Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
АБе колку и да игра Бебе добро , пак нема да има многу шанси , инаку уште ко дојде мене симпатичен ми беше имаше ненорамлени спринтови ,..
Друго човекот од улица дојде у Јунајтед , неможе одма да има придонес или да игра феноменално , искрено ко добиваше шанси ..и не беше така лош си даде некој гол , а и немаше ич среќа со позајмицата ..
ке го биде годинава за ротации ..само да не биде иста приказна како со Мачеда ..перфектен на предсезонските ..дрво во сезоната :)))
Инаку за Моура , гледав второ полувреме со Uk доста солидно изигра ..брз дриблиг ..ама некако се потег плус ми изгледаше дека прави али тоа е им е у крвта , се надевам ке созрее добро ако дојде :)
Истото и ја го приметив.. плус и на клипови што го гледав скоро секад прави потег плус и ги кокмлицира работите.. Ако дојде кај нас ќе мора тоа да го смени..

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Кагава ме радува, супер организатор добивме. Сигурно ќе биде уште подобар со појаките дечки. А за другиве не може човек да ги оцени кога играме со вакви противници. Петручи беше добар, и Брејди беше добар во офанзива исто така и во дуели со тело, ама во дефанзива против појаки ќе го избушат :D Весели центаршутот слабо, може подобар би бил како штопер. Македа си остана дупка, ја не знам што видовте од него на овој натпревар. Демек играта во шеснаесетник му беше јака страна, а тој баш во завршниците се губеше. Бебе не ми го смени мислењето, колку и кинешчиња да претрчаше. Едноставно кога ќе наведне глава за дриблинг еден на еден, ми се мачи зашто знам колку е способен. Немој толку да се палите на него, кога си еден на еден со такви играчи, каде и ја да шутнеш - ќе го претрчаш. Ептен ако го погодиш во нога, во обид меѓу нозе :D

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Кагава ме радува, супер организатор добивме. Сигурно ќе биде уште подобар со појаките дечки. А за другиве не може човек да ги оцени кога играме со вакви противници. Петручи беше добар, и Брејди беше добар во офанзива исто така и во дуели со тело, ама во дефанзива против појаки ќе го избушат :D Весели центаршутот слабо, може подобар би бил како штопер. Македа си остана дупка, ја не знам што видовте од него на овој натпревар. Демек играта во шеснаесетник му беше јака страна, а тој баш во завршниците се губеше. Бебе не ми го смени мислењето, колку и кинешчиња да претрчаше. Едноставно кога ќе наведне глава за дриблинг еден на еден, ми се мачи зашто знам колку е способен. Немој толку да се палите на него, кога си еден на еден со такви играчи, каде и ја да шутнеш - ќе го претрчаш. Ептен ако го погодиш во нога, во обид меѓу нозе :D
Кагава се адаптира на средината на игра , мора малку да проработи на пасови т.е спор е со топката , треба побрзо да се ослободи од топката , да не ја стопира многу , се гледа дека се адаптирал многу ... уште неколку контролни средби , и завршена работа !

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Одигравме солиден меч на кој можевме да постигнеме и повеќе голови но за жал не успеавме во тоа, јас сум задоволен од играта на овие три натпревари што ја покажаа сите. Новите засилувања одлично се вклопуваат и се си оди според планот. Најмногу ми се допадна тоа што сите младинци играа добро и добија поголема минутажа.

Денес би можел да ги одвојам Петручи, Андерсон, Кагава и Бебе како подобри од другите, бидејќи беа тие кои цело време се обидуваа нешто да направат. Петручи изигра одлично само штета што не игра на својата позиција да го покаже во целост својот потенцијал, пука од самодоверба изгледа ко да игра 2 - 3 години со првиот тим. Андерсон изигра доста солиден меч, одлично го диктираше темпото на игра и само така нека продолжи. Кагава беше секогаш спремен за надигрувања и развивање контри и добро соработува со двете крила добивме одлично засилување. Бебе изигра одлично за втор меч после 8 месеци повреден. Кога влезе после полувремето внесе свежина по левата страна и го има подобрено дриблингот и доста паметно игра, ја зголемува самодовербата се виде тоа со неколкуте прецизни обиди. Реков пред некоја страна, не може да му се суди од 10 изиграни меча во Јунајтед без никакво познавање на англиски, Рафа и Фабио му преведуваа ако се сеќавате и скинати лигаменти на позајмица во Бешикташ. Ќе видиме Ферги што ќе одлучи со него сезонава.

