Тоа со вицот и јас го заприметив. Ептен ми беше познато, а јас не сум толку паметен да измислам шега, така да сигурно го имав слушнато во некое интервју или стенд ап.
Како и да е, Луи е една од најдобрите серии (да се надоврзам на постот на Psyside) затоа што во исто време може да те насмее ама и да те разочара. Јас баш го сакам тоа "разочарување" и колку Луи е генијалец во создавање на чудни моменти.
Сетете се на една сцена од првата сезона (или втора, не е битно) кога го викаат во една продуцентска куќа да направи сценарио, и кога ќе седне на ручек со директорката за да и пласира идеја, тој кажува за некој човек на кој му се случува се лошо, раскинува со девојката, го бркаат од работа, нема пари да плати кирија и никогаш не му се случило ни една добра работа.
Епа мислам дека тука Луи се опиша себе си затоа што гледаме дека ништо не може да му тргне од рака.
Од новава сезона само првата епизода не ми се свиѓаше и можам да кажам дека е и најслабата епизода воопшто во цела серија. Ама сите други епизоди навака се супер. Особено последнава - перфекција. Монологот во книжарата ме потсети на монологот што го направи исто со Памела Адлер додека шетаа по пазарите во втората сезона.
А кога сме кај втората сезона - крајот!
Wave to me.
What?
Wait for you?
What?
You said wait for you.
Yes. Wave to me.
Се на се, серијата е одлична. Една од најдобрите кои моментално играат. Само неа и Breaking Bad со душа ги чекам да излезат.