Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.466
Бербатов ќе си иде у Галата за 7 милиона, не се секирајте ...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Силвио Берлускони, претседателот на Милан изјави:
Ние мора да ja погледнеме сегашната состојба, имаме квалитетни играчи како Пато, Робињо, Боатенг, Ел Шарави и Касано. Ние веќе не можеме да си дозволиме да трошиме како во почетокот на 90-тите години. Ние мора да изградиме голем тим од млади играчи како што прави Барселона.
Јас се сеќавам дека звездениот Милан не започна со купување на скапи играч туку со Малдини, Барези и Костакурта кои се производ на клубот. Во минатото можеа да се купат одлични играчи денес нема такви сите имаат цена поголема отколку што вредат.
Моето семејство плаќа по 50 милиони секоја година.
Денес не можеме да трошиме наши пари за Милан.
Ние не можевме да ја одбиеме понудата на ПСЖ за двајца играчи со тоа ги плативме сметките на компанијата :pos:
Зошто прво ја одбивте понудата за Тиаго Силва и му го продолживте договорот а потоа го продадовте?
Првата понуда беше 46 мил само за Тиаго Силва ни ние бевме цврсто решени да не го продаваме. Потоа стигна понуда заедно со Ибрахимовиќ. Тоа не можевме да одбиеме за 31 годишен играч со огромна плата. Добивме пари со кој ќе може да инвестираме во следните години. Доаѓа финансиските фер плеј и Италијанските екипи оваа сезона трошат многу бидејќи знаат дека од следната година нема да бидат активни на трансфер пазарот.
Ибрахимовиќ и Тиаго Силва. Не сакав да им ги продадам и двајцата на ПСЖ. Леонардо ни достави понуда но ние ја одбивме. Потоа ПСЖ почна да притиска, рационално размисливме и на крај одлучивме да ги продадеме.
Моето срце плаче, убеден дека сеуште имаме многу добри играчи во нападот и не се чувствува недостатокот на Ибрахимовиќ. Ќе пристигнат нови млади играчи. Во одбрана верувам во Aчерби.
Анализа на тимот: Во центарот ние го имаме Aчерби, голем шампион како Јепес иако тој е многу млад отсекогаш играл перфектно, без грешки. Потоа, тука се Бонера и Meксес. (за лев бек трае како посран) :facepalm:
Во средниот ред ги имаме Moнтоливо, Ночерино, Траоре,Фламини, Констант,Амбросини и зад напаѓачите избор ни е Eмануелсон, кој на мене навистина ми се допаѓа, таму може да бидат Монтоливо, а ги имаме и Боатенг, Касано и Робињо. Ќе се воведат две екипи вкупно 22 играчи, плус третиот голман, Мунтари и Страсер, кои сега се недостапни. Имам доверба во нив и знам дека ќе имаме добра сезона, а со тоа осигурувајќи се дека ќе привлечат млади таленти.
Во Италија постои криза поголема отколку во другите земји. Тимови кои трошат пари на други инвеститори како што се Арапите и Русите но тие ќе се соочат со фер плеј. Ова е последна година во која некој клуб може да плати толку пари за фудбалери. Астрономските трансфери нема да бидат возможни во иднина.
Странски инвеститори во Милан? "Можеби, можеби ... Секој што сака да му даде поддршка на Милан би било убаво, но за доброто на нашиот тим кој секогаш е во нашите срца и во нашата земја не сакам да го водат странци.
Порака до фановите: Милан порано беше познат како клуб кој се наоѓаше на највисоко ниво, но никој не може да остане таму засекогаш.
Се сетив кога и во каква ситуација го добив овој тим, тој никогаш немаше да може да го освои ова што го освои со мене. Тимот го задржа својот карактер и име. Во 1986 год, а следните две години освоивме скудето, супер куп и лига на шампиони. Сега сум претседател со најголем број титули (29). Не значи дека колку повеќе трошиш толку повеќе ќе освојуваш. Видете го Абрамович колку пари потроши, а дури годинава освои лига на шампиони.
berlusconi_milan.jpg