Инаку и Пауел супер изигра ама сеуште не е спремен за 90 минути, каков играч добивме во средниот ред не сме свесни, промашената шанса само покажува дека ќе си остане засега во средниот ред. :P Шала на страна печен е за среден ред.
--- надополнето: 25 јули 2012 во 17:04 ---
Sir Alex Ferguson updated the transfer situation during a press conference in Shanghai. "We've been trying all summer to add to our squad," he said. "We've got Kagawa and Powell and we're working on one or two other things. I have nothing to tell you in terms of confirmation as to whether any other players are joining us at this moment in time. But we are trying to add to our squad."

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Кагава се адаптира на средината на игра , мора малку да проработи на пасови т.е спор е со топката , треба побрзо да се ослободи од топката , да не ја стопира многу , се гледа дека се адаптирал многу ... уште неколку контролни средби , и завршена работа !
Хаха Кагава бавно се ослободува од топката и ја стопира??? Хахаха, што си видел незнам. Баш го има тој осет кога е правиот момент да предаде, единствено и Сколс го има тој осет. Дури можеби треба малку и повеќе да игра со топката во негов посед но одличен е, браво.

Член од
29 декември 2010
Мислења
64
Поени од реакции
16
Но Андерсон се повеќе разочарува ... спор е, споро мисли, повекето долги пасови ги промашува и кога и да погоди некоја дијагонала секогаш тоа е касно за посериозна закана кој гол и топката мора пак да кружи околу одбраната како ватерполо ...

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.473
Поени од реакции
3.446
Одлични бевме ,неможевме да ги наполниме затоа што имаа многу играчи во одбраната.
Иначе кога ја играме следната утакмица и со кого ?

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Одлични бевме ,неможевме да ги наполниме затоа што имаа многу играчи во одбраната.
Иначе кога ја играме следната утакмица и со кого ?
5-ти август играме со Валеренга во Осло.

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Да сум на местото од Андерсон сам ќе побарам трансфер само да направам добро на клубот, он и Македа играчи ќе станат кога Сонцето на Исток ќе зајде, понеталентирани особи никогаш не сме имале во клубов, само нервози човек да собира.. :cautious:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Позитивно ме изненади Бебе, браво за неговиот настап. Ја живна левата страна која беше целосно отсечена во првите 45 и создаде доста неред околу и во 16те на кинезите. Ако продолжи вака добро да игра на турава и ако остане фит, ќе биде убаво освежување за тимот сезонава. Он, плус стандардните тројца, ќе летат порничи по крилата.

Кагава е пример за АМФ, елеганција, исфрла противници и отвара игра, а делува како да не се замара, smooth criminal :нинџ:. Фалеше ваков играч минатите 2 сезони. А од Пауел, освен зицерот што го имаше, не видов ништо. Претпоставувам дека босот уште експериментира со него и му ја бара адекватната позиција.

2

~2A

Гостин
Пауел за негови години и од понизок ранг што дојде,би бил задоволен со досегашното негово издание.
Има добра пас игра, подава смирено,изгледа доста сигурно при подавањето на топката.Висок е,има силен шут,баш ни требаше некој играч што би бил можна замена за Сколс.
Јас се надевам во ова дете дека ќе успее да созрее во добар играч!

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Да сум на местото од Андерсон сам ќе побарам трансфер само да направам добро на клубот, он и Македа играчи ќе станат кога Сонцето на Исток ќе зајде, понеталентирани особи никогаш не сме имале во клубов, само нервози човек да собира.. :cautious:
Што беља направија? (не ја гледав)...За Бебе сум оптимист од самиот почеток, исто како што сум песимист за Македа од самиот почеток. Колку само не ми е омилен. Оди си бре дете, не си за тука.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Македа кој дебил е , кога Повел промаши од убава шанса - овој дебилов се насмеа цинички , демек подобар е од него ..

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Што беља направија? (не ја гледав)...За Бебе сум оптимист од самиот почеток, исто како што сум песимист за Македа од самиот почеток. Колку само не ми е омилен. Оди си бре дете, не си за тука.
Не направија беља, ама се влечат по терен и се губат против изгубени Кинези, Андерсон дава пасови како стара баба, Македа со она Италијансконо во него нон стоп да промашува и се нешто демек му фалело при шансата, се демек се нервира, незнам, капа долу за голот против Вила, ама факт е дека нема талент за у Јунајтед..
Бебе играше пола саат, а 10 пати повеке направи од двајцава заедно, се трудеше, шутираше, влагаше у шанса, за малку и гол од 30 метри ќе постигнеше.. :D, ја сум презадоволен од него.. (y)

2

~2A

Гостин
Goon

Мислам дека си грешка во врска со Андерсон,тој ја диригираше играта,ја ширеше играта,дури и на некои моменти му кажуваше на левиот бек (Брејди) да се убацува повеќе напред..
Само што "балон" топките повеќето беа промаршени,но сепак според мене добро се покажа Андерсон.

Kajgana Shop

На врв Bottom