Seniorita
џм..
- Член од
- 11 април 2011
- Мислења
- 1.344
- Поени од реакции
- 681
Не најдов нигде ваква тема, па си викам ај да отворам 
Еве, баш денеска правевме скара, и испадна саламурата мн убава ..месото ровко ( кревко по нашки
), се топеше во уста! мм, мм, мм!!!
Да не должам многу
За свинско месо користам: маслиново масло, црвено вино, рузмарин ..Сето ова го измешам, и го ложам месото што ми е пред тоа осолено ( сол, веѓета, црн бибер, и малце буковка )
За пилешко: пиво/бело вино, маслиново масло, лимунов сок, мнооогу кари, рузмарин, веѓета, сол, и црн бибер ..
Tip: ако правите копани, ставете малце путер одозгора, за да фати румена боичка, сјај и крцкавост, и нека се пече со саламурата заедно ..
Е да, идеално време за саламура е да одстои преку вечер ..Доколку немате време, 2-3 часа пред печење е исто така ок ..
Ваши саламури?

Еве, баш денеска правевме скара, и испадна саламурата мн убава ..месото ровко ( кревко по нашки

Да не должам многу

За свинско месо користам: маслиново масло, црвено вино, рузмарин ..Сето ова го измешам, и го ложам месото што ми е пред тоа осолено ( сол, веѓета, црн бибер, и малце буковка )
За пилешко: пиво/бело вино, маслиново масло, лимунов сок, мнооогу кари, рузмарин, веѓета, сол, и црн бибер ..
Tip: ако правите копани, ставете малце путер одозгора, за да фати румена боичка, сјај и крцкавост, и нека се пече со саламурата заедно ..
Е да, идеално време за саламура е да одстои преку вечер ..Доколку немате време, 2-3 часа пред печење е исто така ок ..

Ваши саламури?
