Автобус со израелски туристи е кренат во воздух на аеродромот во Бургас

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Приказни де, знам. Марсовци ги утепаа луѓето на езерото, а илуминатите Евреиве во Бугарија. Кој е осуден, агенту на Хезболах? Од каде овие генијални разузнавачки информации? Инаку, дефинитивно и ти има за што да се грижиш. ;)
Ne be batka nemoj sega da gi vregas marsovcite ,tie be od jupiter ,sekogas naigate na komu da mu frlite vina ,normalno nikoj od vas ne vika deka ste gi napraile vie ,marsovci ili teroristi toa e isto za vas ,a ovie vo bugarija gi utepa edna bomba a koj ja podmetnal toa se znae ,nema somnevanja vo ova ,samo ako si glup
--- надополнето: 22 јули 2012 во 23:48 ---
Мијалков ли лаже дека се Муслиманите убијци?
Дали лажат и за црквите што беа опљачкани за три дена шест, веднаш по повикот на главатарот на ИВЗ?
Дали не излегоа Муслимани по улици да викаат Смрт за Каури и да тепаат баби по автобуски, небре бабине на автобуска ги уапсија мачениците кои убија клети каури на Велигден?
Дали Мијалков сака да ги набеди исто невините Муслимани од Лабуништа за искорнатите крстови од сквернавените каурски гробови, што ги искорнаа и ги треснаа у дворот на црквата која се обидоа да ја запалат пред некој месец?
Дали црквата во Мала Речица се запали самата?

Знаеш колку вакви примери на муслиманска добрина, само од оваа година има?
Све ли тоа Мијалков го измислил?

Но за аналитичкион пост погоре, што ти го цитираше Ставрогин, немам зборови, секоја чест на анализата. Стварно би можеле твоите аналитички способности Бугариве во истрага да ги применат.:tapp:

Kogo sakas da go ubedis so ovie muabeti ,mene ili sebe si???

a ako jas pocnam da ti redam ke se cudis i toa kako, eve samo dva primeri

koj gi vandalizira grobistata vo struga ,i koj gi tera albanskite famili da se iselat od nivnite domovi vo veles ??

Vlagate vo kuki so bezbol palki i gi zastrasuvate zenite i decata ,ama bas interesantno zasto ovie raboti ne gi pravite vo tetovsko ili gostivarsko ,vo struga ,zasto ,pa se znae mnogu ste hrabri lele

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Ne be batka nemoj sega da gi vregas marsovcite ,tie be od jupiter ,sekogas naigate na komu da mu frlite vina ,normalno nikoj od vas ne vika deka ste gi napraile vie ,marsovci ili teroristi toa e isto za vas ,a ovie vo bugarija gi utepa edna bomba a koj ja podmetnal toa se znae ,nema somnevanja vo ova ,samo ako si glup
--- надополнето: 22 јули 2012 во 23:48 ---

Kogo sakas da go ubedis so ovie muabeti ,mene ili sebe si???

a ako jas pocnam da ti redam ke se cudis i toa kako, eve samo dva primeri

koj gi vandalizira grobistata vo struga ,i koj gi tera albanskite famili da se iselat od nivnite domovi vo veles ??

Vlagate vo kuki so bezbol palki i gi zastrasuvate zenite i decata ,ama bas interesantno zasto ovie raboti ne gi pravite vo tetovsko ili gostivarsko ,vo struga ,zasto ,pa se znae mnogu ste hrabri lele
А бе ти албанче си бил, јас мислев некој благонадежен македонски либерал.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Се знае, јасно ми е и мене. Кај нас Мијалков ги уби луѓето пред Велигден, а во Бугарија Борисов ја подметнал бомбата. Само екстремно глуп човек, со IQ еквивалентно на просечна утринска температура во Јануари може да се посомнева во тоа. Ноторен факт, се приметува од месечината.
Ти кажав дека има и ти зошто да се грижиш.

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
samo pra
Се знае, јасно ми е и мене. Кај нас Мијалков ги уби луѓето пред Велигден, а во Бугарија Борисов ја подметнал бомбата. Само екстремно глуп човек, со IQ еквивалентно на просечна утринска температура во Јануари може да се посомнева во тоа. Ноторен факт, се приметува од месечината.