Кака. "Тој сеуште е во нашите срца и како фудбалер и како личност. Не знам како стоат работите не сум се слушнал со Галијани, но не ја исклучувам можноста тој да се врати. Постојат играчи кои ја одбележаа историјата на Милан, Кака е сигурно една од нив.
Важноста на името на клубот: Тоа е еднo од најпознатите Италијански имиња во светот. Милан е најуспешен тим во светот и ние имаме намера да се задржиме тој статус.
9 и 10 новите броеви на Пато и Боатенг: Пато е голем стрелец, бројот му се вклопува совршено. Требаше да биде најдобар, за жал неговиот талент неможеше да се користи во минатата сезона. Боатенг е центар на него повеќе ќе му одговара бројот 9, но ние му ја дадовме 10 за да биде како Џани Ривера кој исто така може да биде одличен стрелец. Ги сакам овие две бројки на рамениците Пато и Боатенг.
За трансфер пазарот. Ние идентификувавме неколку играчи, но ако нивните клубови ги оценуваат повеќе отколку што вредат не можеме да ги земеме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Бербатов ќе си иде у Галата за 7 милиона, не се секирајте ...
Marli znae povise za Mancester nego mene :D Propadnaa so Galatasaray pregovorite, Milan i PSG sega pregovaraat so Emil Danchev.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.466
Ilumious
Добро бе, не глеаш дека се обидуем да ги разведрим малу :icon_lol:

Миланез одма лајк ми стае, да напишев и Кака дека е скоро готово у Милан никот у Марли ќе си го променеше :pos:

Мора на атмосферата у фан клубов некој да работа :D

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
berlusconi normalen li e ziti mene? Kje sme stanale kako barselona? Koja barselona be cela sezona didac e u espanyol,de sciglio dreme na klupa,merkel daden na pozajmica, el sharaawy edvaj 15 utakmici odigra. Od druga strana kupuvame igraci nad 25 godini, so takvi li kje gradime idnina?
A i kolku shto me pamti memorijata barca u poslednite 5-6 godini se potepaa od frlanje pari, ne tolku kako city,chelsea ili psg, ama sepak. Ibrahimovic,Dani Alves,Mascherano,Fabregas,Sanchez,Chigrinsky,David Villa - site ovie im se kupeni za nad 25 milioni (nekoi duri i nad 40 milioncinja idat). Da ne zboram za Keita,Yaya Toure,Milito,Henry,Jordi Alba i kompanija koi se kupeni za pod 20 milioni. Znaci u poslednite 5-6 godini samo klucnite igraci od sredinata + puyol im se izlezeni od shkolata, drugoto(85%) se e kupeno.
na kraj kraeva barca i ne e tolku bitna, pobitna e poentata - deka treba da se vlozuvaat pari u mladi igraci za da stane milan kako sto e sega barca ili real, a ne da se kupuvaat otfrleni 28,29 godisnjaci koi se nadvor od forma, i od niv samo imeto ostanuva a igrite sprotivno pokazuvaat. Drugo, golemite klubovi ne gi mavaat svoite najgolemi dzvezdi, tuku naprotiv gi zadrzuvaat do kraj na kariera (za razlika od milan) .

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.491
Поени од реакции
14.935
Знам дека ќе звучи арогантно, но повеќето немате појма што е тоа фудбал, а да не збориме за работи поврзани со клубот! ;)

Пцујте ме, што сакате правите, но тоа е вистина. Расмислувањата не ви напреднале од емотивна реакција од рана тинејџерска фаза. Гледате површно, без анализа, без размислување, а и мислите дека се е лесно и едноставно. Демек работите се прости како цепање дрва, сите знаете што треба да се направи, само тие што се задолжени за тоа не знаат.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Знам дека ќе звучи арогантно, но повеќето немате појма што е тоа фудбал, а да не збориме за работи поврзани со клубот! ;)

Пцујте ме, што сакате правите, но тоа е вистина. Расмислувањата не ви напреднале од емотивна реакција од рана тинејџерска фаза. Гледате површно, без анализа, без размислување, а и мислите дека се е лесно и едноставно. Демек работите се прости како цепање дрва, сите знаете што треба да се направи, само тие што се задолжени за тоа не знаат.
drugar, ova se povekje emocii shto se iskazuvaat otkolku analizi. Nikoj nemoze da predvidi shto kje se sluci. Zborime kako stojat MOMENTALNO rabotite. NIkad nemozes da znaes, mozebi nikoj nema da se povredi ovaa sezona, mozebi u juve pirlo i marchisio ligamenti kje skinat. Mozebi kje kuupat nekoj za 1 milion i za 4 godini kje izleze messi od nego. You never know, zatoa e i debatata da se razmenat mislenja. A moe mislenje ne e bas pozitivno. Zavisi kakvi ni se celite za sezonata. Ako ni e 2ro mesto u serie a i pominuvanje grupi u LS prioritet ondak nemora nikoj da se donese - kje se postigne toa i bez nekoj golem finansiski vlog. Ama nemaat site isti ocekuvanja.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Од една страна гледам дека е свесен за квалитетот на скапите играчи, не сака да фрла пари за некои што не вредат толку и дека сака да изгради играч по вкус на тренерот. Погледните ги Дортмунд сите играчи им се таленти од неколку милиони, досега за никој не дадоа 30-40 мил. Кагава е купен за 350.000 евра од еден непознат клуб, а од следна сезона ќе е звезда и вода може да му носат оние играчи од 50 мил. Манчестер го зема за сосема реална цена, да беше друг лаком клуб ќе бараа дупло повеќе. ;)

