Какви луѓе ве привлекуваат и зошто мислите е тоа? Совршен партнер? Имате?

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Ме привлекваат момци со опасен поглед онака лош, и "кремче" фризура или како се вика кркмите нагоре :D
и урбан стил ооуф :D

F

FARANG

Гостин
Spinner girl, submissivve type... Do kaj 40 max 42kg, do 165cm. Dolga gusta kosa za tegnenje bonus. Da saka sex i da e MNOGU open minded. Azijatka rastena vo azija ne na zapad. Poslednive nekolku god nekako toa najveke me vlece.

Za da bide sovrsena ke treba da nauci da gotvi i makedonski jadenja mada i aziski se kul. Hm, ke mora da ja donesam vo SK na specijalizacija lol

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
се знае какво чупе сакам ама пуста желба поради икс причини,сепак пожелно е да има п***а за да може да се користи паметно и да раѓа бебе и ц***и за да може да дои и да гледам за да имам мотивација за смисла за хумор и флерт да не ни биде досадно,да не е дебела не до толку да ми предизвика финансиска криза и да е лична-прелична како мене за да можеме да комуницираме со разбирање како спарени BLUETHOOT ;):)

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Секогаш ме привлекувале мистериозни, срамежливи и креативни типови...Спротивно на шлапалата кои уште на прво ќе ти раскажат се и сешто а уствари ништо не ти кажале.А и сакам ликови со добра смисла за хумор :)

А физички.... сакам момци со брада, плави момци, и момци кои не се надуени со мускули па изгледаат како грамадниот орман на баба ми :)

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Па имав таква личност. Сеуште сум со неа но не е истата која ја беше...онаа совршената. Ќе се обидам да ја вратам од таму каде што дошла, ако успее добро, ако не пак добро :/

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Секогаш ме привлекувале мистериозни, срамежливи и креативни типови...Спротивно на шлапалата кои уште на прво ќе ти раскажат се и сешто а уствари ништо не ти кажале.А и сакам ликови со добра смисла за хумор :)
А физички.... сакам момци со брада, плави момци, и момци кои не се надуени со мускули па изгледаат како грамадниот орман на баба ми :)
JБГ си ме опишала мене накратко и јасно ............ само што не сум плав ............ ;)
--- надополнето: 29 јули 2012 во 21:49 ---
Spinner girl, submissivve type... Do kaj 40 max 42kg, do 165cm. Dolga gusta kosa za tegnenje bonus. Da saka sex i da e MNOGU open minded. Azijatka rastena vo azija ne na zapad. Poslednive nekolku god nekako toa najveke me vlece.
Za da bide sovrsena ke treba da nauci da gotvi i makedonski jadenja mada i aziski se kul. Hm, ke mora da ja donesam vo SK na specijalizacija lol
:eek::eek::eek:
А си мислев дека само јас имам специјални барања и очекувања од понежниот пол ! :D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
И јас имав некој модел на тоа што за мене би било совршено машко.

Површната страна моја гледаше на крупни, развиени, згодни момци, со црна коса, брадиче и сиви/зелени/плави очи како епитом на физичко совршенство. До душа се уште такви појави ми го придвижуваат крвотокот кон југ, но други работи се променети.

Карактерно сакав некој созреан, кој знае што сака од животот, и (веќе некој дел постигнал од тоа или) работи кон остварување на тие цели. Некој кој знае да цени лојалност и нема да се глупира наоколу со други, со смисла за хумор (да знае да ме насмее, да ужива кога јас би го засмејувал, да прифати шала на негова сметка а и да се изглупира понекогаш), но да е сериозен кога е потребно, што е најважно, да препознае во која ситуација е баш тоа потребно. Некој со изграден карактер, слични погледи кон светот, слични навики и горе доле на иста бранова должина да сме. Не мора сличноста да е кој знае колкава, туку доволна една сериозна врска да може да се тера (инаку уживам во различностите, кои според мене исто така треба да ги има во доволна мера). Некој мил, кој ќе те замолчи и ќе те ислуша кога е потребно, а и ќе те замолчи и ќе те натера ти да го ислушаш, во зависност од ситуацијата. Да не претера со љубомора, и да е отворен емоционално во оптимална мера. Не мора се да изналистам, отприлика ова се најважните карактеристики.

И иако тоа што го имаме во глава како совршенство, ретко кој го добива ..... Јас ете лани налетав на господинот Совршен. Крупен, развиен, со зелени очи, брадиче, и убиствена насмевка. Мил, мил .... Абе да земеш да го изгушкаш, кислородот да му го исцицаш. Карактерно собра 95% од тоа што го барам кај некој партнер. И како тешка тролејада, испаднав голема будала која потроши 10 месеци за ништо. Бидејќи на крај, тоа и испадна - ништо. Останав само јас во состојба на емоционална депонија. Толку влијаеше на мене тоа искуство што сега не можам да пробам со некој "по-не-совршен", а веројатно далеку подобар кандидат e за significant other. А пробав, не иде. Ја нема таа конекција, и тие чувства. Едноставно не е исто. Да не зборам па за проблеми со доверба. Тоа е посебна приказна.

