League of Legends

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Педер. Дота е дота. Ова е ЛоЛ.
Зашо мешате баби и жаби?
Дај кантер и CoD да ги споредуеме сеа само пошо се 2та шутери.
А Prototype 2 е уствари Saints Row The Third?

Тоа се гејмплеј механики, мене ме интересираше како избацувањето на истите придонесуваат за подобрување на гејмплејот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Тоа се гејмплеј механики, мене ме интересираше како избацувањето на истите придонесуваат за подобрување на гејмплејот.
Како? Играј дота па играј лол. На дота прва тепачка асална паѓа после пола саат. На лол у први 10 минути.
Превод? Нема “чеј да се најачам па ќе се тепаме“ муабет со ендлес гриндање и негирање крипови.
Башка има други механики. Brush, summoner spells, masteries, runes...

Секој со својот вкус.
ЛоЛ може да го хејтате изгледот, да ви е “детска“ и не знам шо, али 1000 пати е поигрива од Дота, па колку сака нека е по“добра“ на друго ниво. Ја играм да ми е интересно, не да треба да играм 8 години (колку шо постои дота) за да ги знам сите цаки кои не ништо повеќе од “багови“ и експлоити кои намерно не се тргнати за да остане шмекот на играта.

Дота ти е кантер 1.6. Има лош рекоил, лош баланс на пушки, смешна физика, пуна багови.
дота/кантер експерт ги знае сите тие експлоити и цаки и затоа е “про“ (анимешјн канселинг, фог оф вор фори, denies, јада јада..)

ЛоЛ ти е нова пуцачина шо има само еден мод - детмеч. Измислена е за забава со доза сериозност.
лол експерт ти е човек шо едноставно малце повеќе го користи мозокот од другите, и не трола.
--- надополнето: 1 август 2012 во 01:59 ---

Башка. ЛоЛ не е Дота со променети механики.
ЛоЛ е МОБА со свои механики и свои херои и свои рецепти и свои бла бла многу други ствари.
ЛоЛ не ни сака да е новата дота. Тоа е ХоН муабет.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Во врска со тој турнирот.. да немаш некој по детален инфо? пиши по пп :) имам екипа од СР може да дојде :D
Немам подетален инфо за турнирот. Имаме теоретска можност уште во моментов да го организираме, ама зимски распуст на сите ни звучеше најдобро зошто? Пошо таргет група на лол како игра се луѓе кои имаат обврски поврзани со образование (ег. школо, факултет), као второ во лето пак никој не е дома, или и да е дома не верувам дека сака на летниве „горештини“ да седне и да игра лол. Не викам дека нема да собереме доволно луѓе само што оние кои нема да ги собереме потоа ќе бараат нов турнир во скоро време што најверојатно нема да може да биде направено бидејќи сме премало community во Македонија за да можеме да праиме по 5-6 турнири годишно (сепак Риот се оние кои ги даваат наградите а не ние). Можам да те обавестам единствено дека се очекуваат повредни награди отколку што беше минатиот турнир.
ПС: Инаку доколку СР е Србија тогаш нема да можат да се пријават пошо следниот турнир ќе биде исклучиво македонски.

H

HoT IcE

Гостин
Ме интересира каков е системот за банирање на акаунти? Пред се мислам за ливнување и АФК?
Дали откако ќе добиеш предупредување или бан, ако не ливнеш долго време тие истекуваат или слично?

Член од
17 април 2008
Мислења
393
Поени од реакции
41
Ме интересира каков е системот за банирање на акаунти? Пред се мислам за ливнување и АФК?
Дали откако ќе добиеш предупредување или бан, ако не ливнеш долго време тие истекуваат или слично?
Мислам дека 2-3 игри да ливнеш по ред неможат да те банираат ... Треба да ливнеш повеќе гејмови по ред :)

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Нема врска тоа колку си ливнал по ред.
После секоја партија имаш опција репорт за секој играч. Има репорт за ливер, афк, флејмање, спамање, некомуницирање и слично. Оние играчи кои ке добијат повеке репортови одат на т.н. Трибунал каде што комјунитито ги разгледува нивните партии каде што биле репортувани и одлучува дали ке ги казни или не.