Ти кажав дека има и ти зошто да се грижиш.
prazni muabeti ,nisto pametno ne si rekol,a + toa se zakanuvas ,oti ke me isplasis mene ,znaes sto i treba da se plasam oti vie ne ste za veruvanje isto kako kucinja ste ,hrani da te jade .

a toa so IQ samo mi go podvrdish toa sto mislev za vas :pos:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
prazni muabeti ,nisto pametno ne si rekol,a + toa se zakanuvas ,oti ke me isplasis mene ,znaes sto i treba da se plasam oti vie ne ste za veruvanje isto kako kucinja ste ,hrani da te jade .

a toa so IQ samo mi go podvrdish toa sto mislev za vas :pos:
Исто како кучиња, во право си. Глутница, како начин на функционирање...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
salambo Кој стои зад новата исламска организација која ја презеде одговорноста зад нападот врз автобусот?

А да,за децата-тие што нелегално чуваат оружје заслужено се во затвор,иако казните се благи(само 6 години?Повеќе од 10 би било подобро).Главните осомничени се во притвор,еден од соучесниците призна дека требало да удрат на униформирани лица ама планот се смени кога решиле да убијат деца+двајца осомничени се во бегство во Косово(Интерпол ги бара).Не бери гајле,кога ќе се потврди ова на главент претрес цел народ ќе ви го прикажам пред светот како кукавички убијци на деца,убаво ќе ви стои на резимето покрај професиите-трговија на деца,органи,оружје,дрога,цигари...............

Член од
19 јуни 2009
Мислења
156
Поени од реакции
53
Во последните денови имаме 32 чартер само од Израел
Бугарскиот министер истакна дека првичните толеранција од резервација која ја имала во првите денови по нападот намалуваат и мисли дека овој тренд ќе биде свртена

Министерот за туризам на Израел Стас Мисежников
Во последните 4 дена имаме 32 чартер летови само од Израел. Ова го изјави министерот за економија, енергетика и туризам Делјан Добрев по средбата со министерот за туризам на Израел Стас Мисежников.

Бугарскиот министер истакна дека првичните толеранција од резервација која ја имала во првите денови по нападот намалуваат и мисли дека овој тренд ќе биде свртена.

Ние не треба да дозволиме еден таков инцидент да влијае на нашите навики, желба, нашата волја да патуваме, рече Џерард.

Тој посочи дека со неговиот колега од Израел разговарале мерките што се преземени со цел зголемување на безбедноста.
Во меѓувреме Мисежников изјави дека

"Терористичкиот акт во Бургас е финансиран од Иран

и организиран и поддржан од "Хезболах".

Тој е на работна посета кај нас на чело на Седумчлениот израелска делегација. Имаме заеднички непријател - меѓународниот тероризам, финансиран и поддржан од Иран и други земји поврзани со Иран, рече Мисежников.

Тоа е нашиот заеднички непријател - на сите земји кои се борат за слобода во светот и против овој непријател ние треба да се соочиме заедно, додаде тој.

Мисежников изјави дека односите меѓу Израел и Бугарија биле одлични секогаш - во минатото, и се такви во сегашноста, и ќе бидат одлични и во иднината, и покрај обидите на "одредени фактори" да ги уништат и спречила, како што е искуството на терористичкиот акт во Бургас.

Тој посочи дека интеракцијата и соработката меѓу двете земји само ќе се развива и подобрува и неговата посета е доказ дека во областа на туризмот ќе бидат положени многу напори за да се развие билатералните врски.

Тероризмот нема граници, тој може да се случува на секое едно место во светот,

посочи Мисежников.

По она што се случи во Бургас, ние ќе продолжиме да патуваме и да правиме туризам - и во Израел, и во Бугарија, и никаде на друго место, каде што пожелаем. Ние нема да награди терористичкиот акт, нема да одговориме на него со страв, изјави тој.

Меѓу присутните на средбата во синагогата беа градоначалникот на Софија Јорданка Фанд'кова, амбасадорот на Израел Шаул Камиса-раз, амбасадорот на Бугарија во Израел Јуриј ќерки, претседателот на Организацијата на Евреите во Бугарија Максим Бенвенисти.

Стас Мисежников е проследено со високи претставници на израелската туристичка индустрија.

Седумчлениот делегација, предводена од министерот пристигнува на покана на министерот за економија, енергетика и туризам на Делјан Добрев

Посетата е симболично и има за цел да го зачува врските во областа на туризмот, по терористичкиот акт во Бургас на 18 јули.

Израелскиот министер ќе учествува во церемонијата на местото на нападот во Бургас, каде што ќе биде положен венец од името на Израел.

Гостинот ќе има средби со претседателот, премиерот, министерот за економија и туризам и градоначалниците на Бургас и Варна.

Делегацијата ќе разговара со бугарските домаќини како да рекламира туризмот, за да се зачуваат израелските патувања во Бугарија и да се зголеми туристичката проток меѓу двете земји.

