Автобус со израелски туристи е кренат во воздух на аеродромот во Бургас

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.970
Поени од реакции
83.306
„една од нашите групи, со помош на Алах, успеа да крене во воздухавтобус, полн со еврејски туристи, окупатори на светите земји, по внимателно планирање".

И Алах учествувал.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Наводно, имало уште едно лице кои помогнало при “подготовките“.
За повеќе, прочитајте овде.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.970
Поени од реакции
83.306
Најбоље е што Бугарите сакаат да си стават розеви цвикери и да веруваат дека ова нема никаква врска со нив и дека е нешто помеѓу Евреите и Муслиманите.
Наивно и глупаво од нивна страна. Но, веќе видено во добро количество кај Македонците. Така да, ја сфаќам, веќе видената кај нас, потреба од самозалажување.
Како нојот кој ја става главата во песок и си мисли дека ако тој се доведе во позиција да не може да ја види опасноста и нејзе магично ќе ја снема.

Се глеа дека сме блиски народи.

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Interesno e edna rabota ,sekogas koga MOSAD ili CIA predupreduvat i sekogas se slucuvat vakvi napadi.madrid ,london ,burgas, i se naokolu ,neli vam ne vie malce somneno ova rabota,plus i toa sto prstot sega se vperuva kon iran bozem vie ste go storile i odmah napad juriiiiis ,isto kako irak i afganistan i na kraj rezultatot nisto,ama ova ne me cudi , sum se naucil jas so vakvi kafirski raboti ,bili jevrejski bilo hristijanski,ama me cudi kolku nisko mislat nekoi ovdeka vo forumot ,toa ime od inaet i mrzenje na druga vera i nacija ,citam celo vreme ,muslimansko ,albansko ,ova ona ,ama zasto ne go gledate sebesi malce kaj se naogate ,ili nemate tolkju sposobnostda gi razjansnite vasite personalni i drzavni problemi ,pa se fakate za bugarija ,grcija ,palestina ,.....

bombas ... mene ne mi jasno edna rabota ,koga bombata bila vo autobus ,zasto covekot da se ubie koga imal moznost toa dago pravi gospodinksi,ami ako sakal da ima poveke zrtvi zasto ne go vnesel vo avion koga veke bombata ja imal vo race i pez problemi mozel da go pikne vo avion,a i edno drugo me cudi ,ako nekoj im pomagal ne mozam da svatam kako al kaeda uspeala da vnese svoj covek tamu i da ne znae MOSADi red drugi porasanja imam sto ednostavno me trat da mislam so sigurnost deka tuka ima prs MOSAD ,CIA I BUGARSKITE VLASTI za potoa nivnite aerodromi da se upotrebuvat protiv iran

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
bombas ... mene ne mi jasno edna rabota ,koga bombata bila vo autobus ,zasto covekot da se ubie koga imal moznost toa dago pravi gospodinksi,ami ako sakal da ima poveke zrtvi zasto ne go vnesel vo avion koga veke bombata ja imal vo race i pez problemi mozel da go pikne vo avion,a i edno drugo me cudi ,ako nekoj im pomagal ne mozam da svatam kako al kaeda uspeala da vnese svoj covek tamu i da ne znae MOSADi red drugi porasanja imam sto ednostavno me trat da mislam so sigurnost deka tuka ima prs MOSAD ,CIA I BUGARSKITE VLASTI za potoa nivnite aerodromi da se upotrebuvat protiv iran
Скроз ги прочита. Јас би те предложил да работиш како аналитичар во некоја шпиунска служба. Инаку, ако САД сакаат да користат нешто од инфраструктурата во Бугарија, сигурно Бугарите ќе им кажат не... :D

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Бугарија и Шведска: Ghezali не е бомбаш-самоубиец

По Шведска, Бугарија, исто така, негираше дека шведски Мехди Ghezali, да бидат одговорни за нападот се случил против израелската автобус во бугарскиот брег.

На новинската агенција објави онлајн бугарски "Vesti", повикувајќи се на Министерството за внатрешни работи, според кој тоа е точно дека на бомбаш-самоубиец кој shakatoi Ghezali се притоа убивајќи осум лица и ранувајќи 31 други, некои од нив се способни доволно за да се сериозно.

Претходно шведски тајните служби (SAPO) негираше дека тој е автор на настанот.

Напад врз израелски автобус беа убиени шестмина Израелци, бугарски и автор, нема наведено министерот Цветанов. На одборот на автобус беа 151 лица.

Израелскиот министер за одбрана Ехуд Барак изјави дека либанската движење Хезболах беше директен сторител на атентатот, на која работел под директиви на Иран.

"Сите докази за да се доведе до Иран. Израел силно ќе одговори на иранскиот тероризам ", изјави израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху во изјава дадена во средата. TCH

За Израел, без разлика на интелигенција тврдењата на други држави, според нив Ghezali е автор, тој има врски со Хезболах и Иран, иако тоа е сунитски (тие ги мразат сунитите повеќе shiat (Хезболах и Иран) од Израел.