За повеќе информации .. http://euw.leagueoflegends.com/tribunal/

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Зависно од левелот, тип на партија (ранкед, нормал) и кредибилитет (ело, број на изиграни партии и слично) е сеа, оние кои се помал левел можат и само една партија да ливнат и од leaver buster системот да добијат бан, додека овие по „искусниве“ ( :) ) треба да поминат преку трибунал :)
ПС: Јас добив бан по првата изиграна партија у лол :) (мал беше нешо као еден ден, али беше бан)

H

HoT IcE

Гостин
Фала на одговорите, досега немам добиено бан, прашувам поради мое пријателче кое доби бан од 1 ден заради ливнување па ме прашуваше дали тие банови истекуваат.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
ko poranesen dota igrac pocnav da ja igram igrava.. i gledam deka poznavajneto na dota nema ic da mi pomognit vo lol.. citav neso na temava i gledam gi klasificirate vo carry,suport,jungler to e isto ko dota.. a so e razlikata megju mid lane i top lane ?
inace daj ne bidite smesni sporedvite dota legendarna igra od 2002 so LoL koja izleze 2009 pa normalno ke e podobar gejmplejot i grafikata so sakate? ama na strateski plan nemat nikogas da e vo rank so dota..

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
ko poranesen dota igrac pocnav da ja igram igrava.. i gledam deka poznavajneto na dota nema ic da mi pomognit vo lol.. citav neso na temava i gledam gi klasificirate vo carry,suport,jungler to e isto ko dota.. a so e razlikata megju mid lane i top lane ?
inace daj ne bidite smesni sporedvite dota legendarna igra od 2002 so LoL koja izleze 2009 pa normalno ke e podobar gejmplejot i grafikata so sakate? ama na strateski plan nemat nikogas da e vo rank so dota..
На каков стратешки план бе? И двете игри се моба и во двете требаат тактики и планови за да се победи, глеај некој стримови на познативе играчи и ке видиш. И разликата помеѓу мид и топ е што мид најчесато иде ap champion а топ иде некој tanky.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
^ okej normalno deka nemozam od 3-4 partii da svatam zato prasvam :D demek mid najcesto odet casteri a gore carry/tank taka ? i neli imat 2 igri Classic i Dominon so e ova ustvari Dominon ili da go igrate ?

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Немам подетален инфо за турнирот. Имаме теоретска можност уште во моментов да го организираме, ама зимски распуст на сите ни звучеше најдобро зошто? Пошо таргет група на лол како игра се луѓе кои имаат обврски поврзани со образование (ег. школо, факултет), као второ во лето пак никој не е дома, или и да е дома не верувам дека сака на летниве „горештини“ да седне и да игра лол. Не викам дека нема да собереме доволно луѓе само што оние кои нема да ги собереме потоа ќе бараат нов турнир во скоро време што најверојатно нема да може да биде направено бидејќи сме премало community во Македонија за да можеме да праиме по 5-6 турнири годишно (сепак Риот се оние кои ги даваат наградите а не ние). Можам да те обавестам единствено дека се очекуваат повредни награди отколку што беше минатиот турнир.
ПС: Инаку доколку СР е Србија тогаш нема да можат да се пријават пошо следниот турнир ќе биде исклучиво македонски.
СР - Струмица?! :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
86
Поени од реакции
41
^ okej normalno deka nemozam od 3-4 partii da svatam zato prasvam :D demek mid najcesto odet casteri a gore carry/tank taka ? i neli imat 2 igri Classic i Dominon so e ova ustvari Dominon ili da go igrate ?
Тоа доминион е нова мапа, освојуваш тоа круговите и кој тим прв ќе ги изгуби поените ја губи партијата. не е многу играна но ете ајт. Сега скоро излезе и друга мапа, The proving grounds, 5v5 се тепаат во само еден lane - сега за сега е интересна оваа, ама можеш да ја играш само преку custom games..

иначе типично е да се има горе tanky/carry (не мора да биде ни tank ни carry сосема трето, најбитно тука е да ја победиш својата линија), мид иде ap carry, бот идат ad carry со support, и да се има еден jungler. Иако не мора да значи дека секогаш мора да се држиш до овој систем, со добар тим ќе си се регрупирате во зависност од непријателите..

H

HoT IcE

Гостин
Точно, веќе со тие споредби со Дота преку онаквото, никој не ве тера да ја играте ЛоЛ ако не ви се допаѓа и крај.
Јас лично сум убеден и сум се уверил за квалитетот на ЛоЛ, убаво пиша еден член погоре, ЛоЛ е Counter Strike:Source, а Дота е Counter Strike 1.6, и тоа доволно говори, поздрав.
Инаку вчера со пријателчињата игравме против 3 тенка, едниот беше Чо Гат и го нафидале горе ненормално многу и не згази, неможеше да се убие.:pos:

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
abe ne da vi hejtam na temava.. ama nekako vo lol ne doajgat do izraz skillot(igraci so gi imet probano dveve igri ke kazet) ko pojke bazirano na fightoj e.. mn e pobrz gejmplejov i sve naednas se desavat ama aj ke i dajme sansa.. ako ne ke prodozlime so HON :D

Kajgana Shop

На врв Bottom