Од Whey и BCAA не ти е потребна пауза, а од тренинзи зависи за каква пауза станува збор.Здраво,
Дали советувате (и практикувате) пауза од Whey и од BCAA??? И колку долго??
И дали додека се прави пауза да се одмори и од тренинзи???
Фала
Јас го користам ON gold standard и еден од најдобрите и највкусните протеини.Ми остана уште 5-6 кила од него па ќе видиме што ќе правиме
Не треба апче, освен одмор и добар оброк за да ги надокнадиш изгубените резерви во мускулите.Здраво, после вежбање во теретана - за воспалени мускули, какво апче треба да се напијам ?
(Прв ден теретана бев денес)
Ок, затоа што ми рекоа да се напијам апче (а јас заборавам).Не треба апче, освен одмор и добар оброк за да ги надокнадиш изгубените резерви во мускулите.
Прочитав за него на германски и освен тоа што е 90% создава пролив и вкусот бил гаденЗа овој протеин90 незнам од каде излезе чудово ама нема ни саглам етикета од него на интернет да се види барем што е по состав. Пишува 9 видови протеин ама какви? Да не се соја, ориз пченица и тн. Ако некој најде некоја информација повеќе нека ја постави на темава.
Знаеш дека нема храна која не поминува низ хемиски процес за да не биде вкусна и да држи 30 дена.Погледни го само лебот на жито лукс 15 дена ќе стои без ништо да не му е.Кога еден нормален леб трае 3-4 дена макс ако сам си го правиш нормално.Ако викаш така еден бел шеќер поминува повеќе процеси за да биде бел и да е во концентрирана форма.Шеќерната трска има 20-30 % шеќер за да се дојде до 100% треба хемиски процеси и индустрализација.Шеќерот и лебот повеќе контрибуираат за нездрава и небалансирана исхрана отколку протеинот од сурутка или било која хемиска супстанца која викаш.Исто со сурутката ја добиваат од сурутката бипродукт на млеко произведување.Некој ја пијат,јас неможам да ја поднесам има премногу лактоза и ми создава гасови.Многу малку протеин и они го изолираат тоа со хемиски процес,микрофилтрација,јонизација и ред други процеси за да се добие прав што е чист протеин.Тоа е диетски производ не е исхрана и како протеин е непобедлив кога се работи за регенирање мускули и хипертрофија(зголемување на мускул).Вежбам од средно втора, констант. Прво 3 пати неделно додека не добив форма, после скратив на еднаш неделно. Нормално времето го исполнувам и со спорт. Немам потреба од протеини.
Моја препорака е што повеќе да бидете активни и што помалце хемија да користите.
Мислам дека аспиринот го бараш, ама не ти треба апче, верувај.Ок, затоа што ми рекоа да се напијам апче (а јас заборавам).
Сега не ми текнува како беше Андол, Аналгин ..
Стеф, бачко, те поштувам и све. Имаш знаење што се тиче темава ама неможев да се воздржам. Немаме ли бе зборови у македонскиот јазик, па мора да си го какаме на овој начин? Е, е, е, е, баш на овој начин се протнаа сите до еден интернационализми (англицизми) у нашиов јазик. Аман.Знаеш дека нема храна која не поминува низ хемиски процес за да не биде вкусна и да држи 30 дена.Погледни го само лебот на жито лукс 15 дена ќе стои без ништо да не му е.Кога еден нормален леб трае 3-4 дена макс ако сам си го правиш нормално.Ако викаш така еден бел шеќер поминува повеќе процеси за да биде бел и да е во концентрирана форма.Шеќерната трска има 20-30 % шеќер за да се дојде до 100% треба хемиски процеси и индустрализација.Шеќерот и лебот повеќе контрибуираат за нездрава и небалансирана исхрана отколку протеинот од сурутка или било која хемиска супстанца која викаш.Исто со сурутката ја добиваат од сурутката бипродукт на млеко произведување.Некој ја пијат,јас неможам да ја поднесам има премногу лактоза и ми создава гасови.Многу малку протеин и они го изолираат тоа со хемиски процес,микрофилтрација,јонизација и ред други процеси за да се добие прав што е чист протеин.Тоа е диетски производ не е исхрана и како протеин е непобедлив кога се работи за регенирање мускули и хипертрофија(зголемување на мускул).