Дежурна Ординација! #2

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
I jas imam problemi so nego i znam kako ti e :( Zemi pij mleko, toa pomaga mnogu i caj od kamilica, ako ne ti pomogne od ranitidinot i cajot, odi na lekar ke ti stavat inekcija od spasmeks + ranitidin mislam bese, ke spadne bolkata. Dosta pati imam trcano na dezuren i jas, znam deka e neprijatno :(
tocno eve snosti ispiv casa mleko i mi se podobri sostojbata i eve pred pola saat pak ispiv nesto casa casa ipol i eve podobro mi e

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Да ве прашам дали може од мала повреда на врат да имаш вртоглавица ?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Си напраив беља. Листовите на нозете ми беа воспалени од тренинг и се намачкав со една розова маст што случаjно jа наjдов дома, на неjзе пишува дека е за болки во мускулите, има на сликата коњ и пишува дека има екстракт од чили пиперка. Првите 10 мин. беше океj ми го излади местото ама после тоа... долниве екстремитети ми се запалиjа, се потат цело време, ладна вода и мраз не помагаат и осеќам како да ми горат, ко со запалка некоj намерно да ги гори. Како да го редуцирам ефектов од мастот во што пократок рок оти ќе цркнам?

Член од
30 јануари 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
pomaga li aloe vera pri reumatski artritis i koj vid,imam slusnato deka ima povekje ?? hitno mi treba mislenje.

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Некој чул за летниот грип деновиве? 31ви Јули а ја измрзнат.. any help?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Некој чул за летниот грип деновиве? 31ви Јули а ја измрзнат.. any help?
Без лекови трае една недела, со лекови 7 дена :D
Многу течности, чај, парацетамол за спуштање температура, лесна храна и одмор.
Ако температурата не ти се спушта подолго од два дена, треба да одиш на доктор да провери да не се накалемила и некоја бактериска инфекција.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Лек за побрзо минување на рана и како да ја спречам потоа лузната од истата?:)

К

Кнез Мишкин

Гостин
Масло од невен и кантарион. :)
--- надополнето: 31 јули 2012 во 12:15 ---
tocno eve snosti ispiv casa mleko i mi se podobri sostojbata i eve pred pola saat pak ispiv nesto casa casa ipol i eve podobro mi e
Јас имам проблеми со желудник едно добри 5-6 години, бев на снимање и слично пиев терапија, испитував хеликобактери и све остало, после ми рекоа да пијам од време на време чај од кантарион и чај од невен и најмногу сум задоволен од нив. Пробај прво со природни продукти, како што ти кажаа млеко, пробај со чаевите може ќе ти помогнат. Најважно е кога ќе приметиш дека некој продукт ти пречи, исфрли го од исхраната, намали цигари и не пропуштај доручек. :)

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Ако нема се сечено или нагазено нешто не ќе е. А и нема проблем со голтање. А на лекар секако ќе оди.
Не може да е недостаток на калциум, моментна алкалоза, or something?

С

сашенко

Гостин
Колку време после лекови може да се пие алкохол? Не верувам дека би имал проблем ама сабајлево пиев некои капсули за стомак ми ги дадоа Lanzul па да си прашам за секој случај

Б

Бат Елохим

Гостин
Маст contratubex или јомелоб. Лично мислам дека јомелоб е подобра. Инаку имам искуство со двете. :)
Контратубекс ми ја препорачуваа сите од хирурзи до општи лекари, ама според мене или немаше ефект или не ја втривав убаво...

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Маст contratubex или јомелоб. Лично мислам дека јомелоб е подобра. Инаку имам искуство со двете. :)
Контратубекс ми ја препорачуваа сите од хирурзи до општи лекари, ама според мене или немаше ефект или не ја втривав убаво...
Е. и за контратубекс сакав да прашам, ја користев чат пат таа маст после операцијата, ваљда ќе помогне и сеа :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Колку време после лекови може да се пие алкохол? Не верувам дека би имал проблем ама сабајлево пиев некои капсули за стомак ми ги дадоа Lanzul па да си прашам за секој случај
24/48 часа :)

Член од
3 јуни 2010
Мислења
93
Поени од реакции
9
Имам расекотина над левото око( не е на очниот капак) која ми мине преку веѓа. Одделената кожа т.е. парче цело ми беше вратено назад, зашиено со конци. Докторот што ја правеше операцијата (зафатот) беше пластичен хирург. Сега ме интересира која е најдобрата опција за да остане што помалку лузна. Дали гелови некои, маст, кантарион или камилица. Дали може да се топи местото, да се бањам на море , и како треба да се штитам од сонце(да се изложувам или не). Би се советувал со докторот кој ме ,,закрпи,, али тоа се случи во Турција додека бев на одмор така да неможам да контактирам со него. Ако некој знае или има некој совет или има поминато низ исто нека ми помогне.

Kajgana Shop

На врв Bottom