два кубици дрва од фамилија!?

А

Анноун

Гостин
абе доста плукате , земајте прајте алармот на телефоните да ви звони у 22.00 секој ден , секоја минута е драгоцена :pos:.у 22.00 оклучуваш бојлер и машината за перење , се тушираш у 23.30 , у 00.00 пружиш алишта . кај и да е у 1 ќе си легнеш ако си доволно брз . :pos:

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Не ми треба секс, државата ме е*е секој ден....

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Бар ако глеам на светлата страна на нештата, нема моиве дома да ми викет коа ќе уклучам бојлер пред 1 или после 4ри :D.

Иначе се осеќам ко unlucky Brian,станот во Скопје во кој седев под кирија го сменав за друг стан кај шо немат парно ради високите сметки и сеа вака овие од евн ми возвраќет.

--- надополнето: 2 август 2012 во 08:00 ---
Иначе доста се жалиме по форуми,фејсбуци итнт, да не изиграваме пички(партиски и пријателски) и конечно да излезиме и на дело да ја презентирамe нашата незадоволност.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
reformi vo 100 cekori,, ali ova e 101 cekor, nekoj skoknal

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Сите кукаат за поскапувањето на струјата , а никој ништо не превзема за тоа , и си ги плаќат сметките .. И нормално дека овие на секои 4 месеца ќе опнуваат по 10 % зголемување и ќе го цицаат народот колку што можат ..
кај нас СЕ’ поминува глатко и мирно ,Македонецот нема Г’З да излезе и каже НЕ
нека пробаат во гејлада вакво нешто да протуркаат- ќе ги дигнат у воздух додека трепнат
а и бугарите научиле нешто од јужниве - протестите им зачестија
последниот против поскапувањето на струјата

--- надополнето: 2 август 2012 во 09:13 ---
http://novinite.bg/articles/15740/Nov-protest-zaradi-po-skapiya-tok

Kajgana Shop

На врв Bottom