Со изјавата сака да каже дека ќе зима таленти, играчи во кој има иднина.
Пример имате за Ел Шарави играч во кој се сигурни дека навистина ќе го биде и дадоа 12 мил + Меркел ( 7-8 мил). За 14 годишно дете пола милион. Меркел не се покажа добро и го продадоа.
Убаво си кажа дека не е се во парите. Зошто сега да фрлат 100 мил за некои а да завршиме 6 место како Челзи?

И Сити се утепаа од трошење и во ЛШ испаднаа од Наполи кој едвај троши 20 мил за играчи, а во Премиер лигата мораше сомнително да освоат во последна минута.
Челзи после толку трошење освои ЛШ со многу голема среќа.
Реал на толку трошење после 4 години освоиja титула во Шпанија, a ЛШ се мачат веќе 10 години.
Ако е точно тоа дека фер плејот ќе се применува од следна сезона ќе видеме дали цената за некои недокажани деца кој дадат 10 гола на клубови од долниот дел на табелата во Француска лига ќе е 40 мил. ;)
Сме имале 16 годишен Босанец, Андреј Модиќ и го сметале за голем талент.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
ОФИЦИЈАЛНО:Дидач Вила на позајмица во Валенсија.:facepalm:
Ако добро разбрав,се работи за позајмица со можност за откуп на договорот за 3,5 милиони на крајот од сезоната. За позајмицата ќе платат 800,000 евра.
Иста зделка направија и со Таиво, црепот денеска потпишал со Динамо Киев a Украинците ќе платат 500,000 евра за неговото позајмување,а откупување на договорот ќе ги чини 2 милиони на неколку рати.

Значи за левата бековска позиција имавме неколку опции:
-задржување на минатогодишните бекови (АНТЕ,МЕСБАХ)
-враќање на ДИДАЧ
-купување на нов лев бек

А ние како и секогаш ја избираме најефтината(првата) варијатна.:tapp:

Епа ај на здравје после ова едно е јасно,комплетирана е левата бековска позиција(АНТЕ,МЕСБАХ):icon_lol:.Ќе газаме

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
ОФИЦИЈАЛНО:Дидач Вила на позајмица во Валенсија.:facepalm:
Ако добро разбрав,се работи за позајмица со можност за откуп на договорот за 3,5 милиони на крајот од сезоната. За позајмицата ќе платат 800,000 евра.
Иста зделка направија и со Таиво, црепот денеска потпишал со Динамо Киев a Украинците ќе платат 500,000 евра за неговото позајмување,а откупување на договорот ќе ги чини 2 милиони на неколку рати.

Значи за левата бековска позиција имавме неколку опции:
-задржување на минатогодишните бекови (АНТЕ,МЕСБАХ)
-враќање на ДИДАЧ
-купување на нов лев бек

А ние како и секогаш ја избираме најефтината(првата) варијатна.:tapp:

Епа ај на здравје после ова едно е јасно,комплетирана е левата бековска позиција(АНТЕ,МЕСБАХ):icon_lol:.Ќе газаме

ante ќе распали сезонава :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Од една страна гледам дека е свесен за квалитетот на скапите играчи, не сака да фрла пари за некои што не вредат толку и дека сака да изгради играч по вкус на тренерот. Погледните ги Дортмунд сите играчи им се таленти од неколку милиони, досега за никој не дадоа 30-40 мил. Кагава е купен за 350.000 евра од еден непознат клуб, а од следна сезона ќе е звезда и вода може да му носат оние играчи од 50 мил. Манчестер го зема за сосема реална цена, да беше друг лаком клуб ќе бараа дупло повеќе. ;)

Со изјавата сака да каже дека ќе зима таленти, играчи во кој има иднина.
Пример имате за Ел Шарави играч во кој се сигурни дека навистина ќе го биде и дадоа 12 мил + Меркел ( 7-8 мил). За 14 годишно дете пола милион. Меркел не се покажа добро и го продадоа.
Убаво си кажа дека не е се во парите. Зошто сега да фрлат 100 мил за некои а да завршиме 6 место како Челзи?