Во првата половина на 2012 година бројот на Израелците кои ја посетиле Бугарија, пораснал за 11% во однос на истиот период минатата година, прецизира БНТ.

Според бугарското Министерство за економија, енергетика и туризам, во 2011 година кај нас пристигнале близу 139 илјади граѓани на Израел.

Подоцна по средбата на Мисежников со претседателот Росен Плевнелиев, државниот ни глава, рече:

"Нема да дозволиме терористичкиот акт на аеродромот во Бургас да спречи пријателските односи меѓу Бугарија и државата Израел. Заедно и во духот на стратешкото партнерство не ќе најдеме и гонење виновниците, каде и да се наоѓаат тие. Ќе одговориме на предизвиците заедно, како зајакне повеќе пријателството и стратешкото партнерство ".

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.970
Поени од реакции
83.305
^Жив ти све?

Еднаш викате тоа нема врска со Бугарија и си е работа на Израел и Арапите, друг пут се гушкате со Евреите и демек заедно сте во борба против тероризмот....

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
salambo Кој стои зад новата исламска организација која ја презеде одговорноста зад нападот врз автобусот?

А да,за децата-тие што нелегално чуваат оружје заслужено се во затвор,иако казните се благи(само 6 години?Повеќе од 10 би било подобро).Главните осомничени се во притвор,еден од соучесниците призна дека требало да удрат на униформирани лица ама планот се смени кога решиле да убијат деца+двајца осомничени се во бегство во Косово(Интерпол ги бара).Не бери гајле,кога ќе се потврди ова на главент претрес цел народ ќе ви го прикажам пред светот како кукавички убијци на деца,убаво ќе ви стои на резимето покрај професиите-трговија на деца,органи,оружје,дрога,цигари...............
odgovornosta ja prezele internetski dzihadisti od cia

sluzbenata verzia na mvr ,nie ke postapime spored zakonot i ustavot na rm sekogas vaka veli vasata ministerka za vr so mustaki .i nema da se cudam ako vo gllavniot ptetres izlagate so raznovrsni muabeti,sme se naucile nie so vakvi montirani procesi,ako pocnes so kazni zatvor za poseduvanje oruzje veruvaj mi nema da ima mesto vo zatvori za site makedonci.

site ovie valkani raboti si gi vrsi drzavata pa naiga siromasni luge da im preferla vina i sami izlagat angeli ,nemoj mnogu da se nadevas na verzijata na cicko grujo

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

sluzbenata verzia na mvr ,nie ke postapime spored zakonot i ustavot na rm sekogas vaka veli vasata ministerka za vr so mustaki .i nema da se cudam ako vo gllavniot ptetres izlagate so raznovrsni muabeti,sme se naucile nie so vakvi montirani procesi,ako pocnes so kazni zatvor za poseduvanje oruzje veruvaj mi nema da ima mesto vo zatvori za site makedonci.

site ovie valkani raboti si gi vrsi drzavata pa naiga siromasni luge da im preferla vina i sami izlagat angeli ,nemoj mnogu da se nadevas na verzijata na cicko grujo
Џихадисти од ЦИА?Имаш докази?

Имаш докази дека шипците кои ги приведоа,а по преостанатите двајца по кои Интерпол трага не ги убија децата кај Смилковско езеро?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
^Жив ти све?

Еднаш викате тоа нема врска со Бугарија и си е работа на Израел и Арапите, друг пут се гушкате со Евреите и демек заедно сте во борба против тероризмот....
НАТО е во борба со тероризмот Бугарија е во НАТО ... и така натака :)

а за темава ... ќе кажам само дека радикалниот ислам е гадост и таа гадост е сериозен проблем во денешницава што побрзо се искорени тоа подобро

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
А зошто се исклучува можноста ова да е дело на некој Бугарин, радикален антисемитист?

Еве што пишува по бугарските весници.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
А зошто се исклучува можноста ова да е дело на некој Бугарин, радикален антисемитист?

Еве што пишува по бугарските весници.
А кој вели дека се исклучува таа можност?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
А кој вели дека се исклучува таа можност?
Фактологијата на терористичките напади против Израел во последниве 40 години силно ја минимизира таквата можност. Инаку, да, можно е и вонземјани, клингонци, братучед му на Брејвик или пак некој надркан антисемитист од Ќустендил да го имаат рокнато автобусот во Бургас. Ниедна можност не треба да се исклучи се' додека не се утврдат фактите и виновникот.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Kajgana Shop

На врв Bottom