Multiplayer PC Games

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Да, ако си од младата нубска генерација слободно може да се играат цртаните филмови наречени lol и hon.
Да де дека не ја бива играта затоа e најиграна од сите и има скоро дупло повеќе playtime од WoW.
Tебе ако не ти се допаѓа немора да значи дека не е добра играта, не ја играј и готово, ама немора да јадеш многу од тоа што не е за јадење ;)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Иначе има и други игри кои се играат онлајн, не се плаќаат а се подобри од COD, ете ти пример горе Team Fortress 2 изимислена е за COD.
Пријателе, не се брукај вака по интернет. Call of duty 4 е игра која влезе во историјата, има свој споменик по историскиот пат.
Играта беше мало дизјанерско чудо. Не големо, ама мало да. И тоа не толку во делот за еден играч колку што беше во мрежната игра. Милиони играчи го играа тоа, сите беа задоволни.
TF2 е исто добра игра, ама има многу понечист дизајн од КоД4 -- ТФ2 за да ја понуди истата варијација на играње, користи забележително повеќе материјали.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Да де дека не ја бива играта затоа e најиграна од сите и има скоро дупло повеќе playtime од WoW.
Tебе ако не ти се допаѓа немора да значи дека не е добра играта, не ја играј и готово, ама немора да јадеш многу од тоа што не е за јадење ;)
Значи, DotA е основата на ваков тип на игри. Енџинот на Blizzard за Warcraft III е најдобар енџин направен до сега. HoN и LoL се copy paste нашминкани гомна. Тука треба да заврши муабетот ама ајде. Најпознатите тимови што играа DotA коа се префрлија на HoN и LoL го кажаа истото што го мислам и јас откако ги пробав двете. Цртани филмови, бледи копии... уште па и на едната нема ни deny = скилот потребен за играта отиден во минус.

И како што кажав, за новите нубски млади генерации не смета, може слободно да си играат :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Пријателе, не се брукај вака по интернет. Call of duty 4 е игра која влезе во историјата, има свој споменик по историскиот пат.
Играта беше мало дизјанерско чудо. Не големо, ама мало да. И тоа не толку во делот за еден играч колку што беше во мрежната игра. Милиони играчи го играа тоа, сите беа задоволни.
TF2 е исто добра игра, ама има многу понечист дизајн од КоД4 -- ТФ2 за да ја понуди истата варијација на играње, користи забележително повеќе материјали.
Нема што да се брукам, за мене TF2 е подобра игра од COD и тоа е тоа, и ти од мој аспект се брукаш со тие инди игрите па ништо не зборам, толку.
--- надополнето: 25 јули 2012 во 18:29 ---
Не си ја играл затоа збориш. Тие фрејмови прават голема разлика, не е исто да играш со 60 и со 250 стабилни;) Продужи да играш бф3 и не мешај код ако може?:pos:
И каква врска има ТФ2 со COD 4? ТФ2 е како еден цртан филм ништо више. Не викам дека код е реална али е многу пореална од твојата ТФ2
Сум ја играл, добра игра беше на времето, ама премногу е линеарна и не е доволно забавна. TF2 е далеку поактивна и пред се cool игра за мене, го вади тимскиот дух од играчите, тоа во COD го нема, таму имаш еден куп пубертетлии кои се тепаат кој прв да земе убиство користејќи го spray and prey методот.

За крај уште еднаш, нема врска дали вадиш 250 фрема ако немаш соодветен монитор, over and out.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нема што да се брукам, за мене TF2 е подобра игра од COD и тоа е тоа, и ти од мој аспект се брукаш со тие инди игрите па ништо не зборам, толку.
Епа ајде ајде тогаш да се собереме 3ца и да ги плукаме твоите 5 омилени инди-филма. Тоа нема врска.

Call of Duty 4 беше универзално прифатена. Некои многу ја сакаа, некои малку, некои ништо не велеа, никој не велеше дека е лоша. Никој.