И Сити се утепаа од трошење и во ЛШ испаднаа од Наполи кој едвај троши 20 мил за играчи, а во Премиер лигата мораше сомнително да освоат во последна минута.
Челзи после толку трошење освои ЛШ со многу голема среќа.
Реал на толку трошење после 4 години освоиja титула во Шпанија, a ЛШ се мачат веќе 10 години.
Ако е точно тоа дека фер плејот ќе се применува од следна сезона ќе видеме дали цената за некои недокажани деца кој дадат 10 гола на клубови од долниот дел на табелата во Француска лига ќе е 40 мил. ;)
Сме имале 16 годишен Босанец, Андреј Модиќ и го сметале за голем талент.
кагава е земен за малце пари пошто е земен од јапонија!
исто така и хулк е од јапонија земен. али секако дека има ризик во тие играчи.
а и милан не е тим како борусија дортмунд за да ризикува со млади недокажани таленти - и виудез за негови години растурал у уругвај па видовме шо напраи у милан!
милан неможе да се ослонува и да се надева на некои јапанци и тоа да бидат главните трансфери!

манчестер го зема за 19 милиони пошто имаше уште една година од договорот! и кога си толку неупатен и залутан зошто се мешаш сегде? стварно не те разбирам!

далеку е меркел од таа вредност. он ако вреди толку, тогаш шарави вреди нешто повеќе од 25 милиона.

споредбиве ти се лудница!
и кажи ми кое недокажано дете од француски клуб во долниот дел од табелата "вреди" 40 милиона?

:facepalm:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Месбах има шанси да го дадат на Марсеј за Николас. :icon_lol:Подобро Де Шиљо ќе го играам таму отколку некој како Досена да донесат. :pipi:
Лош потег е овоа со позајмиците барем еден да продадеа целосно. Вака може да ни ги вратат со скршена нога како Страсер и после треба да ги лечиме и им бараме друг клуб. :tapp:

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
ако толку не ти се сфиѓа тимот пошо глеам само јадеш трици како сме биле катастрофа иди навивај за ПСЖ тие се ПОЈАКИ ОД НАС...
немој да бидеш смешен колку што си лош познавач на фудбалот

не навијам за појаки или послаби, навијам за тој што си навијам
и да, ако не ти е убав животот у македонија - исели се !
според твојава логика никој за ништо не треба да се буни у македонија и да си остави така све да си тече, а ако се побуни за нешто да се иселе од државава
абе ајде, патетико!

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
немој да бидеш смешен колку што си лош познавач на фудбалот

не навијам за појаки или послаби, навијам за тој што си навијам
и да, ако не ти е убав животот у македонија - исели се !
според твојава логика никој за ништо не треба да се буни у македонија и да си остави така све да си тече, а ако се побуни за нешто да се иселе од државава
абе ајде, патетико!
НАВИВАМ....од шо толку го познаваш фудбалот дури и межаш 2 неповрзани работи ... Ова следново е твој цитат: бонбонера, а свесен си дека ночерино и монтоливо никогаш нема да бидат пирло и роналдињо?
Ночерино имаше боље сезона од сите заедно дур роналдињо беше во милан и боље сезона од последните 3 сезони на пирло дур беше во милан и ти пак плукаш по него...Ете колку си ти трагчен од шо не го познаваш фудбалот... :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
кагава е земен за малце пари пошто е земен од јапонија!
исто така и хулк е од јапонија земен. али секако дека има ризик во тие играчи.
а и милан не е тим како борусија дортмунд за да ризикува со млади недокажани таленти - и виудез за негови години растурал у уругвај па видовме шо напраи у милан!
милан неможе да се ослонува и да се надева на некои јапанци и тоа да бидат главните трансфери!

манчестер го зема за 19 милиони пошто имаше уште една година од договорот! и кога си толку неупатен и залутан зошто се мешаш сегде? стварно не те разбирам!

далеку е меркел од таа вредност. он ако вреди толку, тогаш шарави вреди нешто повеќе од 25 милиона.

споредбиве ти се лудница!
и кажи ми кое недокажано дете од француски клуб во долниот дел од табелата "вреди" 40 милиона?

:facepalm:
Нема ризик со нив евтини се. Поголем ризик е да земеш 20 годишен за 40 мил. Милан не е Барселона, Милан не е Дортмунд кои сме Чезена да собираме стари играчи?
Се виде колку е добар Керол за таа цена, сакате ли такви играчи да зимаат? Не од долниот дел на табелата туку играч што дал 10 гола на тимови од дното па сега вреди 40 мил. Подобро прочитај па цитирај. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom