Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Barem vo kratki crti od kade dase zapocne so steluvanjeto....nekade procitav deka treba dase krenat ler gasta do toj stepen da mrda trkaloto ama dane vrti samo da mrda...e sega dase zatvori smesata i poleka dase odvrtuva i kade trkaloto ke pocne da vrti tuka e najdobro i dase namali togas ler gasta...
e sega vo filterot za vazduh vnatre ima edna plastika kako cevce skoro do pola filter pa mi rekoa daja izvadam za podobro da vlaga vozduh vo filterot ????daja trgnam ili ne ????
сеат од кар клуб? знам дека го реши проблемов...

значи и за други е ист муабетот.. цевчето пластично што е во филтерот ВАДЕТЕ ГО, ке добиете на снага... после штеловајте карбурација...

Ceaser Milan за 350 евра тешко дека ќе најдеш саглам скутер (читај не-паднат) макар бил и најкинез а и да најдеш ќе е некој пред ремонт и секој ден ќе се чудиш зошо не пали :)
Ако бараш мотор колку да ти врши работа за 350 евра разгледај томовчиња, бар ќе се убиеш од возење и ќе знаеш дека е саглам машина.

сеат од кар клуб? знам дека го реши проблемов...

значи и за други е ист муабетот.. цевчето пластично што е во филтерот ВАДЕТЕ ГО, ке добиете на снага... после штеловајте карбурација...
inaku na koe cevce mislis ?

Ceaser Milan за 350 евра тешко дека ќе најдеш саглам скутер (читај не-паднат) макар бил и најкинез а и да најдеш ќе е некој пред ремонт и секој ден ќе се чудиш зошо не пали :)
Ако бараш мотор колку да ти врши работа за 350 евра разгледај томовчиња, бар ќе се убиеш од возење и ќе знаеш дека е саглам машина.

Да да, се предомислив читајќи ги коментариве. Наредна сезона ќе си земам ново скутерче, некое Бенели, знам прв ќе го возам и не му ја мислам за поправки неколку години.

Поздрав и фала ви на сите за советите.

Vidov deka ima pojche modeli na Gianelli auspuh kazhete mi koj e najdobar za Aprilia SR 50 i kolku pojche che mi troshi ako klam takov !?

I ushte neshto... koj ima aprilia i koj znaj neka mi kazhi dali neshto i shteti na vespata ako ja vozam skros dur da mi izgasni za benzin ... oti slushav deka vnatre imalo nekoja pumpa i ne chinelo da bidi na suvo mozhela da pregori koj ima iskustvo neka mi kazhi

I ushte neshto... koj ima aprilia i koj znaj neka mi kazhi dali neshto i shteti na vespata ako ja vozam skros dur da mi izgasni za benzin ... oti slushav deka vnatre imalo nekoja pumpa i ne chinelo da bidi na suvo mozhela da pregori koj ima iskustvo neka mi kazhi
Никако да ја возиш додека ти згасни, НИКАКО!!!
Ко ке ти остане на 1 цртичка пред да светни одма дополни (има внатре 2 литри тогаш)

имам пиаџо енерџи,на ново земено,изваден граничник...и некако споро ми е,сам иде 70-72,а со 2ца мн спор...што е проблемот ?

Имаш граничник на вариатор мислам (една шајбна) и на ауспух (треба да се сече еден дел)

незнам за другиов ? на сервис прават тоа ? пошо ми кажаа дека извадиле граничник,тој на прв сервис што се прави...

незнам за другиов ? на сервис прават тоа ? пошо ми кажаа дека извадиле граничник,тој на прв сервис што се прави...
Најверојатно знаат, сигурно не им си прв на кој што му вади граничници :)
Тркни до сервис понеделник и прашај. Не знам колку е топ спид на пиаџото мада мислам 72-3 би требало да биде максимална. Едино што знам е дека Априлии и Џилери фабрички нечепнати одат 85.

Најверојатно знаат, сигурно не им си прв на кој што му вади граничници :)
Тркни до сервис понеделник и прашај. Не знам колку е топ спид на пиаџото мада мислам 72-3 би требало да биде максимална. Едино што знам е дека Априлии и Џилери фабрички нечепнати одат 85.
ок е таа брзина,ама со двајца е многу споро...спор старт има,а сам лета...

ок е таа брзина,ама со двајца е многу споро...спор старт има,а сам лета...
Нормално е да е побавен со двајца, зависи и колку тежи тој другиот, априлијата моја со двајца (јас 80кг и девојками 50тина) е по тромова на старт (за едно 20% послабо од сам) ама крајната е пак 80+

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom