Силвио Берлускони, претседателот на Милан изјави:
Ние мора да ja погледнеме сегашната состојба, имаме квалитетни играчи како Пато, Робињо, Боатенг, Ел Шарави и Касано. Ние веќе не можеме да си дозволиме да трошиме како во почетокот на 90-тите години. Ние мора да изградиме голем тим од млади играчи како што прави Барселона.
Јас се сеќавам дека звездениот Милан не започна со купување на скапи играч туку со Малдини, Барези и Костакурта кои се производ на клубот. Во минатото можеа да се купат одлични играчи денес нема такви сите имаат цена поголема отколку што вредат.
Моето семејство плаќа по 50 милиони секоја година.
Денес не можеме да трошиме наши пари за Милан.
Ние не можевме да ја одбиеме понудата на ПСЖ за двајца играчи со тоа ги плативме сметките на компанијата
Зошто прво ја одбивте понудата за Тиаго Силва и му го продолживте договорот а потоа го продадовте?
Првата понуда беше 46 мил само за Тиаго Силва ни ние бевме цврсто решени да не го продаваме. Потоа стигна понуда заедно со Ибрахимовиќ. Тоа не можевме да одбиеме за 31 годишен играч со огромна плата. Добивме пари со кој ќе може да инвестираме во следните години. Доаѓа финансиските фер плеј и Италијанските екипи оваа сезона трошат многу бидејќи знаат дека од следната година нема да бидат активни на трансфер пазарот.
Ибрахимовиќ и Тиаго Силва. Не сакав да им ги продадам и двајцата на ПСЖ. Леонардо ни достави понуда но ние ја одбивме. Потоа ПСЖ почна да притиска, рационално размисливме и на крај одлучивме да ги продадеме.
Моето срце плаче, убеден дека сеуште имаме многу добри играчи во нападот и не се чувствува недостатокот на Ибрахимовиќ. Ќе пристигнат нови млади играчи. Во одбрана верувам во Aчерби.
Анализа на тимот: Во центарот ние го имаме Aчерби, голем шампион како Јепес иако тој е многу млад отсекогаш играл перфектно, без грешки. Потоа, тука се Бонера и Meксес. (за лев бек трае како посран)
![Facepalm :facepalm: :facepalm:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/emot/facepalm.gif)
Во средниот ред ги имаме Moнтоливо, Ночерино, Траоре,Фламини, Констант,Амбросини и зад напаѓачите избор ни е Eмануелсон, кој на мене навистина ми се допаѓа, таму може да бидат Монтоливо, а ги имаме и Боатенг, Касано и Робињо. Ќе се воведат две екипи вкупно 22 играчи, плус третиот голман, Мунтари и Страсер, кои сега се недостапни. Имам доверба во нив и знам дека ќе имаме добра сезона, а со тоа осигурувајќи се дека ќе привлечат млади таленти.
Во Италија постои криза поголема отколку во другите земји. Тимови кои трошат пари на други инвеститори како што се Арапите и Русите но тие ќе се соочат со фер плеј. Ова е последна година во која некој клуб може да плати толку пари за фудбалери. Астрономските трансфери нема да бидат возможни во иднина.
Странски инвеститори во Милан? "Можеби, можеби ... Секој што сака да му даде поддршка на Милан би било убаво, но за доброто на нашиот тим кој секогаш е во нашите срца и во нашата земја не сакам да го водат странци.
Порака до фановите: Милан порано беше познат како клуб кој се наоѓаше на највисоко ниво, но никој не може да остане таму засекогаш.
Се сетив кога и во каква ситуација го добив овој тим, тој никогаш немаше да може да го освои ова што го освои со мене. Тимот го задржа својот карактер и име. Во 1986 год, а следните две години освоивме скудето, супер куп и лига на шампиони. Сега сум претседател со најголем број титули (29). Не значи дека колку повеќе трошиш толку повеќе ќе освојуваш. Видете го Абрамович колку пари потроши, а дури годинава освои лига на шампиони.
Кака. "Тој сеуште е во нашите срца и како фудбалер и како личност. Не знам како стоат работите не сум се слушнал со Галијани, но не ја исклучувам можноста тој да се врати. Постојат играчи кои ја одбележаа историјата на Милан, Кака е сигурно една од нив.
Важноста на името на клубот: Тоа е еднo од најпознатите Италијански имиња во светот. Милан е најуспешен тим во светот и ние имаме намера да се задржиме тој статус.
9 и 10 новите броеви на Пато и Боатенг: Пато е голем стрелец, бројот му се вклопува совршено. Требаше да биде најдобар, за жал неговиот талент неможеше да се користи во минатата сезона. Боатенг е центар на него повеќе ќе му одговара бројот 9, но ние му ја дадовме 10 за да биде како Џани Ривера кој исто така може да биде одличен стрелец. Ги сакам овие две бројки на рамениците Пато и Боатенг.
За трансфер пазарот. Ние идентификувавме неколку играчи, но ако нивните клубови ги оценуваат повеќе отколку што вредат не можеме да ги земеме.