Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
22 декември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
0
Здраво,

Дали советувате (и практикувате) пауза од Whey и од BCAA??? И колку долго??

И дали додека се прави пауза да се одмори и од тренинзи???

Фала

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Здраво,

Дали советувате (и практикувате) пауза од Whey и од BCAA??? И колку долго??

И дали додека се прави пауза да се одмори и од тренинзи???

Фала
Од Whey и BCAA не ти е потребна пауза, а од тренинзи зависи за каква пауза станува збор.
Ако прашуваш за измеѓу тренинзи, да треба бар секој 2-3 ден пауза да правиш, а ако мислиш на подолга како месец,два не мораш ама можеш 2-6 недели пауза, поголема репарација на телото.

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас го користам ON gold standard и еден од најдобрите и највкусните протеини.Ми остана уште 5-6 кила од него па ќе видиме што ќе правиме :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
За овој протеин90 незнам од каде излезе чудово ама нема ни саглам етикета од него на интернет да се види барем што е по состав. Пишува 9 видови протеин ама какви? Да не се соја, ориз пченица и тн. Ако некој најде некоја информација повеќе нека ја постави на темава.

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Здраво, после вежбање во теретана - за воспалени мускули, какво апче треба да се напијам ?

(Прв ден теретана бев денес)

:D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Здраво, после вежбање во теретана - за воспалени мускули, какво апче треба да се напијам ?

(Прв ден теретана бев денес)

:D
Не треба апче, освен одмор и добар оброк за да ги надокнадиш изгубените резерви во мускулите.

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Не треба апче, освен одмор и добар оброк за да ги надокнадиш изгубените резерви во мускулите.
Ок, затоа што ми рекоа да се напијам апче (а јас заборавам).

Сега не ми текнува како беше Андол, Аналгин .. :unsure:

S

Stef Bachatero

Гостин
За овој протеин90 незнам од каде излезе чудово ама нема ни саглам етикета од него на интернет да се види барем што е по состав. Пишува 9 видови протеин ама какви? Да не се соја, ориз пченица и тн. Ако некој најде некоја информација повеќе нека ја постави на темава.
Прочитав за него на германски и освен тоа што е 90% создава пролив и вкусот бил гаден :)

Дарко Рибарот

Пуштен пуштен,а фактички го кријат..
Член од
15 мај 2012
Мислења
134
Поени од реакции
46
Вежбам од средно втора, констант. Прво 3 пати неделно додека не добив форма, после скратив на еднаш неделно. Нормално времето го исполнувам и со спорт. Немам потреба од протеини.

Моја препорака е што повеќе да бидете активни и што помалце хемија да користите.

S

Stef Bachatero

Гостин
Вежбам од средно втора, констант. Прво 3 пати неделно додека не добив форма, после скратив на еднаш неделно. Нормално времето го исполнувам и со спорт. Немам потреба од протеини.

Моја препорака е што повеќе да бидете активни и што помалце хемија да користите.
Знаеш дека нема храна која не поминува низ хемиски процес за да не биде вкусна и да држи 30 дена.Погледни го само лебот на жито лукс 15 дена ќе стои без ништо да не му е.Кога еден нормален леб трае 3-4 дена макс ако сам си го правиш нормално.Ако викаш така еден бел шеќер поминува повеќе процеси за да биде бел и да е во концентрирана форма.Шеќерната трска има 20-30 % шеќер за да се дојде до 100% треба хемиски процеси и индустрализација.Шеќерот и лебот повеќе контрибуираат за нездрава и небалансирана исхрана отколку протеинот од сурутка или било која хемиска супстанца која викаш.Исто со сурутката ја добиваат од сурутката бипродукт на млеко произведување.Некој ја пијат,јас неможам да ја поднесам има премногу лактоза и ми создава гасови.Многу малку протеин и они го изолираат тоа со хемиски процес,микрофилтрација,јонизација и ред други процеси за да се добие прав што е чист протеин.Тоа е диетски производ не е исхрана и како протеин е непобедлив кога се работи за регенирање мускули и хипертрофија(зголемување на мускул).

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Знаеш дека нема храна која не поминува низ хемиски процес за да не биде вкусна и да држи 30 дена.Погледни го само лебот на жито лукс 15 дена ќе стои без ништо да не му е.Кога еден нормален леб трае 3-4 дена макс ако сам си го правиш нормално.Ако викаш така еден бел шеќер поминува повеќе процеси за да биде бел и да е во концентрирана форма.Шеќерната трска има 20-30 % шеќер за да се дојде до 100% треба хемиски процеси и индустрализација.Шеќерот и лебот повеќе контрибуираат за нездрава и небалансирана исхрана отколку протеинот од сурутка или било која хемиска супстанца која викаш.Исто со сурутката ја добиваат од сурутката бипродукт на млеко произведување.Некој ја пијат,јас неможам да ја поднесам има премногу лактоза и ми создава гасови.Многу малку протеин и они го изолираат тоа со хемиски процес,микрофилтрација,јонизација и ред други процеси за да се добие прав што е чист протеин.Тоа е диетски производ не е исхрана и како протеин е непобедлив кога се работи за регенирање мускули и хипертрофија(зголемување на мускул).
Стеф, бачко, те поштувам и све. Имаш знаење што се тиче темава ама неможев да се воздржам. Немаме ли бе зборови у македонскиот јазик, па мора да си го какаме на овој начин? Е, е, е, е, баш на овој начин се протнаа сите до еден интернационализми (англицизми) у нашиов јазик. Аман.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Со кои движења најмногу се активираат овие два мускули - Trapezius и Deltoid ?

Оф топик еден ,после "бурна ноќ" ,како можеш најбрзо да се исчистиш ,опоравиш ,тоа токсините да ги исфрлиш ? 7 месеци немав пробано алкохол поради здраствени причини и фала богу поминаа па морав да прославам :)

П

Паган-др

Гостин
Бил некој во скоро време да мери бодифет, такви ствари?

Kajgana Shop

На врв Bottom