Немаш наставна биохемија, туку биохемија-физиологија на Институт за биологија и аналитичка биохемија на Хемиски. Ако веќе мислеше на наставна хемија тоа е друго. Ако мислеше на биохемија-физиологија можам да ти објасанам повеќе работи за смерот, сеа ќе бидам 4та година.би сакала совет дали да се пишам наставна биохемија или аналитичка или подобро уопште да не се пишам на пмф, па да барам некој факс во странство?
За примање би требало да те примат и на двата смера. Јас коа се запишав 2009 имаше некаде околу 40 луѓе, а последниве 2 години помал е интерeсот.да знам дека е физиологија ама дека некаде го пишува така некаде инаку инаку се мислам помегу биохемија-физиологија и аналитичка за тоа ми е. А и немам некои добри резултати од средно и матура... не ми за тоа дали е потешко или не туку што вреди повеке и каде се поголеми шансите да ме примаат мислам на факс
фала многу за ова највероватно ке ме примат со 86 поени сум... сепак некако аналитичка кога ги гледаф предметите се ми е познатo, изучено и уште сега знам дека ке е досадно треба да идам ја физиологија... а што ти пишува на крај на диплома?За примање би требало да те примат и на двата смера. Јас коа се запишав 2009 имаше некаде околу 40 луѓе, а последниве 2 години помал е интерeсот.
http://www.pmf.ukim.edu.mk/upis2011/
http://www.pmf.ukim.edu.mk/upis2010/index.html
Еве ти резултати од последниве две години, а за мојот смер конкретно повеќе биолошки предмети имаш, физиологија и на растенија и на животни, 'рбетници, безрбетници, можам да ти пишам пп утре и да те упатам се. И имаш хемија само во првите 4 семестри, а на аналитичка имаш хемија до крај мислам. За секој случај нека ти пише, некој од аналитичка на темава. У секој случај треба многу учење и на двата смера, тоа е сигурно.
Инженер по биологија-биохемија и физиологијафала многу за ова највероватно ке ме примат со 86 поени сум... сепак некако аналитичка кога ги гледаф предметите се ми е познатo, изучено и уште сега знам дека ке е досадно треба да идам ја физиологија... а што ти пишува на крај на диплома?
Провери приватна порака.фала уште еднаш... е тука гледам стврно некои предмети за прв пат ке биде тешко. и некако не е поврзано воопшто со медицина освен микро, анатомија, ембрио, кл. хемија... кај се држи пракса, мислам дали постое нешто како феријална или само во текот на семестар?Или на факс поинаку оде тоа... (извини вака шо окупирам ама ствр. немам со кој да се консутирам... дома кај мене само уметници.. )
На форумот не можеш да најдеш студенти по применетите насоки од било кој институт, затоа што малку ги има, едвај по 5-6 души во генерација.Vo red, toa do nekade mi e jasno, megjutoa ako ima nekoj na primeneta matematika neka objasni nesto podetalno?