Поуката од сето ова? Кога ќе видите некој/а кој/а како од калап на вашите соништа е извајан/а? ... RUN ... LIKE ... HELL ...

Можно е да е самиот ѓавол кој ве заведува.

Јас си ја научив лекцијата на потешкиот начин - Thank you very much for that, universe .... -__-

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Таа што ја барам, СОВРШЕНАТА треба да биде природно плава и да има ОК тело и атрибути нормално. Некое плаво или зелено око би дошло таман. Треба да биде спортска особа и да се грижи за себе, да има свој стил, нешто casual накај елегантно и модерно. Без кратки миничи! :D
Треба да сакаме слични работи и да имаме слични интереси иако велат дека спротивностите се привелекуваат. Треба да сака да истражува нови работи (тука спаѓа буквално се :) ) и да знае да ужива во животот. Да сака забава, за алкохол може ама да има граница колку толку. И со музиката да сме негде, претежно електронска нека слуша.
Треба да се разбираме со поглед, но и расправија не е на одмет ако донесе решение. Нема да биде добро ако ги повторува грешките што ги прави. Комуникативна и отворена со останатите, но да знае со секој на што е.
Во кратки црти тоа е тоа

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Различностите не се во никој случај поволност во врската, туку тие различности се негативност и со сигурност дека ќе ви ја уништат врската ................ кад-тад, прашање на време е !
Едно знам само, подобро е човек(било машко, било женско) да биде самец, отколку да е во врска со личност која е тотално различна ........... и правењето отстапки на своја сметка не е добро за врската, бидејќи сето тоа еден ден ќе се распадне како кула од карти !
Има две врсти на луѓе ......... едните се рандом типови/типки и за нив е полесно да стапат во врска и да ја одржат истата, проблемот е со лицата кои се малку по специфични, едноставно не се од таа рандом општо прифатена категорија и тука работите се многу потешки !
Не е финтата во тоа каков партнер/ка се бара, секој си има свои типови на симпатија(било физички, било карактерно...), туку треба реално да се гледаат работите ......... дали постои всушност таков/таква партнер/ка и во колкав % се таквите, но дури и да постои физичка привлечност помеѓу партнерите(што секако е под знак ?) пак карактерот на партнерите е одлучен во стабилноста и одржливоста на врската !

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Да имаш скоро се идентично со тој со кој што се гледаш кај доста луѓе ќе заврши исто така лошо. Јас на пример, со некој клон од мојот карактер и личност не би можел да бидам. Затоа постојат тие разлики кои ги спомнав, кои ќе бидат во доволна мера за да не се пречка во врската. Ти збориш за тотално различни карактери - тоа секако дека нема да успее, јас зборам за некој вид средина. За другите точки што ги спомна си во право, немам што да додадам таму.

Различностите не се во никој случај поволност во врската, туку тие различности се негативност и со сигурност дека ќе ви ја уништат врската ................ кад-тад, прашање на време е !
Едно знам само, подобро е човек(било машко, било женско) да биде самец, отколку да е во врска со личност која е тотално различна ........... и правењето отстапки на своја сметка не е добро за врската, бидејќи сето тоа еден ден ќе се распадне како кула од карти !
Има две врсти на луѓе ......... едните се рандом типови/типки и за нив е полесно да стапат во врска и да ја одржат истата, проблемот е со лицата кои се малку по специфични, едноставно не се од таа рандом општо прифатена категорија и тука работите се многу потешки !
Не е финтата во тоа каков партнер/ка се бара, секој си има свои типови на симпатија(било физички, било карактерно...), туку треба реално да се гледаат работите ......... дали постои всушност таков/таква партнер/ка и во колкав % се таквите, но дури и да постои физичка привлечност помеѓу партнерите(што секако е под знак ?) пак карактерот на партнерите е одлучен во стабилноста и одржливоста на врската !

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Да имаш скоро се идентично со тој со кој што се гледаш кај доста луѓе ќе заврши исто така лошо. Јас на пример, со некој клон од мојот карактер и личност не би можел да бидам. Затоа постојат тие разлики кои ги спомнав, кои ќе бидат во доволна мера за да не се пречка во врската. Ти збориш за тотално различни карактери - тоа секако дека нема да успее, јас зборам за некој вид средина. За другите точки што ги спомна си во право, немам што да додадам таму.
100% сличности секако дека се невозможни, но барем да постојат 70% сличности, во спротивно преголемите различности ја водат врската во пропаст ............ без разлика дали станува збор за хетеро врска(машко/женско) или хомо врска(истополови партнери) сеедно ......... врската е линк помеѓу две лица .......... секако дека треба да постојат сличности, која би била целта на една врска доколку партнерите се скроз на скроз различни !

Kajgana Shop

На врв Bottom