Сета таа вештачка омраза настана по 3 години откако се појавија MW2 и „Црни операции“. И понатаму се веќе глупости. Cod vs BF, cod vs MoH, Cod vs Homefront, Cod vs некои бесплатни наслови...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Mуабетот е за мултиплеер игри, па зошто COD ја оценувате по критериуми на stand-alone игра?
Никој не го оспорува фактот дека беше општо прифатена, и јас ја играв, муабетот на Псај е на место со тоа пубертетлиите кои се тепаат прв да земе убиство.

ТF2 ти е тимска игра, дефиниција за мултиплеер, а во тој контекст значително ја поседува COD.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ох ох. Во тф2 секој игра секако. На 1 од 100 опслужувачи користат микрофони. Слично е на Код4.

Туку заеби ги овие двете, заминав да играм Хало. На иксбоксот што го немам. Каде врие од 12-годишници кои користат микрофони. За да караат мајки шајки.

Степенот на тактичко-тимска игра е ист во сите, ама баш сите мрежни игри.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Принципот е ист, но во тф2 си приморан да играш тимски а кај сите други мрежни секој сака да биде херојот, man of the match и ти фрлаат флеш за попрво да стигнат до непријателите од тебе. Тоа е тоа. Мултиплеер игра се оценува според тоа колку забава максимално може да понуди, а не дали е револуционерна и дали изгледа реално или е како цртан филм.

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
Ако си за f2p fps видиги blacklight retribution,tribe ascend,A.V.A,combat arms,americas army

А cod vs tf2 сето тоа ти е џабе муабет пошто тука е прашање на вкус а иначе ни за едната ни за другата можи да се речи дека се лоши игри ради тоа што и двете имаат постигнато некаков успех.
Пробав да играм тф2 одвај истуркав некој 20саат игра ама едноставно играта не ми прави кеф.
А за cod може да се кажи дека алчноста на activision ја уништува играта плус голем дел од тимот што работеше на cod4 си замина од IW и со тoa се уништи MW серијалот.
Тоа дека не треба тимска игра на cod и останати игри во тој стил можи до негде е така(зависи дали играш tdm или objective gametype) ама да одиш сам против сите Чак Норис стил успева само против тим полн со нообци пробајго тоа против организиран тим и нема да мрдниш.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Значи, DotA е основата на ваков тип на игри. Енџинот на Blizzard за Warcraft III е најдобар енџин направен до сега. HoN и LoL се copy paste нашминкани гомна. Тука треба да заврши муабетот ама ајде. Најпознатите тимови што играа DotA коа се префрлија на HoN и LoL го кажаа истото што го мислам и јас откако ги пробав двете. Цртани филмови, бледи копии... уште па и на едната нема ни deny = скилот потребен за играта отиден во минус.

И како што кажав, за новите нубски млади генерации не смета, може слободно да си играат :)
Значи ваков непромислен аргумент - Они го измислија = најбољи е ! Flawless logic.
Doom е најбоља ФПС игра - точка!
Civ кецот е најбоља turn based.
Age of empires/Starcraft > све после нив...

Toa за тимовите(и за тебе :) замо покажува општо познат факт = humans are creature of habits. Друг аргумент е што ЛОЛ од стварањето до сега се има променето/еволуирано.
Јас конкретно сум играл ДОТА и ЛОЛ , и лично ЛОЛ ми се свиѓа појше. Естетски и гејмерски.
У лол немаш shop-ови што треба да знаеш каде/шо се продава. па рецепти , па ајтеми курци палци...
Секогаш имаш телепорт до град , не се ебаваш со скролови (и онака коа ќе станеш играч ќе ти биде рутина , 5-6 клика не праат игра по-ХаЦе)
Имаш Masteries/Runes што остава простор за додатно експериментирање.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733

Kajgana Shop

На врв Bottom