Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Barem vo kratki crti od kade dase zapocne so steluvanjeto....nekade procitav deka treba dase krenat ler gasta do toj stepen da mrda trkaloto ama dane vrti samo da mrda...e sega dase zatvori smesata i poleka dase odvrtuva i kade trkaloto ke pocne da vrti tuka e najdobro i dase namali togas ler gasta...
e sega vo filterot za vazduh vnatre ima edna plastika kako cevce skoro do pola filter pa mi rekoa daja izvadam za podobro da vlaga vozduh vo filterot ????daja trgnam ili ne ????
сеат од кар клуб? знам дека го реши проблемов...

значи и за други е ист муабетот.. цевчето пластично што е во филтерот ВАДЕТЕ ГО, ке добиете на снага... после штеловајте карбурација...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ceaser Milan за 350 евра тешко дека ќе најдеш саглам скутер (читај не-паднат) макар бил и најкинез а и да најдеш ќе е некој пред ремонт и секој ден ќе се чудиш зошо не пали :)
Ако бараш мотор колку да ти врши работа за 350 евра разгледај томовчиња, бар ќе се убиеш од возење и ќе знаеш дека е саглам машина.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
518
Поени од реакции
221
сеат од кар клуб? знам дека го реши проблемов...

значи и за други е ист муабетот.. цевчето пластично што е во филтерот ВАДЕТЕ ГО, ке добиете на снага... после штеловајте карбурација...
inaku na koe cevce mislis ?

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
5
Ceaser Milan за 350 евра тешко дека ќе најдеш саглам скутер (читај не-паднат) макар бил и најкинез а и да најдеш ќе е некој пред ремонт и секој ден ќе се чудиш зошо не пали :)
Ако бараш мотор колку да ти врши работа за 350 евра разгледај томовчиња, бар ќе се убиеш од возење и ќе знаеш дека е саглам машина.

Да да, се предомислив читајќи ги коментариве. Наредна сезона ќе си земам ново скутерче, некое Бенели, знам прв ќе го возам и не му ја мислам за поправки неколку години.

Поздрав и фала ви на сите за советите.

Член од
27 декември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
0
Vidov deka ima pojche modeli na Gianelli auspuh kazhete mi koj e najdobar za Aprilia SR 50 i kolku pojche che mi troshi ako klam takov !?

Член од
27 декември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
0
I ushte neshto... koj ima aprilia i koj znaj neka mi kazhi dali neshto i shteti na vespata ako ja vozam skros dur da mi izgasni za benzin ... oti slushav deka vnatre imalo nekoja pumpa i ne chinelo da bidi na suvo mozhela da pregori koj ima iskustvo neka mi kazhi

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
I ushte neshto... koj ima aprilia i koj znaj neka mi kazhi dali neshto i shteti na vespata ako ja vozam skros dur da mi izgasni za benzin ... oti slushav deka vnatre imalo nekoja pumpa i ne chinelo da bidi na suvo mozhela da pregori koj ima iskustvo neka mi kazhi
Никако да ја возиш додека ти згасни, НИКАКО!!!
Ко ке ти остане на 1 цртичка пред да светни одма дополни (има внатре 2 литри тогаш)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
имам пиаџо енерџи,на ново земено,изваден граничник...и некако споро ми е,сам иде 70-72,а со 2ца мн спор...што е проблемот ?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Имаш граничник на вариатор мислам (една шајбна) и на ауспух (треба да се сече еден дел)

незнам за другиов ? на сервис прават тоа ? пошо ми кажаа дека извадиле граничник,тој на прв сервис што се прави...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
незнам за другиов ? на сервис прават тоа ? пошо ми кажаа дека извадиле граничник,тој на прв сервис што се прави...
Најверојатно знаат, сигурно не им си прв на кој што му вади граничници :)
Тркни до сервис понеделник и прашај. Не знам колку е топ спид на пиаџото мада мислам 72-3 би требало да биде максимална. Едино што знам е дека Априлии и Џилери фабрички нечепнати одат 85.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Најверојатно знаат, сигурно не им си прв на кој што му вади граничници :)
Тркни до сервис понеделник и прашај. Не знам колку е топ спид на пиаџото мада мислам 72-3 би требало да биде максимална. Едино што знам е дека Априлии и Џилери фабрички нечепнати одат 85.
ок е таа брзина,ама со двајца е многу споро...спор старт има,а сам лета...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
ок е таа брзина,ама со двајца е многу споро...спор старт има,а сам лета...
Нормално е да е побавен со двајца, зависи и колку тежи тој другиот, априлијата моја со двајца (јас 80кг и девојками 50тина) е по тромова на старт (за едно 20% послабо од сам) ама крајната е пак 80+

Kajgana Shop

На врв Bottom