Бидејќи Израел е секогаш во право, а кој го отфрла тоа е анти-семитски: P
--- надополнето: 22 јули 2012 во 14:24 ---
se izvinuvam za prevosot ,go ubotrebiv translatorto za brzo preveduvanje

mislam deka ke go razbirate tekstot

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Најбоље е што Бугарите сакаат да си стават розеви цвикери и да веруваат дека ова нема никаква врска со нив и дека е нешто помеѓу Евреите и Муслиманите.
Наивно и глупаво од нивна страна. Но, веќе видено во добро количество кај Македонците. Така да, ја сфаќам, веќе видената кај нас, потреба од самозалажување.
Како нојот кој ја става главата во песок и си мисли дека ако тој се доведе во позиција да не може да ја види опасноста и нејзе магично ќе ја снема.

Се глеа дека сме блиски народи.
Za da napravim nekoi izvodi, treba da imame dostoverni podatoci koj stoi pozadi atentatot. Momentno nemame nishto (ako i da ni proglushiha so versijata za Hizbulah).

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Interesno e edna rabota ,sekogas koga MOSAD ili CIA predupreduvat i sekogas se slucuvat vakvi napadi.madrid ,london ,burgas, i se naokolu ,neli vam ne vie malce somneno ova rabota,
Тебе ти е сомнително што некој ја работи работата за која е платен?

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
pa togas ,so krsite zabi za dzabe tuka ,ili pak gi pokazuvate vasite duhovni bolesti (racizam,fanatizam,mrznja ,fashizam)
--- надополнето: 22 јули 2012 во 14:50 ---
Скроз ги прочита. Јас би те предложил да работиш како аналитичар во некоја шпиунска служба. Инаку, ако САД сакаат да користат нешто од инфраструктурата во Бугарија, сигурно Бугарите ќе им кажат не... :D

Pa od kaj znaes ti deka ne rabotam za nekoja spiunska sluzba :eek:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
pa togas ,so krsite zabi za dzabe tuka ,ili pak gi pokazuvate vasite duhovni bolesti (racizam,fanatizam,mrznja ,fashizam)
Затоа што исламските радикали не престануваат со бомбашки напади и со верската војна. Овојпат и кај нас (Велигденскиот масакар) и во најблиското соседство. Нормално е да не загрижува.

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Затоа што исламските радикали не престануваат со бомбашки напади и со верската војна. Овојпат и кај нас (Велигденскиот масакар) и во најблиското соседство. Нормално е да не загрижува.
dedo mijalkov ti gi kazuva ovie prikazni i ti odmah se zagrizi ,aiiii grevota od tebe , pa zar ne gledas deka ve ebe vo zdrav mozok ,uste nema nisto ,i interesanto site tie se osudeni za poseduvanje ilegalno oruzje .ebate ,stvarno imam i jas nesto za sto da se grizam:P
--- надополнето: 22 јули 2012 во 14:58 ---
Веројатно затоа што отсекогаш сум претпоставувал дека за да работиш во шпиунска служба треба да бидеш елементарно писмен...
Da be majkata stvarno ti otsekogas si pretpostavil ,ama nikako rezultaot ne ti izlaga taka kako sto sakas .

sekogas elementarnite pismeni pretpostavuvat nesta :eek:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
dedo mijalkov ti gi kazuva ovie prikazni i ti odmah se zagrizi ,aiiii grevota od tebe , pa zar ne gledas deka ve ebe vo zdrav mozok ,uste nema nisto ,i interesanto site tie se osudeni za poseduvanje ilegalno oruzje .ebate ,stvarno imam i jas nesto za sto da se grizam:P
Приказни де, знам. Марсовци ги утепаа луѓето на езерото, а илуминатите Евреиве во Бугарија. Кој е осуден, агенту на Хезболах? Од каде овие генијални разузнавачки информации? Инаку, дефинитивно и ти има за што да се грижиш. ;)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.970
Поени од реакции
83.306
Мијалков ли лаже дека се Муслиманите убијци?
Дали лажат и за црквите што беа опљачкани за три дена шест, веднаш по повикот на главатарот на ИВЗ?
Дали не излегоа Муслимани по улици да викаат Смрт за Каури и да тепаат баби по автобуски, небре бабине на автобуска ги уапсија мачениците кои убија клети каури на Велигден?
Дали Мијалков сака да ги набеди исто невините Муслимани од Лабуништа за искорнатите крстови од сквернавените каурски гробови, што ги искорнаа и ги треснаа у дворот на црквата која се обидоа да ја запалат пред некој месец?
Дали црквата во Мала Речица се запали самата?

Знаеш колку вакви примери на муслиманска добрина, само од оваа година има?
Све ли тоа Мијалков го измислил?

Но за аналитичкион пост погоре, што ти го цитираше Ставрогин, немам зборови, секоја чест на анализата. Стварно би можеле твоите аналитички способности Бугариве во истрага да ги применат.:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom