Креатин (дискусија, препораки, совети)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Аха не ми е,јас си знам...
хахаха па не ти е! јас лани пред одмор пиев креатин па прекинав кога отидов на одмор и со пиење креатин и вежбање и не ми се зголеми стомакот :)

O

Orion.

Гостин
Јас имам мала асиметрија на делтоидите, мислам дека ми е од сокот од боровница

M

Muranyi

Гостин
Ќе осетиш сам на своја кожа,кога ќе се свиеш на стари години коа нема да можеш кафе да држиш,го преоптоваруваш срцето бе ејјј заслепени сте вие со тој креатин,се шо даваш вишок работа на срце бубрези све е лошо,ја намалуваш долговечноста! Не ми е целта да прекорувам и што било,малце ми се прекорувањата од мајка ми шо е нутриционистка шо коа спомнам било какви суплементи ме погледне накосо ...баталете,најдобро природни извори на енергија,а не прашоци!
Братче,еве го гледам Сталоне кој на 60 години изгледа подобро од тебе и од мене.И тоа со стероиди,креатин да не спомнувам зашто е мачкина кашлица во споредба со стероидот.На никаков начин не се оптоварува срцето со пиење креатин,за бубрезите си делумно во право зашто и така се препорачува повеќе вода во фаза на пиење на креатинот,али тоа не е ништо страшно и нема никакви последици.Велиш прашоци?А со што ги хранат повеќето бебиња денес,кога мајките не можат да дојат?Јас така гледам на протеините,како на детска храна,сосема безопасни.Сепак се само протеини,кои ти секојдневно ги внесуваш во организмот преку месо,млеко,јајца итн.
Ако е муабетот дека е фора да вежбаш природно,тука сосема ќе те подржам зашто еве и јас полека почнувам да си го менувам мислењето на тоа поле и сега за сега си вежбам чисто ради здравје,подобар изглед и расположение,без додатоци.Не ми требаат големи мускули,ме одмина таа фаза од животот.Сепак,за големи мускули се итекако потребни суплементите кои ти ги критикуваш.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Братче,еве го гледам Сталоне кој на 60 години изгледа подобро од тебе и од мене.И тоа со стероиди,креатин да не спомнувам зашто е мачкина кашлица во споредба со стероидот.На никаков начин не се оптоварува срцето со пиење креатин,за бубрезите си делумно во право зашто и така се препорачува повеќе вода во фаза на пиење на креатинот,али тоа не е ништо страшно и нема никакви последици.Велиш прашоци?А со што ги хранат повеќето бебиња денес,кога мајките не можат да дојат?Јас така гледам на протеините,како на детска храна,сосема безопасни.Сепак се само протеини,кои ти секојдневно ги внесуваш во организмот преку месо,млеко,јајца итн.
Ако е муабетот дека е фора да вежбаш природно,тука сосема ќе те подржам зашто еве и јас полека почнувам да си го менувам мислењето на тоа поле и сега за сега си вежбам чисто ради здравје,подобар изглед и расположение,без додатоци.Не ми требаат големи мускули,ме одмина таа фаза од животот.Сепак,за големи мускули се итекако потребни суплементите кои ти ги критикуваш.
Ок ок...не протестирам! Ќе си осетиш.Точка на дискусијата сега!

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.001
Поени од реакции
2.791
CREATIN Monohydrate дали го има некој овој креатин конзумирано?

Член од
8 мај 2013
Мислења
141
Поени од реакции
71
охх .. дај отргнете ме .. 1ипол год вежбам ослабев над 10 и повеќе кг.. имам малку мускулна маса па некако видов темава и ме тера да пробам со креатин.. ама некако и неќам пишете нешто да избегам :)

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Ми треба мислење, братучед ми ми донесе креатин https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/1800241_223185281204383_2121404167_n.jpg
QNT Creatine Monohydrate 800 gr
Е сеа за да не ми стои така дома, дали можам да го употребувам.Не одам на теретана ама активен спортист сум, одам скоро секој ден на трчање , трчам околу 8,9 км .Сега да се подобри времето во план сум и да започнам да одам на пливање, активно скоро секој ден правам склекови , згибови и други вежби.Прашањето ми е дали може да ми наштети нешто ако го пијам ??

Последно уредено:
S

Stef Bachatero

Гостин
Нема да ти наштети,но улогата на креатинот е да помогне при високо интензивни активности.
Ако трчаш ништо нема да правиш.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
6
Поени од реакции
0
Дали е добро да користам само креатин !!! Бидејќи повеќе луѓе ми рекоаа дека креатин треба да користам заедно со протеин ??

Член од
16 септември 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Рашо, креатинот не е добар во ниедна варијанта, но ако сакаш да го користиш протеинот никако не ти помага. Креатин се користи во комбинација со колеми количини вода (додади околу 2 литри на твојата нормална потрошувачка) и прости шеќери, како сок од грозје или растворена декстроза.

Член од
25 септември 2015
Мислења
28
Поени од реакции
10
kakva nauka napravivte vie be od kreatin kako za kokain da pisuvate zimas mala lazicka stavas vo usta I pies casa voda I ides vezbas taka pred sekoj trening I pies 3 4L voda na den

Член од
8 февруари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
ја видов темата и сакам да прашам нешто...
што е препорачливо да се конзумира за почетник ?
имам 18 год 173 височина и 58 тежина....знам дека ми требат повеке килограми и затоа прашувам што ке ми препорачате позз

Член од
21 јануари 2015
Мислења
54
Поени од реакции
73
Користам неколку месеци креатин, имам резултати баш како што сакав.
Инаку сум женско, ама на некој ако му спомнам одма ме напаѓаат штетно било, не ќе сум можела деца да имам...
Точно ли е тоа? Имам грижа на совест ако продолжам

Kajgana Shop

На врв Bottom