Тенис, Лондон 2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.978
Поени од реакции
116.659
Ne mozev da go gledam mecot megu Roger i Benetau ali spored rezultatot rutinirano bilo. Rekov deka Roger ima golem pritisok bidejki samo ovaa titula mu fali vo karierata, mislev deka ke go drzi i 2ro kolo pritisokot ali ocigledno go nadminal i toa ubavo. Mislam deka nema koj da go spreci do finale Roger. E tamu ako igra so Novak nisto nema da se znae, a ako e pak so Marej ke si ja osvoi i prvata zlatna medalja bez problemi.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Ви реков ли дека Федерер не игра два лоши натпревари поред! , одиме понатаму.
Кога почнуваат натпреварите во двојки, мислам ќе бидат многу интересни:vozbud:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.994
Поени од реакции
16.438
Новак/Троицки испаднаа во првото коло во двојки, поразени беа од Брунстром/Линштед од Шведска.

Во 19 часот би требало да стартува мечот Вавринка/Федерер - Соеда/Нишикори.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Новак/Троицки испаднаа во првото коло во двојки, поразени беа од Брунстром/Линштед од Шведска.

Во 19 часот би требало да стартува мечот Вавринка/Федерер - Соеда/Нишикори.
нема ништо колку што можам да видам сега...
edit - само што почна

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
E од кога го немам видено Федерер во двојки да игра тенис, интересно е да се види и тој аспект од неговата кариера, како се однесува со партнерот , како се договараат со партнерот пред секој поен се гледа дека тој е главниот , кога топчето оди во аут извикува аут за да не игра Вавринка, и исто така добар е на мрежа (нешто што е многу важно во дубл), имаше некои атрактивни поени во натпреваров, но сепак малку повеќе се намачија Федерер и Вавринка со јапонциве.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Не знам оти така се ориентираш на тој меч од Вимблдон, ама Федерер никогаш не одиграл два лоши меча во серија, прво коло изваде жива глава против Фаља, сигурно и со овој не планираше истото да го прај.
Федерер изигра одлично, на висина на задачата, онолку колку што е потребно за да се добие Бенето, играч кој не е од самиот врв на АТП листата.
Каков тренер, какви бакрачи, Федерер оваа година мислам дека ја одигра без тренер, а една од најдобрите во кариерата му е.
На Вимблдон кога губеше 0-2 од Фаља, се врати, победи 3-2. Следното коло беше на работ од влегување во петти сет, против Бозолјац, победи 3-1.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
E од кога го немам видено Федерер во двојки да игра тенис, интересно е да се види и тој аспект од неговата кариера, како се однесува со партнерот , како се договараат со партнерот пред секој поен се гледа дека тој е главниот , кога топчето оди во аут извикува аут за да не игра Вавринка, и исто така добар е на мрежа (нешто што е многу важно во дубл), имаше некои атрактивни поени во натпреваров, но сепак малку повеќе се намачија Федерер и Вавринка со јапонциве.
Нели му пречи не Федерер да игра и двојки ? Зошто не се фокусира само на поединечните натпревари ? Дали има намера и на двојки да постигне некој резултат ?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.994
Поени од реакции
16.438
Нели му пречи не Федерер да игра и двојки ? Зошто не се фокусира само на поединечните натпревари ? Дали има намера и на двојки да постигне некој резултат ?
Го брани златото од Пекинг :)

А

Анноун

Гостин

Запри дожду , срцето Гергес да си го гледам :pipi:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Нема ни една утакмица на централен, шо е проблемот знае некој ? Нели се затвараше ? Кои други денес играат на централен освен Ѓоковиќ-Родик ?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.978
Поени од реакции
116.659
Добро бе, ја не знам како може луѓево да живеат во Англија. Да ти се намочам во земјата, врне 24/7, не знам што живот имаат луѓето таму. Човек не може на раат тенис да гледа, врне ненормално многу, затоа и ме нервира Вимблдон. Као турнир немам ништо против, ама коа ќе ми текне дека секоја година поради дождови има само одложување на мечевите ми се одмилува животот. Златен АО...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Добро знаат дека преку кур ни го носат, знаат дека им врне нон стоп, дај најди некое решение...:facepalm:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Добро бе, ја не знам како може луѓево да живеат во Англија. Да ти се намочам во земјата, врне 24/7, не знам што живот имаат луѓето таму. Човек не може на раат тенис да гледа, врне ненормално многу, затоа и ме нервира Вимблдон. Као турнир немам ништо против, ама коа ќе ми текне дека секоја година поради дождови има само одложување на мечевите ми се одмилува животот. Златен АО...
Дали си свесен каков ноќен живот има во Лондон? who cares about fucking rain :D

Иначе AO од поглед на организација е добар, ама подлогата е најлоша што постои, ултра споро е поен не се зима......поспоро е од RG озбилно, и тоа видно поспоро...ужас!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.850
Поени од реакции
12.350
Море со задоволство би живеел таму. Ладничко, свежо па и дождливо (ме нервира дождот ама јебига) супер би било за разлика од овие 40+ степени овде

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom