А Prototype 2 е уствари Saints Row The Third?
Тоа се гејмплеј механики, мене ме интересираше како избацувањето на истите придонесуваат за подобрување на гејмплејот.
Како? Играј дота па играј лол. На дота прва тепачка асална паѓа после пола саат. На лол у први 10 минути.
Превод? Нема “чеј да се најачам па ќе се тепаме“ муабет со ендлес гриндање и негирање крипови.
Башка има други механики. Brush, summoner spells, masteries, runes...
Секој со својот вкус.
ЛоЛ може да го хејтате изгледот, да ви е “детска“ и не знам шо, али 1000 пати е поигрива од Дота, па колку сака нека е по“добра“ на друго ниво. Ја играм да ми е интересно, не да треба да играм 8 години (колку шо постои дота) за да ги знам сите цаки кои не ништо повеќе од “багови“ и експлоити кои намерно не се тргнати за да остане шмекот на играта.
Дота ти е кантер 1.6. Има лош рекоил, лош баланс на пушки, смешна физика, пуна багови.
дота/кантер експерт ги знае сите тие експлоити и цаки и затоа е “про“ (анимешјн канселинг, фог оф вор фори, denies, јада јада..)
ЛоЛ ти е нова пуцачина шо има само еден мод - детмеч. Измислена е за забава со доза сериозност.
лол експерт ти е човек шо едноставно малце повеќе го користи мозокот од другите, и не трола.
--- надополнето: 1 август 2012 во 01:59 ---
А Prototype 2 е уствари Saints Row The Third?
Тоа се гејмплеј механики, мене ме интересираше како избацувањето на истите придонесуваат за подобрување на гејмплејот.
Башка. ЛоЛ не е Дота со променети механики.
ЛоЛ е МОБА со свои механики и свои херои и свои рецепти и свои бла бла многу други ствари.
ЛоЛ не ни сака да е новата дота. Тоа е ХоН муабет.